.
Затворена тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Град
    ..във един измислен свят..

Червейчета и Троянци ;D

Имам някакви вирусчета .. Малки троянски коне,червейчета и такива.. Имам към 10-11 и ми пише " Spyware". С Нод 32 съм,засича ми ги,но не ги истрива.Как да си оправя компа,казаха ми само с преинстал?

Голям фен Аватара на BluE_s
    Град
    Неизвестно...
    аз имах троянски кон деня след като си бях преинсталирал пц-то и го махнах с програмата Trojan Remover а за червеите нз

Град
    Znaesh li..mai stana s tova

Голям фен Аватара на Ruthless
    Това се е получило, защото използваш фикс, който ги е пропуснал. С NOD32, може да стане - така.

Ако се съмняваш:

1. Изтеглете последннта версия на HiJackThis 2.0.2 от http://www.trendsecure.com/portal/en...HiJackThis.exe
    2. Запазете го в: C:\HiJackThis
    3. Стартирайте го
    4. Кликнете на "Do a system scan and save a logfile"
    5. Copy/Paste лога тук

Супер фен Аватара на Anf3tamin4o
    Град
    От =МърЗеЛаНдИя=
    Като за начало си смени
    Антивирусната
    Много ме мързеше и все още ме мързи и едва-едва написах това отгоре.
    My Face

Цитирай Първоначално написано от Anf3tamin4o
    Като за начало си смени
    Антивирусната

На мен NOD-а редовно ми пропускаше разни гадинки , от 1 година съм с avast и съм много доволна..ако искаш пробвай - http://avast.softvisia.com/ , а специялно за чистене на червеи и троянци като допълнение към антивирусната, независимо коя ползваш, можеш да ползваш :a-squared Free - нея можеш да изтеглиш от тук - http://softvisia.com/download.php?view.502
    ГОТИНО Е ДА СИ ВАЖЕН, НО ПО-ВАЖНО Е ДА СИ ГОТИН!

Град
    Ми аз и със Аваст (там каквато беше ) съм била преди да си преинсталирам компа (2 месеца) ..но ми казаха че нод-а бил по добър и него са инсталирали...Няма значение.
    Мерси много , с Троян Ремуувър стана

Мега фен Аватара на quench
    Цитирай Първоначално написано от kaka Albenka
    Цитирай Първоначално написано от Anf3tamin4o
    Като за начало си смени
    Антивирусната

На мен NOD-а редовно ми пропускаше разни гадинки
    умишлено е

имаше навремето неква БГ п********я, дето двама вече бивши информатици от БАН я бяха друснали - кодира ти харда, а после те ти предлагат да си платиш, за да вземеш декодираща програма от тях

всичко си има причини и зад тях стоят пари
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Голям фен Аватара на n1ght_shadow
    Град
    там някъде
    Trojan Remover за троянци и ad-aware ти стига
    Do the impossible.
    See the invisible.
    Fight the power.

МИ аз да ти кажа предпочитам да си преинстална Winboz-a отколкото да се занимавам и да търся програмки. Преинсталирането не е толкова страшно на мен ми отнема около час и малко.
    Съвета ми е преинстал. А също може и линукс да си качиш много по добре и надеждно.
    Успех
    Онлайн общество на българските магове ==>> http://mfc-bg.org

Цитирай Първоначално написано от GOLBEZ
    МИ аз да ти кажа предпочитам да си преинстална Winboz-a отколкото да се занимавам и да търся програмки. Преинсталирането не е толкова страшно на мен ми отнема около час и малко.
    Съвета ми е преинстал. А също може и линукс да си качиш много по добре и надеждно.
    Успех
    Вероятно и Линукс като си инсталираш след най-малкия проблем ще правиш преинсталация? Well good for you.
    Spyware Doctor
    Spybot - Search & Destroy
    Ad-Aware 2007

Програмата TuneUp Utilities 2007 - от нея използвай 1-Click Maintenance.

Ако си преинсталираш Windows-a и не свикнеш да го оправяш без преинсталация ще се мъчиш цял живот да си играеш с преинсталации.

пп:
    Времето за преинсталация на Windows e... да около час, но колко още часа са нужни, за да се пригоди отново системата за пълноценна работа и най-вече да се пригоди както е била преди преинсталацията? 2-3 часа... повече? Давайте преинсталирайте си Windows-a през ден, защото някое клипче не се е пуснало. (thumbup)
    Клик ми (:

Голям фен Аватара на Ruthless
    Anf3tamin4o, в такава ситуация се слага Freeware антивирусна програма, защото иначе няма да си защитен добре с fix/crack.

kaka Albenka, може заради много неща да ти е пропускала вируси. Например:
    1. Използваш NOD32 + fix/crack
    2. Може да не са били добавени въпросните вируси в дефинциите

Това, което предлагаш така да се каже антивирусна + антивирусна, не е хубаво, защото може да се оплетът нещо и да го пропуснат и двете.

n1ght_shadow, ad-aware watch пречи на нормалното функциониране на NOD32, ето затова не се препоръчва.

GOLBEZ, всеки сам решава какво ще прави в подобна ситуация, но защо да го правиш при положение, че лесно може да се види къде куца работата, само с помоща на лог от HiJackThis.

MajeStic, ако примерно на компютъра си нямаш Ad-Aware, приемам, че става тази комбинация. Обаче, аз лично няма да го направя това, защото:

1. Spyware Doctor, не хваща ни повече, ни по-малко от SpyBot и защо само да си слагам разни глупости, като една ще ми свърши работа.
    2. Ad-Aware, преди ми харесваше, но нещо я развалиха и нея.

Зависи от антивирусната, но при положение, примерно, че използваш добра антивирусан или пакет за сигурност (Kaspersky Internet Security, ESET Smart Security), само за второ мнение ми трябва SpyBot и то много рядко се случва да намери нещо, но ако го направи, аз го пращам за анализ до лабораторията на моята антивирусна и го добавят в дефинциите, ако е найстина нещо опасно.

Всъщност преди да барате такива програми от сорта на WinXP, TuneUP, правете си точна на възстановяване (Start -> Programs -> Accessories -> System Tools -> System Restore ) за всеки случай.

Ако ти се занимава с подобна дейност няма проблем, въпреки че адски лесно може да се оправи проблема.

П.П.: Момичето оправи проблема си и темата се затваря, ако имате проблем с вируси и т.н., създавате нова тема и обяснявате подробно проблема си, за да ви се помогне.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си