- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- В форума има ли едно момиче...
Не...исках да кажа нещо съвсем различно!Първоначално написано от OtherDimension
Примерът с Моцарт е връзка с това, че повечето "ненормални" поне се чудят откъде им идва музиката, искат да правят такава музика и се насочват към някаква култура!
Защото аз лично не познавам метъл (а аз познавам бая!), който да не иска да свири на нещо, да не знае някакви видни личности от музикалното ни възпитание и т.н.
И това е част от музиката....има песни в които се пее са скандинавската митология...това подтиква феновете на тези текстове, да потърсят нещо повече, да се поинтересуват, да четат!
Докато едва ли някоя хаусърка или чалгарка ще тръгне да търси откъде е иззет великия текст "Напипай го, в ръцете твои нека то да си играе!" и дали е вдъхновен от някакъв мит или легенда!
И както казах вече, музиката играе голяма роля в живота на един подрастващ човек!Малко или много, ролята е там.
И...лично аз познавам наистина свестни чалгари, слушала съм чалга (не се гордея но...) и знам къде е разликата...била съм и в едната и в другата страна и мога от личен опит да изкажа мнението си, в което има някаква истина!
Защото винаги играе ефекта на стадото...метъла е различен от чалгара, но от другите метъли не е особено!Повечето хора си приличат и по разбиране за света около себе си, за живота, за музиката, за книгите, за изкуството....
Докато до няква степен "нормалният" човек...просто...прави едно и също!И то е в повечето случаи безсмислени купони, кючеци, безразборно ебане в кенефите на дискотеките и т.н.
И да, музиката влияе върху човешката система...не знам за кой път го казвам вече!
I'm so exited може да е агресивна (така каза поне) и т.н....но малко налудничъв, казвам ти един чисто хипотетичен пример...
Даваме за пример един пънкар и един чалгар...
чалгарчето си живее живота, всеки ден е луд купон, дискотеки, мацки, коли, лъскави работи ала-бала...и...кво?Израстването му минава там...в задимената дискотека около лесни момичета, алкохол и дрога...
А пънкара...излиза със своите приятелчета пънкарчета, моткат се...слушат си музиката, представят си някви политически режими и те така си се кефят на живота...но...техният живот е навън!Те се бият, те се защитават, те пропадат илис е издигат...живота им е изпълнен с контрасти и шаренийка, с гадости и т.н...
А чалгарчето все още си стои в дискотечката....
А проблема ти, Наско, знаеш ли къде е?Ти си кон с капаци!Не искаш да приемеш чуждата страна...до няква степен поне!Говори каквото пожелаеш, но се съмнявам, че си се сблъсквал с другата страна на реалността, която ти описах по-горе!
Всичко зависи от това как подраства човек, в каква среда....Може да е от супер яко семейство ид а пропадне, а може и да стане ЧОВЕК!Просто въпрос на гледни точки....