- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Умнички сме, бе!...
Но има ли разлика между ерудиция, природен интелект
и възпитанието и културата? Кое е по-важно?..
Може ли някое да замести или навакса липсата на друго?
Къде е идеалният баланс?![]()
“The Wu ist the way, The Tang is the slang, The Clan is the fammily”
... I`m fighting a holy war in the mental! ...
Сорри ама не те разбрах![]()
Много ме мързеше и все още ме мързи и едва-едва написах това отгоре.
My Face
Кое по-точно?
Ами, виж сега... трябва да има по малко от всичко, защото ако дори само 1 липсва изцяло, нещата стават лоши. Ако човек не е ерудиран и няма желание за успех, никой не може да му помогне. Хубаво е и да се родиш с известен потенциал, за да можеш да приемаш новите неща и да ги използваш по подходящ начин.Първоначално написано от Schwarz_Blume_B
Що се отнася до възпитанието... то е условно - достатъчно е да те научат сам да се развиваш, да се учиш от грешките си и да успяваш да извлечеш положителното от всяка ситуация. Освен това, обаче, трябва да си научен да различаваш доброто от злото, за да не се превърнем всички в серийни убийци.
Културата е, може би, най-важна. Без човек да се образова, е за никъде. Информацията е най-скъпата стока и най-нужната за оцеляването на човек в този свят, в който живеем...
And now I make a spell,
"forget I've ever been here"!
Don't ask, I won't tell,
may all of our pain dissapear!
и аз така...Първоначално написано от Anf3tamin4o
![]()
И кое му е сложното за неразбиране?![]()
![]()
И аз се питам какво не разбрахте...аз май не мога да го обясня както рябва, така че ще си замълча![]()
What you give is what you get!
На тази тема мноого ще се смея..
"Природен интелект" е тафтология,защото няма "изкустен интелект",единственото вродено нещо в интелекта, е самият интелект.
При някои е по-развит,при някои не толкова..и на базата на интелекта и възможността му да се развива човек се научава да мисли рационално,да обогатява знанията си и уменията си.
За това най-важен е интелекта.Защото е фундаментален,той е основата на къщата,а къщата рухва от опорите.Не можеш да кажеш,че най-важно е човек да е с богата обща култура,защото това е върха на къщата,а къщата се гради отгоре-надолу,а не обратно.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Това са съвсем различни неща, но възпитанието и кулурата са много свързани, като добавиш и ерудицията..ами съвкупността от тези 3 неща донякъде биха могли да компенсират липсата на природен интелект..но категорично не нацяло.Идалния вариянт естествено е 4 в 1...но това се случва много рядко, най-често май е обратното..или поне липсата на др. 3 прави човека да изглежда като кръгъл идиот дори да има някакви зачатъци на природен интелект.Първоначално написано от Schwarz_Blume_B
Колкото до тези, които не са вденали нищо от темата..ами нищо лично, ама явно опира до недостиг на качествата, за които говориш![]()
ГОТИНО Е ДА СИ ВАЖЕН, НО ПО-ВАЖНО Е ДА СИ ГОТИН!
i az ni6ty ne razbrahПървоначално написано от devil_girls_
![]()
![]()
![]()
ЕдНи мЪъ мРазЯтТ .. вТорИ мЪъ нЕнАвИжДъЪт .. тРетИи нЕ мЪъ тЪрпЯяТ.. аЕ вСиЧкИтЕе КомПлЕкСирАнИи ЗлОобАрИ зНаЯт дЕ дА сИ Го HAврЪъТ !!!
Няма изкуственПървоначално написано от RAWRRR
А аз какво ще уча цял семестър по дисциплината "Изкуствен интелект"? Защ си преснимах книжка за Лого и защо трябва да кисна 3 строномически часа на лекция по този предмет утре?