- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Пак за противозачатъчните...
От този месец започнах да пия противозачатъчни. Тъй като те се се взимат от първия ден от идването на менструацията, аз взех първото във вторник, 25 септември. Взимах ги 2 дни - и във сряда. Случи се обаче така, че това е било само "зацапващо кървене"и майка ми каза, че трябва да ги спра, докато не ми дойде по-хубаво. Затова ги спрях и почнах пак в неделя, 30 септември.
Сега, въпросът ми е: има ли проблем да изпия само 19 хапчета (21 хапчета в блистера, -2 хапчета = 19) или да взема още 2 от нов блистер и после да направя паузата.
![]()
И още нещо - може ли паузата ми да е по-малко от 7 дни? Тъй като бих искала да ми дойде и да ми мине до най - късно до 24 - по лични причини...![]()
Бъди отракан, за да не бъдеш очукан!
Първо да те питам - за какво пиеш противозачатъчни? В смисъл разчиташ ли на тях за да се пазиш от забременяване или за регулиране на цикъла или нещо от сорта? Мисля, че ако не ги пиеш с противозачатъчната им функция нама проблем да изпиеш по-малко. За паузата обаче не смея да те посъветвам. По-добре е въобще да не я правиш, тъй като кръвотечението което получаваш в паузата не е изхвърляне на яйцеклетка, а реакция на организма спрямо спада на хормоналното ниво. Моята гинеколожка казва,че няма проблем един, два месеца да не се прави пауза - така въобще няма да ти дойде. За всеки случай, защото аз не съм лекар - попитай в кабинета по семейно планиране (аз там ходя на гинеколог). Потърси Даниела, или ако я няма - попитай към кой може да се обърнеш във връзка с твое притеснение около противозачатъчните. Ако попитат коя си (те никога не питат, но все пак) кажи че си тяхна пациентка и толкова. Те са много мили и всичко ще ти обяснят. Ако имаш нещо да питаш - пиши тук или ми прати лично. Ще све радвам да ти помогна!Първоначално написано от Blestq6ta
Офф, че съм тъпа ето ти телефоните
943 30 52
943 37 10
Не си прави експерименти с това. Противозачатъчните се пият по точно определена схема, иначе противозачатъчния им ефект рязко спада. Можело е да започнеш вземането им в друг ден(не само в първия), но не си зцащитен първите 7 дни. Просто е трябвало да нагодиш приема им с личния си ангажимент.
Пий си ги 21 дни и си прави 7 дневна пауза. Дори и паузата ти да е по-малка това не значи, че няма да си неразположена. Едва след 2-3 дни първото хапче спира менструалоподобното кървене.