Цитирай Първоначално написано от Music*Saves*My*Soul
По принцип китара е най-доброто като вариант, стига да имах нужните средства.
пълни глупости.
Не се оставяй да те заблуждават подобни аматьори.. това е все едно да му избираш гащите и чорапите..
Аз свиря на китара от една година (пиано и солфеж - 5 години), отделно пея и се занимавам с музика откак се помня, и мога да ти кажа, че за един музикант музикалния инструмент си е нещо много лично.. и много индивидуално. Не може да тръгнеш да му подаряваш китара, защото първо той трябва сам да си я избере.. като се започне от това за какъв стил е подходяща китарата и се стигне до елементарни неща например дали е вярна или вобще дали му е удобна. има различни видове китари - по стилове, начин и материали, от които е изработен инструмента, мекота (ако китарата е твърда, а това често е така с по-евтините китари) определени неща просто стават страшно трудни за изсвирване, да кажа дори, невъзможни. вобще това да подаряваш музикален инструмент си е много относителна работа. Не си ли го избере музикантът, вобще е изгубена кауза.. не знам как да ти го обясня просто, това е все едно ти да си избираш гримовете.. ако имаш желание да му подариш китара, по-добре му дай паричките и нека той сам да си избере. Ако е новак, един Squeir с едно кубенце ще му свърши отлична работа.. цена - около 200лв ама ако свири вече маса време си приготви около 2-3 бона за един фендер стратокастер хахаха
Ако не ми вярваш - питай го и той ще ти обясни че всичко си е точно така.
Ако искаш обаче все пак подаракът ти да му е от полза, можеш да му вземеш перца. има най-различни видове, ще му купиш да речем 3 по-твърди и 3 по-меки, можеш да бъдеш сигурна, че ще се зарадва, и то много. Един приятел дори ми каза,че вече ти изработват перце по поръчка и ти слагат и картинка върху него по твой избор.. ама това вече за гъзарии, не виждам смисъл, след като перцата се губят толкова лесно вобще да влагаш само за глупости. Ако си от София, иди в магазина на Динакорд (мисля че беше на патриарх евтимий) и купи оттам.. ии също сещам се за още едно място, на пиротска (стаа въпрос за малкия цум, питай за музикалния щанд, ще те упътят) ей от там също можеш да земеш..
Но в крайна сметка ти решаваш.
Радвам се, че съм ти била полезна. мир и любов