.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Тема: спирала?

спирала?

kakvo misli te? probvali li ste? use6ta li se? efektivna li e?nqkakvi riskove?

Спирала ли?Не не съм пробвала

I az ne sum =)
    Tova koeto nikoga ne se zabravq e spomenut ostanal da napomnq za tova koeto nikoga nqma da se vurne..

Не съм пробвала и никога не бих.Знам че е ефикасна но мн опасна мове да ти разкъса мн вътрешни органи и никога да не можеш повече да забемееш а пък може и да умреш
    SiLnO Obi4aM,LeSnO ne PrO6TaVaM,JeStOKo OtMa6TaVam I NiKoGa Za Ni6To Ne S1JeLqVaM!!!

Супер фен Аватара на ubuntu
    Град
    в Русия съм
    Спирала се слага след като си раждала щото дава някви странични ефекти и мисля че имаше 5 годишен период след махането на спиралата в който не трябва да забременяваш! И да усеща се поне така знам аз и не е оферта да си със спирала ! Ама като ви гледам коментарите ми се струва че тва го имате за детска игра ебането бе имайте малко отговорност за действията си и мислете за бъдещето си ... и спиралата я слага лекар както и той я маха не е като да купиш хляб от магазина или да си смениш превръзката !
    Най-много мразя когато някоя обикновена кифла ми се прави на кроасан !!!

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от ubuntu
    Спирала се слага след като си раждала щото дава някви странични ефекти и мисля че имаше 5 годишен период след махането на спиралата в който не трябва да забременяваш! И да усеща се поне така знам аз и не е оферта да си със спирала ! Ама като ви гледам коментарите ми се струва че тва го имате за детска игра ебането бе имайте малко отговорност за действията си и мислете за бъдещето си ... и спиралата я слага лекар както и той я маха не е като да купиш хляб от магазина или да си смениш превръзката !
    Ама като ви гледам коментарите ми се струва че тва го имате за детска игра ебането бе имайте малко отговорност за действията си и мислете за бъдещето си

Точно.... Подкрепям те напълно =D>

Супер фен
    Град
    Венера

Добре казано.

Град
    Inside the temple
    Спиралата е толкова миниатюрна (ако някой я е виждал на живо), че малко трудно може да се твърди, че е опасна, защото може да предизвика разкъсвания на вътрешните органи.

Не знам доколко е вярно това, че след употреба на спирала не трябва да се забременява. Та нали жената ще я махне, когато иска отново да забременее!

И третото, което е, тъй като авторката пита дали някой е позвал.
    Спиралата не се използва от нераждали жени. А тук малко трудно ще намериш някоя, която да има дете и да ползва спирала.
    Освен това спирала се слага от гинеколог задължително, тъй като се поставя в вътре в матката все пак. Използва се за период от около 3год максимум (ако не ме лъже паметта).

Така че, да отговоря на въпроса, имайки в предвид, че съм на 18 - не, не съм ползвала спирала
    When I love, I love.

Спирала не се препоръчва за нераждали момичета,поставя се от лекар и е за повечко време - 5-6 години.Няма такова нещо че 5 години не можело после да се забременява.Спиралата е чуждо тяло в организма,малко или много дразни.Майка ми е ползвала преди години такава - цикалът й е станал по дълъг.Отделно че спиралата осигурява 80% сигурност или малко повече и за при редовен полов живот!Ако искаш да се предпазиш при редовен секс - презервативи и противозачатъчни !

Мега фен
    та какво е това..че тепърва тряа да се уча

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Съвременните спирали не се сещат. Освен това може да забременееш 2-3 месеца след махането й. Просто трябва да изчака нивото на хормоните да ти се стабилизира. Не се препоръчва на нераждали жени, но не заради увреждане, а защото при раждалите шийката на матката е по-уширена и поставянето е по-лесно. Евтино, удобно и дълготрайно противозачатъчно. бих си сложила определено!

Цитирай Първоначално написано от Emo Doll
    та какво е това..че тепърва тряа да се уча
    Спирлата се слага вътре в матката. Предпазва от бременност и е много ефективна - над 95%, като гаф може да стане ако е поставена неправилно. Слага се задължително от гинеколог и трябва да се сменя периодично - 3-5 години мисля, не съм абсолютно сигурна.. Не се препоръчва на нераждали жени. Усилва кървенето по време на менструация. Майка ми е използвала, сега пие хапчета и каза, че с тях и е много по-добре.

Цитирай Първоначално написано от ZaHaRcHe
    Не съм пробвала и никога не бих.Знам че е ефикасна но мн опасна мове да ти разкъса мн вътрешни органи и никога да не можеш повече да забемееш а пък може и да умреш
    т'ватрябва да е някоя доста агресивна спирала ама повечето са кротички...
    Хората по -горе го казаха: предпазва от бременност за по-дълъг период от време,ако се постави неправилно може да се забременее и с нея,а не след 5 години...(лично познавам жена,забременяла със спирала),подменя се пеиодично-зависи от спиралата,в момента има и хормонални спирали,препоръчвани в менопаузата,които корегират цикъла и не се слагат с основна цел предпазване...но те нямат нищо общо с нас и последно-нераждали пубертети не могат да си слагат спирала.
    Спрете Земята,искам да сляза...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Не се усеща. Поставя се задължително на нераждали жени, въпреки че вече чета, че и на нераждали може. Сменя се през различен период от време в замисимост от производителя и вида й.
    Един от страничните ефекти са обилните менструации и възможни кръвоизливи.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от Kras4eto_lp
    Спирала ли?Не не съм пробвала
    Нещо смешно ли имаше

Град
    aRbAnaSi PaLaSs;]
    мнем не бих си сложила..

Голям фен
    Град
    nA lUnAtA
    ne sym probvala ma ne e jelatelno da si slagash takofa predi da imash deca zashtoto posle izobshto nqma i da imash ...

0biChkam SlyNcEt0 :}

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Za efikasnosta...ami maika mi e zabremeniala sus sestra mi vupreki spiralata..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си