- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- спирала?
kakvo misli te? probvali li ste? use6ta li se? efektivna li e?nqkakvi riskove?
Спирала ли?Не не съм пробвала![]()
I az ne sum =)
Tova koeto nikoga ne se zabravq e spomenut ostanal da napomnq za tova koeto nikoga nqma da se vurne..
Не съм пробвала и никога не бих.Знам че е ефикасна но мн опасна мове да ти разкъса мн вътрешни органи и никога да не можеш повече да забемееш а пък може и да умреш
SiLnO Obi4aM,LeSnO ne PrO6TaVaM,JeStOKo OtMa6TaVam I NiKoGa Za Ni6To Ne S1JeLqVaM!!!
Спирала се слага след като си раждала щото дава някви странични ефекти и мисля че имаше 5 годишен период след махането на спиралата в който не трябва да забременяваш! И да усеща се поне така знам аз и не е оферта да си със спирала ! Ама като ви гледам коментарите ми се струва че тва го имате за детска игра ебането бе имайте малко отговорност за действията си и мислете за бъдещето си ... и спиралата я слага лекар както и той я маха не е като да купиш хляб от магазина или да си смениш превръзката !
Ама като ви гледам коментарите ми се струва че тва го имате за детска игра ебането бе имайте малко отговорност за действията си и мислете за бъдещето сиПървоначално написано от ubuntu
Точно.... Подкрепям те напълно =D>
Първоначално написано от ubuntu
Добре казано.
Спиралата е толкова миниатюрна (ако някой я е виждал на живо), че малко трудно може да се твърди, че е опасна, защото може да предизвика разкъсвания на вътрешните органи.
Не знам доколко е вярно това, че след употреба на спирала не трябва да се забременява. Та нали жената ще я махне, когато иска отново да забременее!
И третото, което е, тъй като авторката пита дали някой е позвал.
Спиралата не се използва от нераждали жени. А тук малко трудно ще намериш някоя, която да има дете и да ползва спирала.
Освен това спирала се слага от гинеколог задължително, тъй като се поставя в вътре в матката все пак. Използва се за период от около 3год максимум (ако не ме лъже паметта).
Така че, да отговоря на въпроса, имайки в предвид, че съм на 18 - не, не съм ползвала спирала![]()
When I love, I love.
Спирала не се препоръчва за нераждали момичета,поставя се от лекар и е за повечко време - 5-6 години.Няма такова нещо че 5 години не можело после да се забременява.Спиралата е чуждо тяло в организма,малко или много дразни.Майка ми е ползвала преди години такава - цикалът й е станал по дълъг.Отделно че спиралата осигурява 80% сигурност или малко повече и за при редовен полов живот!Ако искаш да се предпазиш при редовен секс - презервативи и противозачатъчни !
та какво е това..че тепърва тряа да се уча![]()
![]()
Съвременните спирали не се сещат. Освен това може да забременееш 2-3 месеца след махането й. Просто трябва да изчака нивото на хормоните да ти се стабилизира. Не се препоръчва на нераждали жени, но не заради увреждане, а защото при раждалите шийката на матката е по-уширена и поставянето е по-лесно. Евтино, удобно и дълготрайно противозачатъчно. бих си сложила определено!Първоначално написано от ubuntu
Спирлата се слага вътре в матката. Предпазва от бременност и е много ефективна - над 95%, като гаф може да стане ако е поставена неправилно. Слага се задължително от гинеколог и трябва да се сменя периодично - 3-5 години мисля, не съм абсолютно сигурна.. Не се препоръчва на нераждали жени. Усилва кървенето по време на менструация. Майка ми е използвала, сега пие хапчета и каза, че с тях и е много по-добре.Първоначално написано от Emo Doll
Първоначално написано от ZaHaRcHe
т'ватрябва да е някоя доста агресивна спирала
ама повечето са кротички...
Хората по -горе го казаха: предпазва от бременност за по-дълъг период от време,ако се постави неправилно може да се забременее и с нея,а не след 5 години...(лично познавам жена,забременяла със спирала),подменя се пеиодично-зависи от спиралата,в момента има и хормонални спирали,препоръчвани в менопаузата,които корегират цикъла и не се слагат с основна цел предпазване...но те нямат нищо общо с нас и последно-нераждали пубертети не могат да си слагат спирала.![]()
Не се усеща. Поставя се задължително на нераждали жени, въпреки че вече чета, че и на нераждали може. Сменя се през различен период от време в замисимост от производителя и вида й.
Един от страничните ефекти са обилните менструации и възможни кръвоизливи.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Нещо смешно ли имашеПървоначално написано от Kras4eto_lp
![]()
Za efikasnosta...ami maika mi e zabremeniala sus sestra mi vupreki spiralata..![]()