sh3_1s_7h3_0n3 написа:
Аз пък не съм съгласна, че колкото повече мислиш, в толкова по-малко проблеми се забъркваш.
Точно обратното, ако питаш мен. Колкото по-малко мислиш, толкова по-добре, защото понякога сами си създаваме проблемите докато мислим... просто.. си 'измисляме' сами проблеми, които реално не съществуват. Има ги само в главата ни...
Ей затова се и разклащат повечето връзки.: Тя знае, че Той е отишъл с приятели на дискотека без нея, защото Тя е вкъщи болна. (хипотетична ситуация).
Какво си мисли Тя: "В коя ли дискотека са сега? С кого ли е отишъл? Дали оная фльорца и тя ще бъде там? Дали е с тези, с които ми каза, или ще има и още толкова момичета? Ами ако срещне някоя в дискотеката? Ами ако се напие до толкова, че някоя като му се натисне и той поддаде? Ами ако целуне друга? А ако ми изневери? о0 ще умра! Той сигурно не ме обича. Да, така е... не ме обича, сигурна съм... о0 какво ще правя сега... толкова много го обичам, а Той сигурно даже не се и сеща за мен...
иии следва яко рев... пък Той е на дискотека с приятели, забавлява се, не се случва нищо от това, което Тя си въобразява, но за т'ва пък Тя е влязла вече във филма и на следващия ден скандалът е готов...
изводът: Човек е роб на своите мисли.
Ама напъълно съм съгласна