- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Кварцовите лампи за домашно ползване дали помагат при АКНЕ?
Кварцовите лампи за домашно ползване дали помагат при АКНЕ?
Хах не виждам връзката.
"Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
Е, почувства ли се вече истински човек?"
Дензъл Ребеловски
еми нали ги водят анти бактериални
Те не са ли за постигане на тен? Ако е така- вероятно помагат за заличаване на акне, така както и тенът по принцип ти помага. Но ако говориш за тези лампи, които обиват бактериите в помещението, в което са поставени, представи си какъв ще е ефектът, ако подложиш кожата си първо докато си у вас на тази лампа, в една "идеално чиста обстановка", и второ- навън в съприкосновение с всичката мръсотия, която кожата ти би възприела, като съвсем "мръсна", веднъж свикнала на безупрречната чистота. Малко дългичко се получи, но надявам се ме разбра![]()
Има специални кварцови лампи, които се ползват за лечение на кожни заболявания (такива имат и дерматолозите), ако говориш за такава лампа - ДА помага! Но понеже облъчването е много силно трябва да се печеш по няколко секунди (макс. 30 сек.), защото иначе ще изгориш. А също трябва да си със специални очила, защото тази светлина може да ти увреди зрението - много е силна.
значи по принцип в каталога на самата лампа пише че е за профикаттика и за лечение на различни болести
разбира се има очила но смятам че тя едвали е от този тип които използват дерматолозите понеже тя е доста стара едвали тогава са я ползвали с такива козметични цели
и за акне и за прдиобижане на тен е тая лампа от началото по няколко секунди се седи щото 6те изгориш иначе... наи много е 1 - 2 мин макс да се седи под тая лампа
Lesno e da kajesh obi4am te drugo e da go po4ustvashjivei si jivota kakto iskash ti a ne kakto drugite biha iskali jivota e edin momentite sa mnogo ne gi ispuskai