- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Всичко эа месечния цикъл
Зависи от много неща.Откога тренираш,какво тренираш и колко усилено тренираш?Моя близка приятелка също беше така.Тренира от малка и си остана нисичка и слабичка и цикъла и дойде на 14-15.Има вероятност да е от спорта,но както казах зависи от много неща.Може просто органзима ти да не се е развил,спокойно.Няма място за паника.Ако до 14 годишна възраст не ти дойде,тогава вече потърси доктор.
П.С.Приятелката ми намали тренировките като смени спорта и сега вече е даже по-висока от мен![]()
![]()
![]()
98% оТ млАдОто ПокОлЕНие сЛуШа чАлГа!
АкО Си оТ оНезИ 2% КоиТо Я мРазЯт, сЛожИ ТовА в ПоДпиСа си!
Не е вярно...цикълът е нормално да дойде до към 16 годишна възраст...това,че си на 12 и нямаш цикъл е нещо напълно нормално.Всеки организъм е индивидуален и се развива по различен начин..не се притеснявай.
just be
they say learning to love yourself is the first step,
that you take when you want to be real..
face up to the fact that you are who you are
and nothing can change that belief
Здравейте, аз съм на 13 години и ми дойде преди точно 6 дни [ и все още съм в цикъл ] . Първият ми въпрос е сега след като ми е дошло трябва ли задължително да се отиде на гинеколог, за да се провери дали всичко е наред, защото първо, че нямам с кого да отида, а и да намеря ужсно ме е срам и второ маалко ме е и страх ;d . Вторият ми въпрос е нормално ли е като за първи път да ми е толкова много дни, при което 3-4 дни от тях беше много силно кръвотечението. Много ще съм благодарна, ако някой ми отговори.![]()
Нормално е.Първия път като ми дойде ми продължи 14 дниПървоначално написано от amazing21
![]()
![]()
А за гинеколог-не е задължително,но може да отидеш профилактично.
14 дни?!? То възможно ли е такова нещоПървоначално написано от Biskfitka
;d
Възможно е,възможно е!Зависи от организъм.Доста прецакано,но възможно.Миналото лято отидох на село и на едно момиче и беше дошло в същия ден,стоях там 10 дена,а когато и звъннах на 12 беше все още неразположена.Това е единствения случай ,който знам,но явно е възможно.![]()
крайй.. 7 дни беше ;D
Аз съм на 13години (май месец ще правя 14) и ми дойде за първи път декември 2009.Тече ми много малко и беше само 1 ден,а януари нямах нищо.Февруари вече си ми дойде нормално и беше 7дена с ужасни болки в корема,че в училище едвам стоях и се превивах от болки.От две години имам бяло течение,а то се появи от както ходя на плуване в много студен басейн(ходих само 4 месеца).Мислих си че след като ми дойде ще спре,но...продължи и го имам всеки ден.Може ли да са ми увредени яйчниците и затова по време на цикъл да имам ужасни болки и нормално ли е първият път да ми тече толкова малко и то само 1 ден?
Моля ви отговорете ми защото съм много притеснена.Благодаря предварително.![]()
До amazing21
Седем дни си е нормално.На една приятелка първият път и беше 11 или 12 дена.Незнам колко най много е нормалната граница,но мисля че до 10,11 дена е нормално.То си е до организъм.
![]()
princess0519 не се притеснявай за бялото течение.То може да е признак за различни неща-от лоша хигиена до някаква болест.Но най-вероятно е това:Влагалищно бяло течение. То произхожда от лигавицата на влагалищната стена и може да се дължи Както на възпалителни, така и на невъзпалителни Процеси. Възпалението може да се дължи на действието на различни микроорганизми: гонококи, ши-гели, стафилококи, ешерихия коли и др. Сред причините от невъзпалителен произход, които могат да доведат до поява на влагалищно бяло течение спадат:
навлизане в препубертетен или в пубертетен период повишена секреция на естрогени и др. Според мен всеки на нашите години има такова дори и на някои да е малко,а на други в голямо количество.Питала съм и майка си и гинеколожката си - майка ми ми каза,че дори и тя има,а гинеколожката почна да ми обяснява,че е нормално за млади момичета.Така,че споко![]()
![]()
Попринцип бяло течение има всяко 3-то момиче. И е лечимо, доколкото знам.
Една позната имаше и се излекува по много странен начин. Взе една дамска превръзка, сложи 5-6 капки ракия и си я сложи. И така 5-6 пъти и от тогава не е имало и 1 капка бяло течение ( а това беше преди 3 години някъде). Беше ходила на генеколог и той й беше предписал някакви хапчета, от които нямаше резултат. И така се лекува в продължение на 1 година, но нищо не й помогна. Но това с ракията проработи, за изненада на всички.
Така че може да си се струва смешно и налудничево, но помога.
Never say hello,if you mean goodbye.Never look into my eyes if all you do is lie.
Never say "i love you" if you don't really care.
Never talk about feelings if they aren't really there..
Здравейте.Имам проблем.Не ми е идвало от 1 месец.Дойде ми януари за последно и пропусна миналият месец.Не съм имала рискови сексуални контакти,но свалих 2кг,но невярвам да е от това. Моля,помогнете...
Breath slow...
Здравейте,свалих 5 килограма и сега ми закъснява с 1 седмица.Дали е от това.Когато ми дойде за първи път бях повече от сегашните ми килограми.
Brawoo temata e mnogo dobra...polezna e za wsi4ki koito ne sa wse oshte zapoznati s towa![]()
:P
Здравейте!
Искам да ви попитам нещо:
Значи нямам месечен цикъл имам бяло течение ,но днес като се върнах от даскало и като отидох до тоалетна видях че имам няква кафява лентичка на гащичките,че искам да ви попитам знаете ли на какво е дължи и що е там. Не съм притеснена колкото съм любопитна да узная кво прай там тая лентичка
![]()
Такаа... пре менее беше първо малко кръвчицаПървоначално написано от nikity98
а после стана кафеникаво. Гинекологът ми каза, че това е знак, че скоро ще настъпи първия цикъл. Аз си слагах тънки превръзки, щото много гадно цапа гащите
. Сега спря... ще видим следващия месец!
![]()
Ми нз мен ме боли корема и главатааа нз аз си имам и обилно бяло течениеПървоначално написано от greeny333
![]()
На мене все още не ми е дошло... Значи и аз първо имах доста обилно бяло течение и след това то си промени цвета (1-во кърваво, а после кафеникаво). Сега всичко е ОК. Ако може по-опитните да обеснат...Първоначално написано от nikity98
![]()
![]()
![]()
![]()
искам да попитам на някой дали му се е случвало
Имам нередовен цикъл-идва ми през месеци,понякога за повече от 10 дни,ходила съм на гинеколог -предписа ми витамини, последните месеци ми идва много малко почти нищо а този ме държа 2 седмици вчера ми спря днес пак имам .. знам че не е нормално ,но искам да попитам на някой дали му се е случвало ... Скоро пак ще ходя на гинеколог Smile
Оф неска имах няква прозрачна течност по нищо не прелича на бяло течения и е една такава лепкаща няма миризма и е доста.На какво се дължи???![]()
![]()
![]()
Някой ще ми отговори ли??Първоначално написано от nikity98
![]()
Според мен това е овулация,когато се отделя яйцеклетката и тогава има такава течност.Това значи,че след около 14,15 дена трябва да ти дойде.Първоначално написано от nikity98
![]()
Ок мерсииии![]()
![]()
Дно да не ми дойде в интервала от 7 или 11Първоначално написано от nikity98
![]()
![]()
Здравейте момичета!Темата наистина е много полезна!Имам цикъл от доста време вече ,но напоследък не ми е много редовен...Миналия месец ми закъсня с 1 седмица и сега закъснява с 5 дни и още не ми е дошло,дано в най-скоро време да дойде , че се притеснявам така.Преди около 3 месеца се случи гаф и пих ескапел,тогава януари месец цикълът ми дойде 2 пъти ,февруари закъсня със седмица и сега пак....дали не се дължи от това хапченце?Но минаха вече почти 3 месеца би трябвало да се е оправило всичко!Иначе преди това си ми беше редовен,нямала съм оплаквания до сега, но явно е от хапчето какво мислите?
Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
свършват.