- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Всичко эа месечния цикъл
+1Първоначално написано от ImmortalSportFreak
Това чудо на чудесата не може да се контролира не го ли разбрахте вече
А на тези. на които не им е дошло, РАДВАЙТЕ СЕ НА ЖИВОТА КАТО ДЕЦА!
Пооздрави![]()
едва ти прочетох съобщението.... моля те пиши на кирлица от тук нататъкПървоначално написано от alex4ityyy
иначе - Витамин С действа на всички различно. Не се притеснявай.. и да ти дойде слагай тампон или повечето време стой на плажа.Сигурно има начини с които да отклониш цикъла ти да не започне в датите когато си на мори;но не ги знам или ако ги знаех и напиша тук-ще получа наказание.
Така че по-добре не се опитвай да си играеш с организъма.
Леко лято и слънчево прекарване на морето ! :P
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Здравейте! До преди няколко месеца цикъла ми идваше нормално, през 26-28 дена всеки месец, 2 и 3 ден най-силно ми вървеше и намалява до 5 дена. Вече от две години и би трябвало да се нормализира. Дойде пролетта и реших малко да се стегна и да сваля към 4 кг. Започнах по-често да спортувам, било то каране на колело тичане, правех упражнения и започнах да играя баскетбол. Ограничих се от някои храни (сладко, тестени изделия, храни съдържащи много мазнина и газираното) и наблягах на плодове и зеленчуци. Спортувах през свободното си време почти всеки ден (забравих да спомена, че по време на цикъл ме боли само кръста и много рядко стомаха) и един път по време на игра на баскетбол много ме заболя кръста. Същата болка която усещам преди да ми дойде, но въобще не обръщах внимание, после карахме колела и пак същата работа. На другия ден ми дойде и много слабо ми вървеше и продължи за два дена. След 20 се повтори също така 3 само дена и толкова. И сега работата е такава, че ми идва през 20 дена и то много слабо почти нищо само за 3-4 дена. Споделих на майка ми и тя каза, че може би като съм започнала да спортувам и да се ограничавам от някои храни, съм натоварила и стресирала организма си и ако така продължи още месец, два ще трябва да отида на гинеколог. Не се страхувам от гинеколога, но искам да питам дали е истина това което казва майка ми или е нормално така да ми прави номера цикъла?
Благодаря предварително!
Живей за удоволствието защото си направен от него.
Майка ти е права , че може би като си започнала да спортуваш и да се ограничаваш от някои храни, си натоварила и стресирала организма си и поради това ти тече по-слабо.(не е проблем но можеш да се консултираш профилактично така да се каже с гинеколог)
Но ако все още получаваш болки в кръста е препоръчително да се косултираш с лекар.
Успех![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Цикъла принципно за около 2 години е трябвало да ти се нормализира. Болките в кръста според мен не са фатални .. при всеки е различно. Мен например ме боли корема супер много в повечето случаи, но някои приятелки ги боли само кръста и много рядко корема. И може би наистина от спорта се е получила тази деформация. Организмът се променя и така. Може да идеш на гинеколог за най-сигурно..![]()
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
Сутринта като ходих при личната ми лекарка, ми каза, че не е нищо лошо просто съм отслабвала и организма се изменя. Да не се натоварвам много и когато усетя болка в кръста да спра. Благодаря ви за отговорите!![]()
Живей за удоволствието защото си направен от него.
zdraveite otnovo.. sled 2 dni imam sastezaniq a ot skoro me boli korema. Iskam da popitam tova dali e priznak 4e shte mi doide?imamm techenie ot okolo 1 i polovina no dosega ne me e bolql korema..
![]()
Аз също съм на 12,но на мен мога да кажа,че ми дойде прекалено рано на 10г.Първоначално написано от noninkaaa5
Таа и аз първо около 1г. имах бяло течение после стана по едно време кафеникаво и след 1-2 месеца ми дойда!
Напиши го на кирилица и по-разбираемо..Първоначално написано от noninkaaa5
![]()
Здравейте ! Имам цикъл от 6 клас , а сега съм 8 клас.
Много съм притеснена, защото нямам цъкъл от април, а сега сме юни. От две сутрини имам нещо като кафяв течение, но е само сутрин. И миналата година лятото не ми идваше 3 месеца .
искам да ви попитам нещо . Ставам на 13 след около два месеца , нямам мензис , но онзи ден ме болеше корема малко и когато отидох до тоалетна имах някакво кафяво течение то продължи три дена днес почти няма нищо само малко зацапване . Бяло течение имам от една година и половина . Сега продължава да ме боли корема ниско долу и кръста понякога . На какво може да се дължи това според вас , дали ще ми дойде и ако някой е имал такова кафяво течение ако може да пише
Благодаря предварително !!![]()
извинявам се за пунктуационите и правописни грешки![]()
хора имам въпрос ! искам да питам дали е нормално седмица преди да ми дойде да ме боли стомаха много силно ? имам цикъл от 2 години обаче много болий !!
mariq14 имаш ли стрес;ниско тегло и спортуваш ли много активно ? При тези фактори цикълът ти може да прескача.Ама все пак тия месеци са доста време... най-добре отиди на лекар.Здравейте ! Имам цикъл от 6 клас , а сега съм 8 клас.
Много съм притеснена, защото нямам цъкъл от април, а сега сме юни. От две сутрини имам нещо като кафяв течение, но е само сутрин. И миналата година лятото не ми идваше 3 месеца .
justmimi97възможно е скоро да ти дойде цикъла
welovecandies - попринцип при цикъл боли коремът а не стомах.. Иначе може и да не е нормално да те боли много.Отиди на лекар.хора имам въпрос ! искам да питам дали е нормално седмица преди да ми дойде да ме боли стомаха много силно ? имам цикъл от 2 години обаче много болий !!
Audrey Hepburn
и аз искам да попитам нещо от 1 месец съм с цикъл но този месец още не ми е дошъл дали е нещо сериозно аз съм почти на 12 години
И аз имам един въпрос! Аз съм почти на 12 и в началото на месеца имах чувство, че имам "тежест" ниско долу, в корема! Болеше ме в рамките на 3/4 дни от време на време! Попринцип от края на миналага година ме болят зърната на циците (защото растат), и доколкото знам, болката в корема и растежът на бюста са индикации, че скоро може да ми дойде! Но вече коремът не ме боли постоянно, а много рядко, през даден период от време!
Женско съм!![]()
^^Първоначално написано от Ванката
![]()
![]()
Не е нужно корема да те боли постоянно. Дори преди цикъл има дни, в които ще те боли и в които не. Не го мисли толкова, когато трябва ще дойде. Някой ден няма да си очарована, като започне да те боли корема![]()
Здравейте! На 14 години съм. За пръв път ми дойде на 06.01.2010. и досега вече сме края на юни не ми е идвало въобще.Притеснявам се да не е нещо сериозно.![]()
![]()
![]()
![]()
po dobre kaji na mayka si da te zawede na lekar..no mislq 4e nqma da ti ima nshh az sega sum na 17 i kogato mu doide za pruw pyt [ne mi doide 1 mesec] ama ti ..Първоначално написано от didsito
![]()
![]()
IMAM VUPROS ZNA4I DOIDE MI NA 17 UNI A DNES SME 23 UNI PO4TI 1SEDMICA ......POPRINCIP NE MI E STAWALO TAKA NO MINALIQ MESEC MI SE NALOJI DA PIQ EDNI LEKARSTWA ZASHTOTO TRQBWASHE DA SUM IZVUN BG ZA 1 MESEC OT DSKL NI BQHA IZPRATILI W ISPANIQ[ZASHTOTO U4A ISPANSKI] TA NEBESHE MI PRODULJIL MNG DULGO CIKULA ..
ISK DA WI POPITAM NA WAS STAWALO LI WI E TAKA UJ BESHE SPRQLO I BQH LEGNALA DA SPA STAWA I GLEDAM KRUW NE MNG SUWSEM MALKO AMA WSE PAK EDNA SEDMICA...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Кирилицата е задължителна.
kalpazanka
На мен вчера ми дойде за пръв път и да чукнеме на дърво още нямам никакви болки![]()
Глупости, майна, само глупости...
нов ник - Miichelle
Magit0o пиши на кирилица бе, девойко неграмотна!!!![]()
И не викай.. нищо не можах да схвана от написаното... Научете се да пишете на БЪЛГАРСКИ !!![]()
![]()
Наложило ти се е да пиеш лекарства защото си била в Испания.. о.ОПървоначално написано от Magit0o
Напиши поста си на нормален български език и на кирлица и кажи какви лекарства си пила.
Редактирано от kalpazanka.
Audrey Hepburn
Magit0o - Щом си пила лекарства е нормално да има промяна в МЦ..Няма страшно,поне според мен..Както и да е..Другия път пиши на кирилица и не употребявай само главни букви,защото това според правилата се счита за викане
Hiph0pgirl - Нормално е да няма болки..Не си питала,де - просто казвам..И при мен е така..Имам цикъл вече от две години и никога досега не съм имала болки..Е да,случва се,но много рядко
didsito - Не се притеснявай..При някои момичета е така..Аз лично съм нямала такива проблеми,но познавам хора със същия проблем..Но пък ако се притесняваш толкова много - отиди на гинеколог,за да се успокоиш
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥