- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Всичко эа месечния цикъл
Здравейте. На 13 години съм, сега завърших седми клас. Имам цикъл от 16 септември 2011 година. В началото на годината три пъти ми идваше нормално, на 28 дни. Три-четири пъти миналата година също си беше добре. Но сега, както и през другото време преди, ми идваше на около 40 дни(36-37-38-39-40). Мама се притеснява, че нещо ми има, но аз й казвам, че е нормално, но и аз не знам.Мисля, че е очевидно, но все пак да кажа, девствена съм. Нормално ли е според вас и какво да правя?
П.П. Последния път ми дойде на 25-ти май, на 39-ия ден.
полезна темичка
Здравейте, искам да се допитам дали е огромен проблем ,че съм почти на 15 години и нямам цикъл.Като цяло аз се развивам бавничко.Още дори 2 зъба не са ми сменени ,но както и да е.Имам окосмяване и гърди (въпреки че са малки :Д ) ,но основния проблем е ,че АДСКИ МНОГО ме наплашиха с факта ,че понеже съм прекалено слаба няма никога да ми дойде менструацията.Аз наистина съм доста слаба 157см съм и тежа 35кг.И искам да чуя и вашето мнение, моля ви помогнете ми , страшно съм изплашена не знам какво да правя.Благодаря предварително!
Здравейте , искам да попитам дали е нормално да ми закъснява с 21 дни , при положение че бях в болницата бях се разболяла и може ли системите да забавят цикъла ? Благодаря.
Момичета помагайте. На 13 съм. В септември 2012 имах малко кръв и после малко зацапване, в декември 2012 имах само кафяво зацапване.Така и февруари,януари и в март всичко започна така и ми дойде. В април пак имах само зацапване и то за 2 дни. До сега не ми е идвало. Малко след като ми дойде започнах да се натоварвам със упражнения и бягане. Но не ядях като хората. В началото беше умерено, но после започвах да прекалявам. Бягах много и правех много упражнения. От седмица спрях и от месец започнах да ям много. Мислите ли, че ще ми дойде сега като спрях и каква е според вас причината ? Според мен е заради натоварването, а и бях много слаба.
Последно редактирано от bitch1212 : 11-30-2013 на 18:35
Нередовното хранене повлиява на всякакви процеси в тялото ти. Всъщност може да има множество щети, затова се придържай към пълноценно и разнообразно меню, в много важен период на развитие си.
Относно цикъла, в ранен етап си, ще се регулира постепенно. Гладуването определено може да доведе до смущение на функциите на половата система. Храни се и спортувай умерено, другото ще се нареди.
П.С. Предлогът за период от време е "през". "В" е предлог за място.
Благодаря за съвета![]()
Как да предизвикам идването на менструация?
Аз съм на 11 години,33 кг, 152 см висока.
Искам да ви попитам дали има начин да предизвикам да ми дойде менструация! Моля ви искам да ми дойде по-скоро,няма значение защо! Трябва ли да ям определена храна за да ми дойде или да пия някакви хапчета за заразяване? Моля помогнете ми? Веднъж ми дойде когато бях на зелено училище след това още веднъж и спря! С мама смятаме , че са само сигнали за идването му но все още не знаем! Моля ви помогнете ми!
Последно редактирано от Hrissy-broken heart : 12-27-2013 на 07:53
А това зелено училище преди колко време е било?
На мен първия път ми беше някъде през януари , а следващия към края на октомври. (бях на 13)
Възможно е да ти е дошло и сега просто трябва време за да ти дойде пак.
Иначе по никакъв начин не можеш да го предизвикаш , не се занимавай с глупости.
Много благодаря! Днес ми дойде за първи път... Исках да попитам малко глупав въпрос, но има ли някакви проблеми при вземането на душ по време на цикъл?
Az se pritesnqvam zapochnah 12 god. i na moite priqtelki im doide az precenih i mislq che shte mi doide april 2014 , no vse pak ne moga da predcenq
Daite mi saveti pzz!
Няма за какво да се притесняваш едва на 12 си тепърва започваш да се развиваш (освен ако не си започнала вече) така,че това че твоите приятелки вече имат а ти нямаш не е проблем при всеки му идва различно на тебе може на 13 или 14 дори на 17 аз съм почти на 15 години и нямам но това не ме притеснява живея си живота и тва е :Д така че не се притеснявай живей си когато ти дойде тогава..
аз исках да поитам на колко години идва горе-долу и има ли връзка с това кога е дошъл на майка ти например
Zdraveyte za parvi pat mi doyde na 10 qnuari i dnes vse o6te imam.Molq vi kajete mi kakvo da napravq i kak da go spra ili nqkakav savet molq vi naistina mnogo sam preitesnena.Blagodarq vi predvaritrelno))
ako moje mi pi6ete na li4no saob6tenie))
Последно редактирано от joana15 : 02-03-2015 на 09:58
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Искам да попитам дали е нормално първият ми цикъл да е повече от 5 дни.Проблемът е,че не съм казала на мама,че имам,защото ме е срам(а знам,че няма нищо страмно в това)Дойде ми миналата неделя,но мислех,че това не е цикъл и на другия ден ме заболя корема и се убедих,че това е цикъл.Също така искам да питам дали винаги след първият цикъл ще спре за около два или повече месеца и после пак да продължи???
Zdraveitei imam problem i bix iskala da spodelq s was az sum momiche na 16 godini na 22.08 mi doide a dnes mi sprq tova normlano li e![]()