Цитирай Първоначално написано от Silver_flower Виж мнението
Не се притеснявай. Ами може би просто по-бавно се развиваш. На мен ми дойде този януари, на 13 съм, няколко момичета само от класа още нямат само. А за гърдите... еми една съученичка има от 10 годишна и затова сега е с най-големите в класа, а съм забелязала, че и на други, на които им е дошло да кажем преди около година, че им растат. Аз нямам още много-много, но вярввам ще се коригира. Веднъж дойде ли ти и вече няма от какво друго да се страхуваш, то по-страшно и гадно от това, което се случва в пубертета НЯМА, просто е ужасно, радвай се на свободата си, защото после ще прекарваш около една четвърт/една пета от месеца кървейки. А съм чела и че идвало ок 2 год след като се появи окосмяване (то го пише в статията в темата, виж). Не се страхувай, не е болка за умиране като ти дойде, шокиращо е, но предполагам с времето се свиква. Да не пиша повече, че ще се притесниш още повече. Но това е истината. Адски некомфортно е да ти е мокро. Пак почнах . Но пък си има и предимства. Така или иначе няма да се отървеш от него, все ще ти дойде. Чувала съм, че зависи донякъде и от телосложението и масата. Еми то аз съм пълничка... а пък на спортистките и гимнастичките им идвало по-късно. Но зависи и от гените... абе не се притеснявай, за всичко си има време, така че спокойно
Благодаря за мнението (hug)