- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Ползата от секса
Любовта влияе положително не само на душата, но също и на сърцето, мускулите, мозъка и линията. Добрата сексуална активност има особено благоприятно въздействие върху жените. Обаче за да имате полза от него, трябва да имате оргазми.
По този начин в организма се получават благоприятни неврохимични реакции. По-точно неврохормонът оксиоцин ви дарява усещания за задоволство и удовлетворение, намалява мускулното напрежение, действа върху рецепторите на половите хормони и подсилва връзката с обичания човек.
Защо тези, които редовно практикуват “креватна гимнастика”, се чувстват и изглеждат по-добре.
Учените са установили, че между секса и здравето съществува пряка връзка.
Какви са ползите от секса:
Пълноценният полов живот забавя стареенето.
Ако партньорът ви каже, че след секса му харесвате повече, не го прави просто ей така. След оргазма всички мускули се отпускат, дори и тези на лицето и то изглежда по-гладко. Освен това сексуалното удовлетворение води до дълбок и възстановяващ сън, който е отлично лекарство за красота. Но всичко не свършва тук.
По време на секс се активизира системата на жлезите с вътрешна секреция. Когато правим любов, хипофизата, надбъбречната и щитовидната жлеза, яйчниците у жената и простатата у мъжа работят с повишена интензивност. Като способства за покачване на нивото на хормоните в кръвта, регулярният секс се отразява благоприятно върху целия ни организъм, а това проличава и по външния ни вид:
*** бръчките се изглаждат - изследвания са показали, че ако жените водят редовен полов живот, те изглеждат по-млади с 5-10 години;
*** тялото се очиства от токсините – увеличената активност на жлезите довежда до по-добра проходимост на порите по кожата, през които се изхвърля " шлаката", а от това тялото и лицето младеят;
*** косите придобиват блясък, ноктите стават потвърди и растат бързо.
Редовният секс води и до повишено производство на колаген, който подобрява обмяната на веществата в кожата, овлажнява я, прави я гладка и нежна като коприна. А произведеният в ударни дози при половия акт прогестерон избавя лицето от пъпки.
Ето защо хората, които редовно правят любов, изглеждат по-добре и имат по-високо самочувствие. Сред даоиските монаси, които изучават тайните на сексуалната наука и постоянно ги прилагат на практика, има мнозина, които са навъртели 50 години, а нямат ни един бял косъм; на 70 и дори на 80 повечето от тях са все още с изправени гърбове.
Не позволява затлъстяване.
Както е известно, наднорменото тегло е рисков фактор за множество тежки заболявания, сред които инфарктът и ракът на гърдата. По време на полов акт се изгарят от 150 до 300 калории. За сравнение - за да изразходите 300 калории, трябва да се натоварите с едно от следните занимания: 40 мин. да играете аеробика или да плувате кроул, 60 мин. да се пързаляте на кънки или да играете бадминтон; 50 мин. да въртите педалите на велотренажора при 16 км/час или да играете тенис.
Същевременно сексуалните занимания натоварват различни групи от мускули и ги "затягат".
Тридесет минути сексуална активност изгарят около 200-300 калории. Затова сексът може да ви помогне да поддържате формата си, особено ако сте активни, ако експериментирате нови пози и нови игри.
Много е просто- правете секс, за да сте във форма, останете във форма, за да правите секс!
Укрепва имунната система, като я активира.
"Машината" за секс е създадена, за да бъде използвана. Ако това не стане, целият организъм страда. Доказано е, че ако съществува проблем с кръвоносните съдове на ниво гениталиите, където циркулацията на кръв е по-бавна в сравнение с останалата част от тялото, то този проблем предшества средно с около 10 години друг сърдечен проблем като инфаркта например. Така че, ако гениталиите се "тренират' редовно, се повишава снабдяването на кислород, а от това извлича полза целият организъм. Ако искате да повишите имунната си защита, не пропускайте предварителните ласки. Доказано е, че ласките, които предшестват акта, повишават устойчивостта на организма срещу вируси и инфекции.
Според ред изследвания добрият полов живот прави хората по-устойчиви на простудни и инфекциозни заболявания. В резултат на което - и по-обичани от шефовете на фирми.
Калифорнийски учени например са проучили 90 000 работещи и установили, че сексуално активните вземат по-рядко болнични. И понеже имунната система на организма работи на пълни обороти нощем, много медици препоръчват да се прави секс именно преди лягане.
Пази от инфаркт на миокарда.
"Креватната гимнастика" е отлична тренировка за сърдечното кръвообращение - в промеждутъка между прелюдията и оргазма кръвоносните съдове първоначално се разширяват, а след това отново се свиват.
Сексът тренира и сърцето: във фазата на оргазъм то силно се натоварва - кръвното налягане на здрав човек може да достигне 200/120 мм живачен стълб, пулсът - до 180 удара в минута. Но тъй като природата е заложила в този момент организмът да е мобилизиран изцяло, "моторчето" му издържа това опасно натоварване и не "гръмва". И колкото по-често се повтаря то, толкова повече се укрепва сърдечният мускул. В продължение на 10 години английски учени наблюдавали състоянието на мъже във възраст ат 45 до 59г. Изследването показало, че при тези които, които имат не по-малко от два полови акта месечно, рискът да умрат от инфаркт е съответно два пъти по-нисък в сравнение с мъжете, които правят секс веднъж на месец.
Японски медици обаче твърдят, че позитивният ефект намалява при извънбрачен секс. На същото мнение е и английският учен Р. Хюз, който изследвал връзката между изневярата и инфаркта. По негови наблюдения 75% от мъжете, починали от сърдечен удар, са имали любовници.
Причината е, че измяната е свързана с необходимостта да водиш двойствен живот, да лъжеш и постоянно да се боиш от разобличение - т.е. налага да живееш в стрес. Затова спокойният брак удължава живота на мъжа, а изневерите го съкращават, твърдят учените.
Добрият секс и по-точно оргазмът притежават хомеостатично действие върху биоритмите, тоест водят до състояние на общо щастие и добро здравословно състояние. Сексът при една стабилна връзка ви помага да останете млади и да живеете дълго.
Удължава живота.
Доказано е, че два оргазма седмично при мъжете им удължават живота. В действителност чрез редовната сексуална активност намаляват сърдечносъдовите болести, една от причините за най-честите смъртни случаи. Но това важи само за онези, които имат емоционално стабилна връзка.
Затова дръжте партньора си близо до себе си, като правите секс по-често и по-продължително.
Перспективите са благоприятни-съвсем нови изследвания доказаха, че 62% от здравите мъже и 30% от здравите жени над 80 години все още развиват сексуална активност.
Защитава костите.
Половите хормони - естрогени при жените и тестостерон при мъжете, регулират костната обмяна, благодарение на което костите са достатъчно плътни, за да издържат на натиск и удар. Сексът усилва производството на тези хормони и така пази костната система от остеопороза.
Регулира менструалния цикъл.
Жените, които имат редовен полов живот, по-рядко се оплакват от проблеми с менструацията, обикновено имат редовен месечен цикъл и не страдат от болки в първите му дни.
Влияе благотворно върху психиката.
При сексуални занимания усилено се изработват т.нар. хормони на удоволствието и доброто настроение. Един от тях - кортизолът, пази от депресия. Затова учените са установили, че сексуално удовлетворените личности значително по-рядко изпадат в депресивни състояния. Отделяните по време на полов акт серотонин и допамин пък отнемат стреса, намаляват безпокойството, премахват напрежението, поради което хората, които редовно практикуват секс, са по-уравновесени. Човек с редовен полов живот не страдат и от безсъние - ендорфините му осигуряват спокойна нощ.
Подобрява паметта.
Сексуалната активност е от основно значение за психичното равновесие. Не е вярно, че след секс се губи умствената и физическата енергия. Точно обратното, ако прекалено се концентрирате върху работата и пренебрегвате любовта, по-лесно ще станете жертва на депресивни състояния, които въобще не помагат на кариерата.
За това съществува и едно научно обяснение. Доказано е, че редовните сексуални контакти влияят положително върху мозъка, и по-точно върху женския. В действителност правенето на секс увеличава количеството на естрогените, без които мозъчната активност намалява. Понякога може да се случи, че в някои моменти на напрегната работа, да забравим да го правим, ако пренебрегваме секса, се пренебрегва емоционалността, губят се всички енергии, а после, когато забележим, че искаме нещо повече, че кариерата и професионалният успех не стигат, вече е прекалено късно.
Укрепва връзката.
Правенето на секс позволява да се общува по-задълбочено чрез удоволствието. Затова е важно да продължите да го правите и да не преставате да се харесвате физически. Защото е вярно, че с времето придобиват важност други фактори като съучастничеството, проектирането на съвместния живот, децата. Но ако при двойката липсва еротизмът, удовлетворението да сте заедно и да се оставите на удоволствието, все едно живеете с добра приятелка.
Затова не преставайте да поддържате сексуален контакт.
Пфф много дълго бе...мързи ме да чета![]()
![]()
Явно те мързи и да поумнееш и да се образоваш. Сложно е, нали? Къде къде по-лесно е да си лежиш по цял ден и да на правиш нищо. Дори и то да се образоваш, за неща които в момента те вълнуват.Първоначално написано от Kras4eto_lp
И с какво ще ме образова това....нито ще ми покаже как да се предпазвам примерно нито пък за опасностите при сексПървоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
Това,че някой хора не искат да четат темата ти не значи че трябва да ги обиждаш за тва
![]()
и аз прочетох половината и вече ме домързя
Първоначално написано от Say It Right
Аз съм БЪЛГАРЧЕ харесва ми какви теми пускаш .има хляб в тебе =D>
а доколкото ползата от секса освен изброеното бих добавила и :спортуване без пари за фитнес абонамент![]()
хубава тема доволно![]()
![]()
Забелязала съм, че секса ми влияе добре. И то не само защото задоволявам нагона си. Като не правя секс цяла седмица и като си дойде моя човек, като го напраим...пф...все едно цялото напрежение се е изпарило от мен и съм в едно много леко, весело настроение. А и колкото и да е странно, като съм уморена и правя секс след това съм свежа като краставичка...
P.S Хубава тема. Интересна.
+1 =D>Първоначално написано от HenriLloyd
start to thing like a normal person and suicide yourselfs
0 {http://allsp.com}
/ll\
/\
Ти изкара че от тоя секс само треа да се пазим и да ни е страх да не фанем нещо... човека ти показва полужителните неща на секса за който повечето не знаят..ма теб кфо те интересува важното е да се пазиш..ебаси дрислатаПървоначално написано от Kras4eto_lp
Хаха първо всеки има право на менние...второ не съм изкарала че само трябва да се пазим.Това че на тебе ти е интересна темата хубаво...на мене просто не ми се четат неща,които вече съм челаПървоначално написано от Pit Of SnakeS
![]()
Я!![]()
Много от написаните неща се оказаха верни и при мен... Бре, бре, бре![]()
When I love, I love.
Абе ади сега, чела била. Нищо не си чела, сигурно даже незнаеш и за какво става дума изобщо.Първоначално написано от Kras4eto_lp
Сама си противоречиш, като казваш, че няма с какво да ти помогне да се предпазиш от болестите, после "не била казала, че трябва само да се пазим".
Айде тихо там..![]()
Браво за темата.
За паметта много не съм сигурна дали и влияе добре, щото съм си все същата забраванка![]()
Aveee eiii ! Selski pr1chki ! Gadna vi e trevataNe davam i edna stotinka za taQ pumiq, na tiQ na tiQ na tiQ.. Taka che i da q pluQ i da q Bogotvorq - Istinata e EDNA - vseki VTORI pushi Q !
Първоначално написано от sapphirr
Мисля че е споменато по-гореПървоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
Секса не знам засилва ли паметта, но липсата се отразява на разсеяността. И определено жените е хубаво да изпитват оргазъм, защото инъче стават нервни, но след него се чувстват добре 2-3 дена (не помня къде съм го чел)
Липсата на секс води до нерви и при мъжете. Казват, че можело да се замести секса - с шоколад и някви такива работи. Аз това не мога да си го представя, защото шоколадът няма температура на тялото, няма топла кожа, която да усетиш, няма нежни устни, които да те целунат... сексът (а може би и правенето на любов) е нещо, без което хората не могат, наистина.
А това наистина нямам нерви да го чета цялото...
And now I make a spell,
"forget I've ever been here"!
Don't ask, I won't tell,
may all of our pain dissapear!
пълни глупости май...
секса си е просто секс![]()
хубава тема
а аз се чудих що отслабвам??? ям много а отслабвам???
ето какво било - 300 калории, при моя темп и коричество направо над 1000..
Почти никога не преглеждам същата тема 2 пъти!
За въпроси - ЛС
---------------------------------------------------
Най-ме изкефи там дето пише че ще изглеждат по-добре след секс.Ся сички 12 13 годишни ше се юрнат да се разкрасяват.![]()
![]()
Темата е смислена, така че спрете с глупавите си коментари. Ако не ви се чете, правете нещо друго, няма нужда да отговаряте на темата. Повечето от написаните неща са верни (за останалите не съм достатъчно информирана все още). Изглежда не е станало ясно, че става въпрос за "добър сексуален живот", а това изключва 12-13 годишните споменати по-горе в темата. Видяхме и няколко...а така...изглежда са много повече от "няколко"...безсмислени отговора, така че стига толкова![]()
имаше и неща, които не знаех. благодаря за информацията доста изчерпателно![]()
Аз съм БЪЛГАРЧЕ този път вече взриви сцената.Направо разцепи мрака...:P :P :P
za6toah za6to vmesto da 4eta za sexa ne otidoh da go napravia (4e to sa6toto vreme otnema )
![]()
Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
нестава само а ебане трябва и акъл![]()