- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Ако разбирате вредата от цигарите, но не можете .....
Ако разбирате вредата от цигарите, но не можете да ги откажете...
След толкова много публикации и изследвания, едва ли има човек, който да не знае, че цигарите са вредни. По различни причини обаче не всеки е в състояние да ги откаже в момента или пък просто не иска да го направи.
Ето няколко съвета за тези, за които цигарата все още е всекидневие:
• Опитайте се да “дърпате” по-рядко и да не поемате дима навътре в дробовете.
• Вадете цигарата от устата между “дърпанията”.
• Не пушете цигарата до края, а я гасете, когато е останала 1/3 от нея.
• Паленето на вече загасена цигара е особен вредно.
• Избирайте цигари с хубав филтър и дори поставяйте допълнителен.
• Не пушете на гладен стомах, особено сутрин. Веществата, които се отделят при горенето на тютюна и другите съединения, които цигарите съдържат, поразяват стомаха и черния дроб, а от там попадат директно в кръвта.
• Ако пушите, докато вървите, вредните вещества по-лесно проникват дори в най-отдалечените части на белите дробове.
• Не пушете в присъствието на непушачи. Пасивното пушене доказано е не по-малко вредно.
• Опитайте се да ме палите цигара, когато не ви се пуши чак толкова. Това е един от начините поне да намалите броя на изпушените цигари.(а)
Не говори винаги каквото знаеш, но знай какво говориш!
Toгава значи си глупав и опр недорасъл за да имаш това мнение по въпроса.Първоначално написано от fаke
Всеки пушач знае за вредата.Причината,поради която не можеш да спреш е ест.пристрастяване.А причината,поради която повечето не се и опитваме да спрем,е че предпочитаме да изживеем този крътък и единствен живот без да се мъчим напразно![]()
![]()
![]()
ТочноПървоначално написано от AtMosFera
Всеки сам си преценява как да живее, но при всяко положение предпочитам да си изживея (в истинския смисъл) оставащите годинки, и един ден да си кажа, че наистина съм си изживял живота, а не да стана на 100, и да осъзная, че съм си прекарал времето в работа, учене и такива неща
![]()
Всеки един човек разбира вредата от цигарите,дори и подсъзнателно.Всеки има воля,но дали тя е достатъчна за да спре или по-скоро липсва желанието да ги откажеш![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Ни могЪЪъъъъъЪъъъъъъ и тва еКвот и да ми говорят не стаа без да си запаля сутрин цигарата очи не отварям
![]()
Az li4no ne jelaq da gi spiram po dobre da umra po mlad i bes tva jivota shte no go na.... za tova po dobre po rano ot kolkoto po k1sno i poi4e da mi go .............
аз пък от вчера пробвам ги спирам днеска за цял ден съм изпушил 1 цигара само и то Розова фемина според мен е по добре човек на моите години (15) да не пуши причини много разбирам вредата от цигарите колко вас ама все пак не може изведнъж да ги спра
Тази тема беше за тези, които знаят вредата, но въпреки това не могат да ги спрат!Твой личен избор е дали ще пушиш или не!Исках просто малко да помогна на тези, които искат да ги откажат!Първоначално написано от _Lq_Lq
Не говори винаги каквото знаеш, но знай какво говориш!
всеки пушач знае много добре защо пуши и как да ги откаже, това дали наистина иска е друг въпрос.
а такива неща като 'нямам воля' не важат.
искаш - спираш, не искаш - не спираш.
това е.
алелуя.
az postoqnno si kazvam 4e 6a gi spra i gi bqh sprqla za okolo polovin godina i posle pak po4nah a sq ve4e nemoga gi spra kot i da staa