- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Да обсъдим комунизма
Testis unus,testis nullus...
Прочети "Дългата нощ на комунизма в България" на Георги Фотев. После пак си помисли.Първоначално написано от Neo-Communist Power
Страхът от промяна се дължи на вече постигната сигурност.
Вие дечица малки, сте деца на промените. Никой от Вас не е живял по времето на СОЦИАЛИЗМА в България. В България НЕ Е имало КОМУНИЗЪМ ! Имаше СОЦИАЛИЗЪМ ! Социализмът е преходен период от капитализъм (сегашното положение) към комунизъм. Вие всичките използвате тези термини без изобщо да си имате на идея какво означават.
Ще Ви предам малък урок (все пак съм професор ):
Капитализъм - В държавата имаме група от хора, които са придобили по незнайно какъв начин купчини с пари ( демек нарко- босове и т.н.) и те Експлоатират малките човечета ( т.е. НИЕ). Нека всеки се замисли от Вас по младите за проблемите на истинският живот. Все пак вие още сте в една фантазия изградена изцяло от вашите родители.
Социализъм - Преходен период, който преди години целеше преобразяването на мисленето на хората. За да може мисленето от егоцентрично да се превърне във общо. Във България не е имало и социализъм. Всичко е било една огромна манипулация с шеф диригент Другаря Тодор Живков.
Комунизъм ( не е имало никъде и за сега няма изгледи да бъде постигнат в скоро време ) Това е строй при който човека живее в роботизиран свят и не мисли за работа а е обзет изцяло от изкуството. В този свят човекът е творец . Всички човешки нужди биват задоволявани от машини аи хората не се стремят към припечелване на пари а към духовно извисяване. Това никога не го е имало. Докато има пари - комунизъм няма !
Това беше от мен скъпи деца. и помнете, че във всяка ябълка по правило дреме една огризка .
Комунизмът е създаден "за да бъде властта в ръцете на народа".Но последствията от него са много разрушителни.Според мен,ако нямаше комунизъм нямаше да се случи "събитието в Чернобил през 1986".Това,което се случи беше резултат от недоглеждане,бързане и неспособността на някои хора в тогаващния СССР да настигнат по възможност по-бързо "дивият капитализъм".За това презирам тези хора и както е казал Хитлер:"Комунистите са нисша раса."
Чернобил е най-малкото последствие от комунизма..![]()
Мога само да викажа че 80% от вас не правят разлика межди комунист и БСП. Това само говори колко ста зле. Отделно пра дядо ми (Цвятко Радойнов) когато нещата са упрели до кокала.... абе какво да ви разправям само като чета коментарите ви и ми се повръща...
I'm RETIRED.
I was tired yesterday, and today I'm tided too.
http://www.facebook.com/john.stefanov
http://blog.injenera.com
Квото и да говориш БСП е прекия наследник на БКП
То и неонацисти и НСДАП не е еднакво, ама разликата не е огромна![]()
Ето нали за това ви казвам. Всички така говорят аз аз слушам нещата от първа ръка. Да не би оня педа л Станишката да е някъв комунист. Те са като СДС-то. Там са поваче (разсърдени комунисти).Първоначално написано от ZipFail
I'm RETIRED.
Напълно съм съгласен с тебе Другарю СтефановПървоначално написано от ivanstef
![]()
![]()
![]()
Другари, прочетете статията, която съм пуснал и тогава си развивайте теорийте.Нема комунисти с идеали, всички сте с черни души.
Слухтене,завист и злоба - това сте правили и ще го правите винаги.
А Станишката е типичният комунист, леке с амбиции.Такива са били георги димитров, тодор живков и другата червена гмеж.
Подкрепям.Първоначално написано от Wildchildd
Няма по-порочна за икономиката на една страна идеология от комунизма.![]()
Разликата между БКП и БСП е, че БКП са се целували по устите по партийните събирания, а в БСП си целуват задниците.
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
И не само си ги целуват, ако съдим по Станишев.Първоначално написано от bulgarian1878
![]()
За 100-тен път ви казвам че няма нищо общо между БКП и БСП. Спрете да ръсите глупости. БСП е партия която печели избиратели на гърба на БКП. Хората вярват като вас че те са същите и ще има помогнат да се оправят. Ето за това ви казвам че няма нищо общо и начинът по който се залъгвате говори че и вие сте паднали в капана на тъпите БСП-арчета.Първоначално написано от amk933
I'm RETIRED.
E то това е основната цел на БСП . Те трябва да представляват единствената "лява" алтернатива в България . За тях е по-важно да отстраняват по-малките истински леви сили от колкото да са опозиция на десните .Първоначално написано от ivanstef
Не ми давай акъл, че напоследък много многознайковци станахте.
Пък и най-вече не ми говори в какво вярвам и в какво не, те фактите си говорят прекалено много.
БКП едно време и БСП сега нямат никаква разлика.
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
Първоначално написано от bulgarian1878
Фактите си говорят сами за себе сиРазлика между държавна собственост и частна няма ?
^Ъъъъъ...то дори и в Китай, където политическия (не икономическия!) режим е комунизъм има частна собственост. Нещо не схванах какво се опита да кажеш с това...![]()
Зависи за каква разлика се говори. По принцип да няма, но ако се замисли има защото почти вече по нищо не си приличат. Говорим като идеии и възтгледи.Първоначално написано от bulgarian1878
Ами приятел, естествено, че зависи за какво говорим. Но запознатите и разумните хора разбират какво имам в предвид. А онези, които само си мислят, че са запознати ще намерят с какво да се направят на интересни, знаеш...![]()
Седемте чудеса на социализма:
1. Всички имаха работни места.
2. Въпреки че всички имаха работни места — никой не работеше.
3. Въпреки че никой не работеше — планът се изпълняваше 100%.
4. Въпреки че планът се изпълняваше 100% — в магазините нямаше нищо
5. Въпреки че в магазините нямаше нищо — всички имаха всичко
6.... Въпреки че всички имаха всичко — всички крадяха.
7. Въпреки че всички крадяха — имаше за всички
If you are 1st, you are 1st. If you are 2nd, you are NOTHING !
+Първоначално написано от trustN0body
8. Въпреки че имаше за всички, в Китай над 20 милиона умряха от глад...![]()
Ако става въпрос за комунизъм-капитализъм, според мен в Китай е второто. Всъщност всички комунистически партии, управлявали някога, за червени капиталисти.Първоначално написано от amk933
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101