Малко по-голям съм и мога да Ви споделя какво се случи след училище при мен.
Всички мои приятели, които са взимали наркотици дори и леки такива като трева пропаднаха. Всички работят мизерна работа за по 600 лева и едвам свързват двата края. Развалиха си животите.
Другите ми приятели, които стояха далеч от наркотиците и си учеха, спортуваха и се забавляваха сега имат 100 пъти по-добър живот. Изкарват по хиляди левове на месец, ходят си на почивки, забавляват си се и всичко им е наред.
Моят съвет е стойте далеч от наркотиците. Може да е кофти ако всичките Ви приятели го правят. Ще се почувствате изолирани и сами, но по-добре да бъдете сами отколкото в такава компанията. Стойте далеч. Животът се променя и след няколко години ще се много много по-напред в живота от тях.
Здравейте!
Ще споделя и моя опит с наркотиците. В периода 20-22 годишна възраст пафках тревица доста често. Един ден с аверите пушим и оставам да спя там, другия ден съм си вкъщи и така 2 години. Беше ми изключително готино да се напушим, да говорим всякакви глупости и да се смеем на такива. Обаче идва един момент, в който хората(изключаем аверите) започват да виждат някаква промяна в теб. В моментите, в които си бях вкъщи постоянно бях заспал, с едни торбички под очите, без особен живец и енергия. Абе накратко отстрани не бях същият човек, който съм бил преди да започна да пуша трева редовно. От година вече някъде пуша изключително рядко, на 4-5 месеца ей така си дърпам 2-3 пъти на някой купон и това ми стига. Виждам промяна в себе си, не съм толкова скапан, имам желание да правя разни неща, различни от това само да се напушвам(защото в този период само за това мислех).
Употребявал съм пико, екстази и кристали също, но по един път от тези трите. Като спуках капиляр от една линия кристал леко се стреснах и приключих и с тези неща.
Главната причина да приключа с пушенето е, защото започнах да осъзнавам, че не го правих само за да ми е готино и забавно, а и за да избягам от реалността и проблемите, които имах. Това беше момента, в който осъзнах, че трябва да се поспра. Когато човек използва наркотиците, за да избяга от собственият си ад и реалност нещата отиват на зле. Сами и по напълно адекватен начин трябва да се справим, без да търсим лесния начин на бягство. ( Също започнах да имам отвратително сърцебиене, когато се напушех )
Та, какъв е извода от всичката тая работа. Аз не съм против пушенето на трева, тя влияе на всеки човек различно, обаче във времето ти изкривява мисленето и адекватната гледна точка. Особено с боклуците, дето продават тука в БГ човек не може да се наслади и на качествена трева. Не е лошо човек да пробва различни неща, но е лошо да прекалява.
Хубава вечер!