- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Най-подходящата форма на управление за България?
Мислиш ли, че в армията не се слагат по нагласен начин(по политически признак имам в предвид) хора за командири? Особено след идването на комунизма старите офицерски кадри, които са били истински специалисти в областта на военното дело и са го доказали във военни действия по време на две Балкански и две световни войни са били заменени от някакви партизански главорези, които за нищо не стават- като например "генерал" Георги Дамянов, Добри Джуров и други такива военни "специалисти". Сега състоянието на армията ни е подобно- отчайващо. Брат ми беше преди 6-7 години в казармата и ми е разправял за какви пияници става дума- разбира се не всички са така, но за съжаление май са повечето. Освен това се допускат такива гаври, че не можеш да си представиш. Така че не ми говори как трябвало военните да управляват, явно не си имал възможност да видиш какво означава да си изцяло зависим от тях и да усетиш колко е "приятно". Е, и аз не съм, но от това което съм чувал... нали. Каквото и да си говорим военния си е див човек. Иначе армията разбира се е носител на патриотични ценности като институция, но това не означава, че всички които влизат в нея и стават командири са кой знае колко стока. Просто армията не е за всеки- ето аз си признавам за военен не ставам, не всеки може да носи висок боен дух и да е готов във всеки един момент да хване калашника и да тръгне на война. Разбира се трудно е да си го представиш когато не е реалност, но ако има военни действия вече положението е друго- нямаш друга алтернатива освен да воюваш и ти. Но при мирни условия да се налага военен режим е безумие. До нищо положително няма да доведе, а само до излишен военен произвол над мирни граждани, които реално с нищо не нарушават закона като решат примерно да са вънка и след 20-21 часа да кажем и са пълнолетни.Първоначално написано от kalashnik