Цитирай Първоначално написано от blago84
Аз съм "ЗА" приетата многопартийна демокрация, като подкрепям мнението на SiegHeil, само с лекото напомняне, че повечето демократични системи имат механизми за преминаване към тоталитарен или авторитарен режим при наличието на криза - обикновено чрез гласуване на допълнтиелни правомощия на правителството или само на премиера.

В Римската република, в кризисна ситуация се е назначавал диктатор - след гласуване в сената и с мандат от 6 месеца(можело е да се получат и няколко последователни мандата, в зависимост от продължителнсотта на кризата, като естествено е трябвало да се прегласуват). Практиката престава да съществува след установяването на монархия.

Военното управление е пълно безумие. Военните са като огъня - добре служат, но лошо управляват. Не се сещам за пример, в който военното управление да е дало задоволителен резултат.
Там са били кофти военни, а българския войник е един от най-добрите войници, говоря и като спазване на военния си дълг и като човек, повечето армии са обучени само да убиват, но българската армия е спосбна и да помага, аз имам приятели военни и нисши и висши чинове и не знам дали помниш какво стана на 14 януари тази година, по принцип по заповед е трябвало да се намеси армията , но нито войницете нито командирите са приели, предпочели са да запазят народа си, а не някаква шепа идиоти въпреки клетвата, така че сам си прави извода дали военните са способни само да извършват терор.