- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Мнението ви за благотворителните фондации и просяците
Честно казано ми писна от тия благотворителни фондации..може и аз да не съм прав,но пък да съм толкова наивен да им давам по 2 лева за картичка или каквото измислят,и при положение че изобщо не знам къде отиват тези пари,не си заслужава да се дават...Има хора дават...Докато има балъци-ще има и тарикати...онзи ден пътувах до София,на връщане като се накачиха в автобуса да неможе да тръгне от тях...а просяците ? Те са по-зле от всички...скоро някакъв с инвалидна количка ме моли за 20стКак пък не,като го гледам че пуши "Мелник" от 2 лв...защо да му дам ?Винаги съм бил скептик към тези просяци...и наистина,при положение че си просяк как ще си позволиш "Мелник" от 2 лв. да пушиш ? Мислил съм си - то поняога по на сметка просяк да си...ето на - в град Трявна имам рода,и там една жена всекидневно проси пред църквата...Тревненци си я знаят,обаче като дойдат туристи им дават в евро...и какво се получава ? Ти бъхташ по цял ден за 20-30 лв (Някой и по-малко) а тя (да,същата жена) прави пари от въздуха...тя прави по 30 лв минимум дневно...а макс ? Колко ли им е ?Дай ми 20 ст,да си купя хляб...
Ето това ми е въпроса: Какво мислите за тези хора - просяците и благотворителните фондации...
За един закоравял пушач от много години, към края на житейския му път е по-добре да му купиш една кутия цигари от колкото един хляб.
Не съм за 20 стотинки...давам му ги,няма проблем...ама защо аз да се бъхтам а той да прави пари от въздуха ? И не само аз...и ти,и всички останали...нали не е честно ?![]()
Не е удачно за такива хора да казваш, че правят пари от въздуха. Така правят модерните 'бизнесмени' - мафиоти, които си перат парите.
В повечето случаи тия сакати хора са изпаднали в немилост по една или друга причина, да не говорим че някои са и с образование. На пръв поглед не можеш да ги различиш, но аз, представяйки си че всички са такива от време на време им помагам.
За картички пари не давам. Онези, които ги искат правят закубуването на картичка едва ли не задължително. Така всичко се обезсмисля. Крайно нахални са. Имала съм момент в който разполагам с 40-50 стотинки, казвам им, че нямам и той продължава да спори с мен...
Редовно давам на някакви тийнове, които се прбират от парти/купон и нямат пари за кафе и нещо за ядене. И на възрасни хора давам. На музканти, ако ме кефят.
Не мога да дам на всички и понякога съжалявам, че не съм помогнала...
Позволи ми да направя една малка забележкаНе можеш да слагаш под един знаменател всички благотворителни фондации
Иначе по темата : аз пари не давам на тези с картичките или някакви, които хич не са ми ясни.
За разлика от това обаче на всеки 2-3 месеца давам дрехи, които вече не нося в един дом за деца. Мисля, че това е наистина полезно. Защо да държа дрехи, които не нося и защо да ги зихвърля, като мога да ги дам на други хора.
А на просяците много зависи на кого ще дам - на възрастен човек съм по-склонна да дам, тъй като вече няма възможност да работи. Също така и на деца, но на тях им давам не пари, а им купувам закуска.
Абе, не знаете ли, че тези с картичките просто си въртят собствен бизнес?![/i]
Супер гадни са тея. Преследват те с някаква картичка и ако не знаеш какви са я взимаш и си тръгваш ама те преследватПървоначално написано от Bianca
Аууу много ги мразя. Много са зле. Така няма да вземат пукнат лев според мен. Те изобщо взимат ли?
Вземат и доста лъжат. На едн концерт на НДК лъжеха как Нк Кънчев преди малко им дал 20лв, а той само мина покрай тях. Те дори не го заговориха. Около 3-4 човека, които чуха как Ники Кънчев е дал пари, го последваха...Първоначално написано от hottie
Еми... държавата не се грижи за тези хора, те излизат по улиците, логично.
Аз нямам против бедните хорица, а против самата просия и т.н., която е резултат на друго.
А да се каже, че така "се правят пари от въздуха" е глупаво. Ако толкова приятна ти се струва тази "работа" може сам да пробваш...
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Хубаво е да се правят благотворения, а още по-хубаво е, когато хората са наясно с това къде отиват парите им.
Просяците може и повече пари да изкарват, седейки на някой ъгъл, молейки се за милостиня, но помислете над това, че и та са живи същества и се нуждаят от всичко онова, което и ние.
Още повече, че никой не ви задължава да им помагате, прави се по собствено желание и безвъзмездно.
Изглежда съм много жаловита, винаги когато имам в себе си пари, давам, въпреки факта, че наще са против това нещо....
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Защото е по- добре да има стабилна и голяма средна класа, отколкото заможни "можещи" и просяци по улиците.
В крайна сметка не живееш в Германия, защото ти харесва езика или?
-I dont sympathize
Please open your eyes!
И въпреки всичко просяци по улиците няма.
-I dont sympathize
Please open your eyes!
Много си краен Дирус. Но пък те разбирам на днешните просяци вяра да нямаш. Да бяха истински просяци, ама те само ни мамят.
Като дадеш 10-20 стотинки, това не е голям удар за бюджета ти, това са някакви трохи от него. Средна класа в България няма.
/me (music) Now playing: 527. Sane Feat. Chosz - Decata na Bulgariq
Изслушайте тази песен и www.myspace.com/evetomusic първата която почне на плеъра. До преди малко говорих с една стара приятелка и така да се каже ме нахъса да отида в Дом майка и дете ...
Когато ми искат пари им казвам "А защо не се хванете на работа, а ???"![]()
Права си,но в днешно време са малко случаите ,когато наистина знаеш къде отиват парите ти.Аз не обичам да давам пари на просяците.По-скоро ще отида до магазина,ще му купя хляб и чубрица и ще му ги дам,отколкото да му подхвърля някой кинт.Първоначално написано от Seducti0n
За картички не давм пари,нито пък на онези бабишкери дето обикалят по блоковете с разни документи и ти разправят половин час на вратата защо и какво.Измама навсякъде,а такива неща наистина може да се случат на всеки и то най-неочаквано.
Повечето от парите дето даряваме пълнят джоба на някой богаташ,който не му дреме за бедните,а търси само собствената си изгода.Жалко,но факт.
На просяци, които се молят за по левче - давам.
Те може и да си "изкарват парите от въздуха", но след като му дам този прословут един лев, аз отивам в нас на топло, където камината бумти и направо гол да ходиш..и оставам с пари в джоба. Докато просяка остава на студено отвън с едно левче.. Пък и с толкова няма да обеднея, нито той ще забогатее.
Иначе и аз за картички пари не давам. Мразя картичките, това е вече изтъркано. Предпочима да пращам sms или e-mail, от колкото картичкаА пък да дам на някоя мазна лелка пари УЖ за благотворителност...е не става
![]()
Повече пари съм давала единствено за животни и малки деца. Като на децата сираци тук от дома за деца в града съм давала повечето ми дрехи, които вече са ми малки не ги нося.
За животните...аз обичам животни и по празниците (най-вече Коледа..защото си е точно Сърцето на зимата) давам повече от всякогаМоже и да не помагам чаак толкова, но поне знам че в студа няма нито да останат жадни, нито гладни..
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()