- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как да напиша репортаж?
 Отговор в тема
 Отговор в тема

Мля ви за помощ!

.Някой може ли да ми каже как да напиша репортаж?За утре е и е спешно.Плс HELP!!

Редактирано от ^npocTo^a3^f^
7 точка от правилника!
...

Моля ви пишеше!!Спешно ее!!

...
На каква тема?
I'm like the ice that freezes in the rock and splits it apart.

На тема "Ден на град Радомир"Първоначално написано от Steli{P}
...
Ми ето моята идея:
" На 26 октомври се проведе традиционния празник, отбелязващ деня на град Радомир. На същата дата се празнува и Димитровден.
Празникът започва с литургия в църквата „Св.в.м. Димитрий“, а след това се провеждат събори в Радомир и околните села Прибой, Байкалско, Борнарево и Негованци."
Дано съм помогнала.

Наистина мн благодаря!!!Първоначално написано от Steli{P}

\
/ \
/ \
/
...

Често ми се налага да пиша репортажи и зтова ще ти кажа как става. Репортажа е жанр, който предава случили се събития. Вложи малко лично мнение, но не прекалявай. Тъй като жанра е литературен можеш да използвш метафори, сравнения, епитети. Най-важното е достоверното и точно предаване на информация.

Др предложения моля

...

Аз вече го написах:
На 26 октомври се проведе традиционния празник, отбелязващ деня на град Радомир. На същата дата се празнува и Димитровден.
Празникът започва с литургия в църквата „Св.в.м. Димитрий“, а след това се провеждат събори в Радомир и околните села Прибой, Байкалско, Борнарево и Негованци.
Всяка година настроението е купонджииско.Целият град излиза и се забавлява.Програмата започна в 11:00 часа.По покана на общината на гости беше известният сръбски певец Мирослав Илич.Той тя в продължение на час и половина.Явно общината се е погрижила да има купон и за младите хора!!Към 16:00 часа танцуваха момичета от балет Ice girls(аиц гърлс).Представянето има беше на ниво.На Войнишко възстание имаше много люлки и децата бяха много щастливи.Всякакъв вид музика разстърсваше града.Много усмихнати личица имаше.На три улици бяха разположени сергии и хората едва се разминаваха.Всички деца тичаха към люлките и се чудеха на коя да се качат най-напред.Лошото беше,че имаше лоши моменти като сбивания и др.Наложи се дори да звънят на бърза помощ.Вечерта имаше празнична заря,която озари целия град.На следващия ден беше почистено и нямаше боклуци.Всички бяха много доволни от празника!!!
е?Какво мислите?
...
Според мен е добре

На 26 октомври се проведе традиционния празник, отбелязващ деня на град Радомир. На същата дата се празнува и Димитровден.
Празникът започва с литургия в църквата „Св. в.м. Димитрий“, а след това се провеждат събори в Радомир и околните села Прибой, Байкалско, Борнарево и Негованци.
Всяка година настроението е купонджийско.Хора от целия град излизат да се забавляват.
Програмата започна в 11:00 часа. По покана на общината на гости беше известният сръбски певец Мирослав Илич. Изпълнението му продължи час и половина. Радващо е, че общината се е погрижила да има купон и за младите хора!! Около 16:00 часа ни забавляваха танците на момичета от балет Ice girls (айс гърлс). Представянето има беше на високо ниво. На Войнишко възстание (това площад ли е или какво, не се разбира) имаше много люлки и децата бяха безкрайно щастливи. Музика от всякакви жанрове разтърсваше градчето. Виждаха се много усмихнати личица. На три улици бяха разположени сергии и хората трудно се разминаваха. Тълпите деца тичаха към люлките и се чудеха на коя да се качат най-напред. Лошото беше, че имаше неприятни моменти като сбивания и др. Наложи се и намесата на Бърза помощ. Вечерта имаше празнична заря, която озари целия град. На следващия ден отпадъците бяха почистени. Всички бяха много доволни от празника!!!
Пиши репортажите си в по-официален стил и не вмъквай лични чувства.