Цитирай Първоначално написано от Evil`Brunette
По дяволите, до сега не прочетох едно мнение в твоя защита. Вашия случаи е точен пример, за това как предрасъдъците диктуват живота на хората.
1. Не сте първи братовчеди. 2. Ако не сте чували, преди сватбите м/у братовчеди са били честа практика в кралските семейства. Не казвам, че е правилно, но не е навредило до сега нали?Тогава се е смятало за правилно, сега за грешно. Кои знае какво ще мислят бъдещите поколения по въпроса...
3. Казвате - генетични болести на поколението. Все пак предполагам нямате намерение на се жените или да имате деца. А дори и това да стане, не е гаранция, че ще Ви се случи точно на Вас такава трагедия. Колко обикновени семейства имат такива проблеми с децата си без да имат каквато и да било роднинска връзка. Имам съученичка, чиито родители са 3-ти братовчеди, и какво? Това да не би да я прави изрод??? Е, вярно, че е малко чалната, но едва ли гените са причината.
4. Проблеми с родителите: Ситуацията би била същата ако примерно родителите Ви бяха близки приятели. Е, да сигурно ще има известно недоволство, но за кого живееш - за себе си или за това, което ще кажат хората? Ако успеете да се държите като големи хора, дори и като скъсате ще запазите добрите си отношения, както и при връзка с друг човек.
Може никои да неподкрепи мнението ми, но аз твърдо мисля, че не трябва да се отказваш от чувствата си. Не се самообвинявай, не си направила нищо грешно. Хората те съдят, само защото не им се е случило на тях, а ако бяха те, сигурно по-голямата част биха постъпили по същия начин като теб. Имаше една мисъл: "Най-добрия начин да се оттървеш от изкушението е да му се оттдадеш" Точно това имам предвид. Ако се откажеш от това момче, само заради хорското мнение, ще съжаляваш много и ще те боли повече отколкото ако се опитате да преодолеете пречките заедно. По-добре рискувай да съжаляваш за нещо, което си направила, отколкото да се откажеш от него и после цял живот да се чудиш, какво би станало го бе направила.
+1