Вече 40 дена не сме на училище заради стачката на даскалите.Те доказаха,че когато искаш него и го отстояваш докрай,със сигурност ще го получиш.Тези 40 дни са календарни,а учебните са 27.Повдига се въпроса за отнемането от ваканциите.
Ще изкажа моето мнение,въпреки че е противно на всички ученически мнения.Аз също съм ученик,но не съм нито 7,нито 12 клас,така,че за тях ще говоря после!
Учениците искат полагащите им се ваканции(става дума за гимназистити):16 дни зимна,10 дни пролетна,4 дни междусрочна,евентуално няколко дни за Великден и 77 дни лятна(за 1 клас са 115,за 2-4 са 107,а за 5-7 са 92).
Ние до този момент(1.11.2007,защото е сигурно,че до тогава няма да учим) сме били във ваканция 41 дни,27 учебни.
На практика не сме учили за време,достатъчно за част от тези ваканции.На практика сме били в тези ваканции.
Смятам,че трябва да се отучат всички стачни дни и рязането на лятната ваканция е неизбежно.Ще приключим на 21 юли.Но за сметка на това няма излишно да се натоварваме.Все пак сме хора,имаме си своите физиолигични нужди,които не можем да жертваме заради ученето.Здарвето е най-важно