.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 72
    Цитирай Първоначално написано от divi4ka
    Цитирай Първоначално написано от iams
    И аз Lactacyd, доволна съм от него
    Много съм доволна от него и аз го ползвам!
    А този интимен гел колко струва?

Аз ползвам на Avon неароматизирания гел

Град
    Велико Търново
    Lactacyd-a е хубав. Струва май около 6лв,но не съм сигурна

Цитирай Първоначално написано от `PePiTa`
    Lactacyd-a е хубав. Струва май около 6лв,но не съм сигурна
    а колко му е киселинноста?

Мега фен Аватара на MoHuTo
    Град
    Там някъде в прегръдките на самотата..
    Цитирай Първоначално написано от monityY
    Красная линия
    И аз сега ползвам на Красная линия и съм доволна от него, позлвала съм и на Ейвън, но не съм доволна от него с отвратителна миризма е и получавах сърбежи от него...на Орифлейм е добър, не отричам

Цитирай Първоначално написано от MoHuTo
    Цитирай Първоначално написано от monityY
    Красная линия
    И аз сега ползвам на Красная линия и съм доволна от него, позлвала съм и на Ейвън, но не съм доволна от него с отвратителна миризма е и получавах сърбежи от него...на Орифлейм е добър, не отричам
    Ami i az sym s krasnaq liniq-dovolna sam, no sega svar6va i trqbva da vzimam nov

Град
    Велико Търново
    PEPITO SLADKATA май е 5.2 или 5.5 или там някъде

PEPITO SLADKATA май е 5.2 или 5.5 или там някъде
    Aхам-мерси-а верно ли е , че там нали бях писала за цервикална слуз-верно ли е, че като се появи цервикалната слуз значи съм в овулация?

Lactacyd или нещо такова
    И аз съм с такъв.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Град
    Велико Търново
    Малко е дълго, но го прочети.

ЦЕРВИКАЛНА СЛУЗ

Цервикалната слуз се произвежда от шийката на матката при наближаването на овулацията под действието на повишения естроген. Тя изтича от шийката във влагалището, където лесно може да бъде забелязана и наблюдавана. Цервикалната слуз се променя по време на цикъла – с наближаването на овулацията тя става по-прозрачна и разтеглива. Наблюдаването на тези промени ще ви помогне по-добре да разпознавате фертилните си дни.

Промяната в цервикалната слуз след менструацията е следната: пърите дни са “сухи” (т.е. няма цервикална слуз), след това тя става лепкава, кремообразна, после водниста и с наближаването на овулацията тя става белтъкообразна. В един и същи ден може да зебележите няколко вида цервикална слуз.

Проверяване на цервикалната слуз външно

Избягвайте проверяването й точно преди или след секс, тъй като възбудата или семенната течност могат да ви объркат.
    Когато отидете до тоалетна и се избършете, избършете се отново и вижте дали има нещо по тоалетната хартия. Можете също да го направите с чисти пръсти или пък да видите цервикална слуз по бельото си.

Какво да наблюдаваме при проверката на цервикалната слуз?

*Как усещате вагината си – мокра или суха?
    *Има ли някаква слуз по тоалетната хартия?
    *Как изглежда?
    *Какъв цвят е?
    *Как е консистенцията й?
    *Колко е?
    *Какво усещате, когато я пипнете?
    *Можете ли да я разтегнете между палеца и показалеца си?

Ако не можете да забележите цервикална слуз по тоалетната хартия опитайте се да свивате и отпускате мускулите на влагалището си – това помага да се “избута” навън. (Избягвайте да правите това точно след секс, тъй като така можете да избутате семенната течност).
    Ако имате проблеми с проверката на цервикалната слуз външно, може да опитате вътрешно.

Проверяване на цервикалната слуз вътрешно

1.Вкарайте два пръста във влагалището си и достигнете шийката на матката
    2. Поставете пръстите един срещу
    3. Стиснете леко шийката
    4. Съберете цервикалната слуз, придвиждайки пръстите си към отвора на шийката
    5. Извадете пръстите си и ги разтворете бавно
    6. Отбележете каква е цервикалната слуз както при външно проверяване.

Как да отбелязвате цервикалната си слуз

Независимо по какъв начин сте я забелязали (на тоалетната хартия, върху бельото или вътрешно), начинът за отбелязването й е един и същ. Винаги отбелязвайте най-фертилната си цервикална слуз, дори и да сте забелязали повече от един вид през деня. Правете го, за да не пропуснете потенциален фертилен ден!

По-долу са изброени видовете цервикална слуз. Не всяка жена забелязва всичките видове. Също може да забележите такава, която не отговаря идеално на дадена категория. В този случай я отбележете като такава, спадаща към по-фертилния вид. Например, ако забележите цервикална слуз, която е нещо между кремообразна и белтъкообразна, отбележете я като белтъкообразна. Също, ако забележите двата вида в един и същи ден, отбележете я като белтъкообразна.

*Суха: Отбележете цервикалната си слуз като “суха”, ако изобщо не забележите такава, ако няма такава по бельото ви и ако усещате вагината си суха. “Сухите дни” са след края на менструацията ви и след овулацията.
    *Лепкава: Отбележете цервикалната си слуз като такава, ако тя прилича на лепило, гъста е и не се разтяга. Може да бъде жълтеникава или бяла на цвят, но също така е възможно и да е прозрачна. Можете и да забележите и да не забележите такъв тип цервикална слуз преди и след овулацията си.
    *Кремообразна: Отбележете я като такава, ако прилича на лосион за ръце, ако е бяла или жълтеникава на цвят, може и прозрачна, прилича на мляко или крем или майонеза. Може да се разтяга леко, но не много и лесно се “разкъсва”.
    *Водниста: когато цервикалната ви слуз е чиста и прилича на вода. Може да се разтяга. Тази цервикална слуз е фертилна и може да е вашата най-фертилна, ако не забележите белтъкообразна такава. Тя може да се появи точно преди белтъкообразната или пък да не се появи изобщо.
    *Белтъкообразна: това е най-фертилният вид церикална слуз. Отбележете я като такава, ако изглежда като белтък на яйце, силно разтеглива, прозрачна. Може да бъде също прозрачна, с бели или червени оттенъци. Прилича също на семенната течност (и има доста сходни физически свойства като нея, тъй като спомага на сперматозоидите да се придвижват). Би трябвало да можете да я разтегнете между палеца и показалеца си без проблем.

Фактори, които могат да повлияят на цервикалната слуз

Някои фактори могат да повлияят на количеството и качеството на цервикалната слуз. Някои са хормонални, други са свързани с начина ви на живот или лекарства. Ето някои от тях:

*лекарства като антихистамини и диуретици
    *хормонални препарати като Кломид (попитайте лекаря си)
    *успокоителни
    *антибиотици
    *билки (допитайте се до лекаря, ако се опитвате да забременеете)
    *витамини
    *вагинална инфекция или болести, предавани по полов път (посъветвайте се с лекаря си, ако имате съмнения)
    *болест
    *вагинални промивки (не се препоръчват, освен ако не са назначени от лекар)
    *наднормено тегло (може да повиши количеството на цервикалната слуз)
    *слуз, отделяна при възбуда (може да бъде объркана с белтъкообразна)
    *останала след секс семенна течност (може да бъде объркана с белтъкообразна)
    *лубриканти (не се препоръчват при опити за забременяване, тъй като убиват сперматозоидите)
    *кърмене
    *намалена функция на яйчниците
    *след спиране на противозачатъчни

Ако нещо относно цервикалната ви слуз ви притеснява (има миризма, причинява ви дискомфорт или сърбежи, или кървите, когато не трябва), обърнете се към лекаря си.

Малко е дълго, но го прочети.

ЦЕРВИКАЛНА СЛУЗ

Цервикалната слуз се произвежда от шийката на матката при наближаването на овулацията под действието на повишения естроген. Тя изтича от шийката във влагалището, където лесно може да бъде забелязана и наблюдавана. Цервикалната слуз се променя по време на цикъла – с наближаването на овулацията тя става по-прозрачна и разтеглива. Наблюдаването на тези промени ще ви помогне по-добре да разпознавате фертилните си дни.

Промяната в цервикалната слуз след менструацията е следната: пърите дни са “сухи” (т.е. няма цервикална слуз), след това тя става лепкава, кремообразна, после водниста и с наближаването на овулацията тя става белтъкообразна. В един и същи ден може да зебележите няколко вида цервикална слуз.

Проверяване на цервикалната слуз външно

Избягвайте проверяването й точно преди или след секс, тъй като възбудата или семенната течност могат да ви объркат.
    Когато отидете до тоалетна и се избършете, избършете се отново и вижте дали има нещо по тоалетната хартия. Можете също да го направите с чисти пръсти или пък да видите цервикална слуз по бельото си.

Какво да наблюдаваме при проверката на цервикалната слуз?

*Как усещате вагината си – мокра или суха?
    *Има ли някаква слуз по тоалетната хартия?
    *Как изглежда?
    *Какъв цвят е?
    *Как е консистенцията й?
    *Колко е?
    *Какво усещате, когато я пипнете?
    *Можете ли да я разтегнете между палеца и показалеца си?

Ако не можете да забележите цервикална слуз по тоалетната хартия опитайте се да свивате и отпускате мускулите на влагалището си – това помага да се “избута” навън. (Избягвайте да правите това точно след секс, тъй като така можете да избутате семенната течност).
    Ако имате проблеми с проверката на цервикалната слуз външно, може да опитате вътрешно.

Проверяване на цервикалната слуз вътрешно

1.Вкарайте два пръста във влагалището си и достигнете шийката на матката
    2. Поставете пръстите един срещу
    3. Стиснете леко шийката
    4. Съберете цервикалната слуз, придвиждайки пръстите си към отвора на шийката
    5. Извадете пръстите си и ги разтворете бавно
    6. Отбележете каква е цервикалната слуз както при външно проверяване.

Как да отбелязвате цервикалната си слуз

Независимо по какъв начин сте я забелязали (на тоалетната хартия, върху бельото или вътрешно), начинът за отбелязването й е един и същ. Винаги отбелязвайте най-фертилната си цервикална слуз, дори и да сте забелязали повече от един вид през деня. Правете го, за да не пропуснете потенциален фертилен ден!

По-долу са изброени видовете цервикална слуз. Не всяка жена забелязва всичките видове. Също може да забележите такава, която не отговаря идеално на дадена категория. В този случай я отбележете като такава, спадаща към по-фертилния вид. Например, ако забележите цервикална слуз, която е нещо между кремообразна и белтъкообразна, отбележете я като белтъкообразна. Също, ако забележите двата вида в един и същи ден, отбележете я като белтъкообразна.

*Суха: Отбележете цервикалната си слуз като “суха”, ако изобщо не забележите такава, ако няма такава по бельото ви и ако усещате вагината си суха. “Сухите дни” са след края на менструацията ви и след овулацията.
    *Лепкава: Отбележете цервикалната си слуз като такава, ако тя прилича на лепило, гъста е и не се разтяга. Може да бъде жълтеникава или бяла на цвят, но също така е възможно и да е прозрачна. Можете и да забележите и да не забележите такъв тип цервикална слуз преди и след овулацията си.
    *Кремообразна: Отбележете я като такава, ако прилича на лосион за ръце, ако е бяла или жълтеникава на цвят, може и прозрачна, прилича на мляко или крем или майонеза. Може да се разтяга леко, но не много и лесно се “разкъсва”.
    *Водниста: когато цервикалната ви слуз е чиста и прилича на вода. Може да се разтяга. Тази цервикална слуз е фертилна и може да е вашата най-фертилна, ако не забележите белтъкообразна такава. Тя може да се появи точно преди белтъкообразната или пък да не се появи изобщо.
    *Белтъкообразна: това е най-фертилният вид церикална слуз. Отбележете я като такава, ако изглежда като белтък на яйце, силно разтеглива, прозрачна. Може да бъде също прозрачна, с бели или червени оттенъци. Прилича също на семенната течност (и има доста сходни физически свойства като нея, тъй като спомага на сперматозоидите да се придвижват). Би трябвало да можете да я разтегнете между палеца и показалеца си без проблем.

Фактори, които могат да повлияят на цервикалната слуз

Някои фактори могат да повлияят на количеството и качеството на цервикалната слуз. Някои са хормонални, други са свързани с начина ви на живот или лекарства. Ето някои от тях:

*лекарства като антихистамини и диуретици
    *хормонални препарати като Кломид (попитайте лекаря си)
    *успокоителни
    *антибиотици
    *билки (допитайте се до лекаря, ако се опитвате да забременеете)
    *витамини
    *вагинална инфекция или болести, предавани по полов път (посъветвайте се с лекаря си, ако имате съмнения)
    *болест
    *вагинални промивки (не се препоръчват, освен ако не са назначени от лекар)
    *наднормено тегло (може да повиши количеството на цервикалната слуз)
    *слуз, отделяна при възбуда (може да бъде объркана с белтъкообразна)
    *останала след секс семенна течност (може да бъде объркана с белтъкообразна)
    *лубриканти (не се препоръчват при опити за забременяване, тъй като убиват сперматозоидите)
    *кърмене
    *намалена функция на яйчниците
    *след спиране на противозачатъчни

Ако нещо относно цервикалната ви слуз ви притеснява (има миризма, причинява ви дискомфорт или сърбежи, или кървите, когато не трябва), обърнете се към лекаря си.

много ти благодаря-ами май по тва дето прочетах-май съм в овулация

Хей, а аз се притеснявах, че нещо не е наред - сега ми изтича бяла слуз и се чудех вече дали е нормално. Не е много май - за целия ден може би четвърт лъжичка, нормално ли е спред вас? Точно като сопол беше вчера, днес е по-кремообразно. Колко време продължава това? Ох, успокоих се, че е нормално.

http://gorichka.bg --> Think Green

Голям фен
    Nivea Sensitive

Хей, а аз се притеснявах, че нещо не е наред - сега ми изтича бяла слуз и се чудех вече дали е нормално. Не е много май - за целия ден може би четвърт лъжичка, нормално ли е спред вас? Точно като сопол беше вчера, днес е по-кремообразно. Колко време продължава това? Ох, успокоих се, че е нормално.

http://gorichka.bg --> Think Green

Цитирай Първоначално написано от Elegance'
    Nivea, но не съм доволна, след като се измиеш, миризмата е приятна, но след няколко часа, се получава някаква странна. Не е с голяма киселинност, не знам от какво е, но ще го сменям.
    Оф и на мен така ми стана, само че моят е Genera. Също не е с голяма киселинност - 4.5 е и пак така става Преди като се миех с бебешки сапун нямах такива проблеми, а сега... Смятам този да го сменя с Лактацид, защото съм чувала много добри отзиви за него, а и ph-то му е още по ниско - 3.5

Цитирай Първоначално написано от Genie^in^a^bottle
    Aми апоред мен е нормално-при някои течението е по- слабо, а при други по- силно(така четах)Така, че споко според мен енормално, но ако това продължи повече от седмица иди на лекар-щото то е нормално само или преди овулация. или докато си в овулация, или след овулация!Но най-често е докато си в овилация!

Супер фен Аватара на miShle
    O R I F L A M E only!!! \/
    Цитирай Първоначално написано от blq_blq
    Ние обичаме да се чукаме мързеливо, докато аз чопля семки, а той решава кръстословица.
    Цитирай Първоначално написано от smile98
    Не съм кифла .. Мразя кифлите!!! Тфа и да не ме познавате трябва да го знаете! Анти-кифла съм!! Няма спор по тая тема !!!

Офф..отново съм аз с тъпите си проблеми-писала съм 1 тема за това, но последно искам да се посъветвам с вас -значи последния път ми дойде на 26 август(2007) И аз говорих с мама за това, че още не ми е дошло и тя каза, че е нормално щото имам цикъл от скоро-да нормално е, но аз преди време бях при личната да и искам направление и и казах, че ми закъснява (тогава ми закъсняваше с 1 месец)и тя ми каза, че било нормално и, че нямало да ми даде направление!Та чудя се яко ида и я излъжа, че например имам сърбеж и зачервяваня(там долу-тя ще ми даде ли направление-а на направлението щом пише оплакванията после гинеколога ще види, че оплакванията са ми други-оф кажете идея-какво да права(частен гинеколог-не е идея-няма от къде да зема пари и не съм бременна!)

Супер фен
    Град
    на най-обичания мъж в сърцето . . .
    Лактацид фемина... доволна съм. не бих ползвала интимната козметика на орифлейм или ейвън
    Извинете ме за правописа , но нямам нерви за тирета и запетайки

Цитирай Първоначално написано от PEPITO SLADKATA
    Офф..отново съм аз с тъпите си проблеми-писала съм 1 тема за това, но последно искам да се посъветвам с вас -значи последния път ми дойде на 26 август(2007) И аз говорих с мама за това, че още не ми е дошло и тя каза, че е нормално щото имам цикъл от скоро-да нормално е, но аз преди време бях при личната да и искам направление и и казах, че ми закъснява (тогава ми закъсняваше с 1 месец)и тя ми каза, че било нормално и, че нямало да ми даде направление!Та чудя се яко ида и я излъжа, че например имам сърбеж и зачервяваня(там долу-тя ще ми даде ли направление-а на направлението щом пише оплакванията после гинеколога ще види, че оплакванията са ми други-оф кажете идея-какво да права(частен гинеколог-не е идея-няма от къде да зема пари и не съм бременна!)
    Ехо вижте и това де

Как да ти обясним, че не трябва да се притесняваш? На гинеколог няма смисъл да ходиш, ще ти каже същото- че е нормално в началото да е така. Има момичета, на които им прескача с месеци, спри да се притесняваш.
    И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
    И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!

Град
    Велико Търново
    +1

Цитирай Първоначално написано от Aleandra
    Как да ти обясним, че не трябва да се притесняваш? На гинеколог няма смисъл да ходиш, ще ти каже същото- че е нормално в началото да е така. Има момичета, на които им прескача с месеци, спри да се притесняваш.
    Tи каза-''.............има момичета, на които има прескача с месеци.............''Ами и при мен вече са месеци -е тва с лъжата при лекарката ще се получи ли???

пффффф....явно в този голям форум с толкова много потребители няма кой да ме посъветва какво да правя

Ами те те съветват, ама ти май не се вслушваш Очакваш да ти кажат непременно това, което ти искаш да чуеш

Орифлейм ми е интимния гел и съм доволна. Взех си три последния път като беше намален

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си