.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 32 от общо 32
    Супер фен Аватара на daq96
    Град
    Русе
    Дават ти лист и там си пишеш ръст имаше и друго... Как така те са ти го сложили?
    I'm beautiful in my way....

Нормално за четири години през пубертета да пораснеш и да изглеждаш различно, но нова карта не се вади.
    Аз моята си я извадих на 15 години, а следващата трябва да я извадя на 19. Следващата вече се вади след 10 години.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Цитирай Първоначално написано от Плякам Майки Виж мнението
    Аз съм на 15 и нямам, на 16 ще си вадя ? Някакъв проблем ще има ли от страна на ония куки ?
    От миналата година наложиха да се вадят лично карти в 30 дневен срок, след като се навършат 14 години. Ако не се направи има големи глоби.

Миналата година наложиха, личните карти да се вадят в 30 дневен срок след навършване на 14 години. Ако не се направи има глоби!!!

Цитирай Първоначално написано от BeboP Виж мнението
    Как така нямаш? Първата лична карта се изважда когато навършиш 14 години... И се сменява след като станеш на 18 (е, изключение има единствено в случай, че през това време не я загубиш или не ти я откраднат) Пък и досега не са ли ти я искали за проверка?!?

ПП: Според мен, чисто и просто се забавляваш

use all the emoticons!

аз си я изкарах на 14
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град

Angry

ЕХО...ТЕМАТА Е ОТ 2007...ЗА ТИЯ 5 ГОДИНИ АВТОРА 100 ПЪТИ СИ Е СМЕНИЛ ЛИЧНАТА КАРТА!!!
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

ми отиваш с един или двама родители (с един ако са разведени или единия работи в чужбина или просто няма как да излезе от работа; хубаво е ако и двамата са присъстващи) и там ще ви кажат какви документи ви трябват. когато си вадих, майка ми ходи до общината за да вади някакви документи че съм й дете и че живеем на нашия адрес. ако сте на квартира ще ви трябва подпис от хазяина/собственика на апартамента (или от упълномощено лице) че апартамента/къщата ти е постоянно местожителство и имате разрешение да живеете там. в смисъл, че ако си сменяте жилището често (няколко пъти годишно) трябва да посочите адрес на който може да те открият. да речем че родителите ти са в чужбина и ти живееш временно при приятел/ка за няколко месеца или нещо подобно. тогава се посочва адрес на най близките роднини или определен настойник. малко е омотано и има доста бомащина. чака се дълго на опашки и като цяло да не ти е работа! ама няма как. ако имаш по сложни обстоятелства около местоживеенето или семейството, се пригответе за голямо разтикване. също ти трябва копие от акта за раждане. след като съберете документацията, отивате в мвр и подавате на едната каса. ще ви дадът един лист където попълвате инфо за теб и родителите ти и чакате да ви извикат (ако има мн хора). там ще те снимат, мерят колко си висок/а, гледат цветът на очите, дават ти да се подпишеш на един таблет (ама от мн старите модели) и сверяват данните. до 1-2 седмици след това (може и месец; зависи колко е голям града и района) чакайте някоя вечер да ви цъфне чичко полицай от районното на вратата и да провери дали наистина живееш там за постоянно. оглежда (ще иска да те види че си там), подпитва (може да иска да говори със съседите), май искаше и подписи и се омита. еми т'ва е "леката" и "улеснена" процедура по издаване на лична карта на непълнолетен! наздраве и късмет на всички които тепърва ще минат през това! радвайте се на ужасната снимка която ще ви срами следващите 4 год., на разкрибицания подпис който ще се шари долу и не забравяйте да НЕ я носите че има глоба ако я загубите. )

относно теми отпреди 3-5 год.:
    лична карта се издава до 30 дневен срок от навършване на 14 год. възраст и се подновява при навършване на законово пълнолетие (18 год) или при открадване, загубване или някакъв вид деформация който пречи на данните да бъдат ясно виждани (снимка, егн, подпис, имена, адрес, # на ЛК и т.н.) преди години закона беше друг и можеше първата ти ЛК (безплатна) да се издаде на 14 (доброволно) или на 16 (задължително; можеше и ако си си извадил на 14 да си издадеш нова на 16 и после пак на 18 ), като пак се подновяваше на 18 год но при първите два случая ти искаха и двама свидетели които да не са от семейството да дойдат с родителя/те в управлението и да потвърдят че детето е тяхно а не чуждо (?). и пак искаха всички тея документи и пак минаваше районен. сега поне е малко по лесно.

като станеш на 18, следващата ЛК трябва да се извади на 28, 38, 48, 58.... и т.н.. изключение правят както по горе изброих случаите когато: си я изгубил, била е открадната или е деформирана по някакъв начин (счупена; прегъната; мнооооого надраскана; повредена с някакъв препарат и т.н.).

като цяло, мисля че отговорих на всички въпроси. за тези които ще кажат че е било питано много отдавна: еми те хората продължават да си вадят ЛК и ще имат нужда от малко инфо за да знаят какво ги очаква. и не се стряскайте толкова за бюрократщината - нали няма да го правите вие! мама и тате за к'во са иначе!?
    Последно редактирано от prizra4e : 11-19-2012 на 11:18

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си