- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- "Вървяха хората,а след тях жените"
Значи всеки, който не е съгласен с теб не е мъж? Наистина ли мислиш, че си повече мъж от някой, който уважава жената и не я смята за своя собственост? Изобщо защо си мислиш, че живо същество може да бъде твоя собственост?
То хиляда пъти се повтори, че не става въпрос за повече права и власт на жените спрямо мъжете, ама ти си или едната крайност - или другата, за думата баланс чувал ли си?
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
Въпросът е, какво разбираш под уважаване на жената. Ако смяташ размяната на роли /мъжка-женска/, като мъжете да отглеждат деца, а жените да са багеристи, миньори, пилоти, министри, или президенти.....ДА. Всеки мъж, който смята това за нормално, за мен не е мъж, а женчо, мека китка, или хомосексуален тип. При разменените роли, качеството на живот се влошава на макс. Виждаме го какво е в момента, а тенденцията е, още повече жени в мъжки роли, което ще доведе до крах на отделни народи, разрешили женско управление, и Увластили женския пол. Така мисля, и разсъждавам по екстраполация.
"Изобщо защо си мислиш, че живо същество може да бъде твоя собственост?"
Ами защото имам много живи същества, които в момента са си моя собственост. На село имам животни, които тъща ми отглежда, Две овце, две козички, магаре с каручка, около 60 кокошки-кръстоска, сега заредих 50 броилера и след около три месеца ще ги изколя и ще ги консервирам, защото ям много пилешко месо, а предпочитам сам да си го произвеждам. Дори съм си направил собственоръчно люпилня за пилета, където съм автоматизирал процеса по поддържане на температурата от 37,7градуса, и на 18-тия ден спира въртенето на яйцата на 90 градуса, температурата слиза на 35,8 градуса, а влагата се вдига на 85%, за да помогне при люпенето, като автоматично се добавя оцет във водните ванички. След като от 600 яйца, около 90% се излюпят пилета, стават моя собственост и аз си ги продавам, или оставям за мен. И, те уверявам, че те са живи същества. Също така и у дома си имам три жени, за които се грижа да са добре, нищо да не им липсва, защото също са моя собственост, и ако някой с нещо им навреди, ще му се стъжни живота, защото ще се разправя с мен.
"То хиляда пъти се повтори, че не става въпрос за повече права и власт на жените спрямо мъжете, ама ти си или едната крайност - или другата, за думата баланс чувал ли си?"
И, какво е баланс според теб? За кой баланс става въпрос? Сигурно балансът в семействата, жената да крещи на мъжа и да се прави на важна у дома, а мъжът да я ошамари набързо, за дето го е ядосала наричаш баланс. Не разбра ли, че и кралица да е, мъжът и пак ще я пребие, ако нещо много вземе да си позволява, и не си мери приказките. Другият баланс, с овластяването на жени, участващи в управлението на държави, си е модернизъм, или да го нарека извращение, при което по-слабия пол командва по-силния, а аз мисля че това си е абсолютна гавра с мъжете, и мъжкото правосъдие не закъснява. Където е силата, там е и правдата.
Херкулес, смесваш инстиктите и упражняването на физическа сила с разума.
Упражняването на физическа сила и простите ти инстинктивни желания не водят до прогрес, а до разруха.
Ограничаването на мъжката и женската, като цяло човешката агресия, е с цел да има прогрес, а не разруха.
Това, че ти надигаш глава в момента само показва, че си подвластен на емоциите и инстинктите, което пречи на техническия прогрес.
Пример: Имаш жена научен ръководител и трябва да участваш в продукцията на нещо жизненоважно и иновативно, например ваксина срещу някои видове онкологични заболявания.
Човек, като теб, вместо да е продуктивен, или ще напусне екипа, или ще създава неприятности.
В науката и технологиите няма място нито за женски емоции, нито за мъжки, вълнуваш ли се, както някой се вълнува като теб - не си максимално продуктивен.
Съвсем очевидно е, че мъжете са по-добри в иновацията, а жените в поддържането на организацията, така че е съвсем нормално жените да имат координаторски и административни мениджърски позиции, защото в това са по-добри, а мъжете са по-добри в това да взимат решения в критични моменти и като цяло в създаване на нови решения.
Както ти е ясно, моделът е да имаш мениджър - нетехническо лице, което просто да се занимава с чисто административни мениджърски функции, вече като инженер ти си вършиш работата. Никой не те командва, никой не ти се налага.
За да се движим към прогрес, трябва да оставим инстинктите си настрана, а ти на база твоите си базираш цялата аргументация.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Библията е средство за масова манипулация, написана от мъж с по-малко мозък и от щраус. Всички рекорди за най-висок коефициент на интелигентност са постигани от жени. Sorry boys!
Заблуждаваш се! Емоциите ми никога не са пречили на вземането на правилно според мен решение. Това пречи на жените, овластени насилствено от системата. Мъжете не сме чак толкоз емоционални като тях. Мъжката агресия се предизвиква, от женското безумие, за равенство и равнопоставяне с мъжете. А, женската агресия е лесно преодолима, когато мъжете използват превъзходството си, във физическа сила. Техническият прогрес до сега, почти изцяло се дължи, благодарение на мъжете. Женсият принос е незначителен, а вредата днес от намесата на жените в мъжките дела е огромна. Аз не надигам глава, изразявайки мнението си и възгледите си относно обективната реалност. До сега никой не е победил системата. Може само да се обсъждат предложения за нейната промяна, когато бъде възможно.
"Пример: Имаш жена научен ръководител и трябва да участваш в продукцията на нещо жизненоважно и иновативно, например ваксина срещу някои видове онкологични заболявания.
Човек, като теб, вместо да е продуктивен, или ще напусне екипа, или ще създава неприятности."
Това, дето го даваш за пример въобще не трябва да съществува, камо ли да го даваш за пример. Жена научен ръководител!!!???!!! Ужас!!! Колко пъти ви казах мнението си, че жената освен да ражда, за нищо друго не става. А ти чак за научен ръководител я гласиш, че и я даваш за пример. Това въобще не трябва да се допуска според мен, ако искаме да имат успех всички начинания. Такъв като мен въобще няма да е в екип с жена начело на екипа, понеже ще е под достойнството му, за да му се налага да го напуска, или да създава неприятности.
"Както ти е ясно, моделът е да имаш мениджър - нетехническо лице, което просто да се занимава с чисто административни мениджърски функции, вече като инженер ти си вършиш работата. Никой не те командва, никой не ти се налага."
http://www.manager.bg/%D0%BB%D1%8E%D...B8%D1%82%D0%B5
малка извадка, за всеки случай:
"Мъжете са по-добри в бизнес контактите
25.06.2011 г., 17:34
Когато се налага да се създават и поддържат бизнес контакти, мъжете се справят по-успешно от жените. Сайтът за бизнес връзки LinkedIn анализира информация на членовете си от 13 държави и откри, че мъжете се справят много по-добре в работните мрежи.
„Мъжете имат по-широк поглед върху нещата и по-бързо оценяват къде има благоприятна възможност”, заяви директорът по връзките на компанията Никол Уилямс. „Освен това те по-бързо предприемат необходимите стъпки.” "
Доказано е, че изцяло мъжки екип работи много синхронизирано и жъне успехи във всички сфери, докато изцяло женски, предварително е обречен на неуспех. Жените имат много недостатъци, по отношение на всички професии, за това никой не ги иска на работа и се налагат насилствено "антидискриминационни" закони, в услуга на феминизма. Единствено най-древната професия е подходяща за жените, но и там има условия на които трябва да отговарят, за това и там не всички жени стават за това. А сега виж коментара на AriaDragonlover под твоя!!! Всички рекорди за най-висок коефициент на интелигентност били постигани от жени!!! Женските фантазии за равенство са неизчерпаеми, та чак и мечти за превъзходство над мъжете. Сигурно всички гении, откриватели, и бележити учени по света са жени, които са си сменили женския пол с мъжки!: D
Последно редактирано от herkules : 04-08-2015 на 07:42
Ех, женски мечти и фантазии !!! Нищо, няма лошо. Тъкмо ще си качиш IQ-то, като обогатиш познанията си относно най-високия коефициент на интелигентност.
http://bgflash.com/flash/59905/10-%D...%82%D0%B0.html
Интересно? Защо ли тук сред десетте най-умни хора в света, няма нито една жена? Нещо феминизмът е позакъснял! А, и да не е, няма до сега жена достигнала IQ 210. Я да ги видим? Къде са твоите женски постижения?
Уфффф....не ми го припомняй, че макар и отдавна случило се, още ме е страх, да не разберат у дома за това!!! Трудно ми беше да обясня, защо някаква кака прави скъпи подаръци на децата ми, често ми се кара по т.л.ф. и ми нарежда, все едно, че съм и длъжен за нещо. Ей за това на жените не им се полага власт. Дори и бащите им да са силните на деня, жените не трябва да злоупотребяват с властта на бащите си. В това отношение, мъжете в ислямските страни нямат такива проблеми.
освещаването зависи от правилната вяра и доброто отношение към другите, например ако някой родител все хока детето си казвайки/натяквайки му думи като: "за нищо не ставаш", "идиот", "махни се от очите ми, че само ме дразниш", "нищо няма да излезе от теб, боклук", и т.н., тогава това дете може да се комплексира и наистина може да не сполучи по нататък в живота, подобно и за да може един духовник да освещава Божието създание, той трябва да е чист по сърце, иначе ако в сърцето му има погрешни вярвания каквито например са (учението за) кармата, (учението за) това че човек се ражда грешен от утробата на майка си и че не може да има безгрешен човек, и пр., или погрешни духовни практики каквито са йога/трансцеденталната медитация, различните идолопоклонения/идоложертвувания, и пр., тогава би било немалко вероятно, дори и твърде възможно, такъв духовник да се окаже неспособен да освещава така както трябва да бъде, но по-скоро ефектът от неговото освещаване или неговата духовна съпричастност/дейност да се окаже съответно негативен, иначе е имало и праведни вярващи жени, които са освещавали съобразно волята и словото на истинския Господ Бог без да съгрешават, така че няма ли човек любов към другите, не би и могъл да ги освещава съвършено в сравнение с един истински Светия
така че и религията е от значение, понеже повечето религии досега бяха нечисти/неправедни, и дори и мъжете им бяха неспособни да освещават достатъчно правилно
а разликата между стария завет и Новия се състои най-вече в фактът, че самият истински Господ дойде за да го постанови/постави, т.е. без посредници измежду човеците какъвто беше и пророк Моисей, а също и че всички негативни/противни/вредни постановления, които бяха наложени в стария завет, бяха официално анулирани веднъж завинаги, т.е. постановленията за незачитане, дискриминиране, отмъщение, мъздовъздаване, проклинане, убиване с камъни, с нож, и пр.
Последно редактирано от npp : 04-08-2015 на 15:25
Храним семи-трола.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Съгласен съм npp, религията обединява хората, но всяка религия се обявява за най-чиста и праведна. Аз не съм религиозен, но уважавам религиозните хора. За мен те за безобидни и честни по свое му, като вършат всичко добронамерено. Дали е по стария или по новия завет, все тая. Предназначението на женския пол, е предопределено от природата. Думата "дискриминация" се е наложила като модерен термин в ежедневието ни, а жените-мъжемразки злоупотребяват постоянно с нея, като налагат присъствието си в неподходяща за тях професионална сфера, с което пречат на мъжете да работят ползотворно. Ако фирма търси работници, и жена кандидатства за работа, неприемането и на работа се счита за дискриминация, и по този начин, мъжете кандидати са дискриминирани, от самия закон за дискриминация, а сега с налагането на квотите 40/60 ще настъпи абсолютно объркване, и неминуемо ще доведе според мен до крах на икономиките в много страни, с феминистично управление. За това виждам в ислямското законодателство, много положителни неща, относно жените и тяхното място в обществото. Докато не се разбере веднъж завинаги, че жената е по-маловажна от мъжа нещата ще стават все по-зле, и според мен светът отива към гибел.
Виж, какво казва Солженицин, пред студентите в Харвард!
http://www.highviewart.com/rech-na-a...vard-1297.html
малка извадка:
"Упадъкът на мъжеството е може би най-поразителното за страничния поглед, което се вижда в съвременния Запад. Западният свят изгуби обществено мъжество – целият той и даже поотделно във всяка страна, всяко правителство, всяка партия и разбира се, в Организацията на обединените нации. Този упадък на мъжеството особено силно се чувства сред прослойките на управляващите и интелектуално водещите, от което се създава и усещането, че обществото като цяло е загубило мъжеството си. Разбира се, запазват се множество индивидуално мъжествени хора, но не те направляват живота на обществото. Да напомням ли, че упадъкът на мъжеството от древността се счита за първия признак на края?"
Аз не съм на нивото на Солженицин, но не съм сляп, и преценявам (по екстраполация) че, вредата която нанесе феминизмът (и продължава да нанася) е съкрушителна, и ще е жалко (ако до тогава не изчезнем като нация) да няма друга алтернатива за в бъдеще, освен ислямизацията.
И кой според теб тук е трола? Някога като дете, четях приказки за тролове. Ужасни космати човекоподобни чудовища, злонамерени в своята същност. А, аз въобще не съм лош, а напротив! Добричък съм си. Вярно е, че не съм обезкосмен или мъженствен, като някои метро-сексуални мъже, или кьосета, но не се смятам за трол, ако имаш мен предвид. Пък и никой за нищо не ми плаща. Тук съм за малко разтуха, че ще ми изгорят бушоните от толкова напрежение.
Весели празници!
проблемът, пич, е, че в голям процент от съвременната религия/духовност се съдеше по външността, докато не се внимаваше на вътрешното, което всъщност е критичното, обаче няма как да се очаква от едни атоми, молекули и въобще елементарни частици сами да решат всички проблеми или от едни биологични и одушевени единици сами да заработят съвършено правилно особено когато в същото време се върши духовно беззаконие от най-голяма степен, което всъщност, още от времето на ева и адам(първите човеци) бе причината за появата, съществуването и разрастването на всички(те) зли неща, които (ги) е имало на света досега, понеже именно духовното е (първичното и) (в) основата на всичко налично във вселената
сатана обеща на човеците, че ако започнат да "ядат" от забраненото "дърво" (за познаване на доброто и злото), което за човеците е окултизъм и езотеризъм, ще им се отворят окултните "очи" и те (едва ли не) ще станат системни администратори на живота и вселената като самия Бог, и когато започнали да упражняват окултизъм, или онова, което сега наричат йога/трансцедентална медитация, в един момент в тях се появило друго възприятие и съзнание, което ги карало да си мислят, че Божието създание е сътворено в естествената си форма (едва ли не) по вина на самия Създател, тъй като (едва ли не) то поначало е сътворено така че да страда за да може Бог да резервира/запази правото да бъде системен администратор само за себе си и да експлоатира душите, но, разбира се, такива убеждения са лъжливи, защото ако бяха истина, тогава дори и човеците щяха отдавна да са успели да изобличат Бог, че е неправеден, и сега Той нямаше да може повече да бъде системен администратор на живота за цялата вселена, обаче, въпреки това, и до ден днешен, вече в продължение на хилядолетия, много човеци се лъгаха да продължават да упражняват/практикуват човешката духовна/религиозна традиция, която религия и духовност е най-голямо духовно беззаконие, и причина за всички злини на света, които някога са съществували досега, в началото стана така, че лукавият прелъсти жената, а после и мъжът чрез нея, така щото вината беше на дявола, не на човеците, сега вече се напълни с хора, с "модерен" начин на мислене, всъщност инспириран от системата на човешката(666) религия/духовност, които сякаш съвсем нарочно предпочитат да вършат противното на истината, дори и когато са съвсем наясно/запознати с нея, имаше един наш(роден) автор, който беше писал "пази Боже сляпо да прогледа", защото окултизмът и езотериката, включително под формата на идолопоклонство, са онези неща, които "отварят" онези "очи" в човека, поради които той започва да осквернява Божието създание и творение, считайки го за погрешно направено от самия Създател (едва ли не човеците са по-мъдри от Бог, но ето как и до ден днешен можем само да гледаме техния позор в сравнение с Онзи, Който е сътворил всичко един вид от нищото, понеже никой човек никога не е сътворявал такива неща), какво в крайна сметка са жените освен едни одушевени единици?!, така е и с мъжете, ако само ще критикуваме и ще се надяваме да дойде подобрение без да направим каквото трябва за истинското подобряване, то тогава ще сме подобни на някакви деца, които, като си играят с някаква играчка, в един момент виждат, че батериите и са започнали да се изтощават, и при все че искат да продължат да си играят с нея, не сменят батериите и с пресни, нито зареждат изтощените зарядни, дори и след като тя спира да функционира напълно, но предпочитат да оставят тази работа на друг(иго), така и имаше нужда от правилна вяра, или с други думи, правилно упражняване на вярата, тъй като се вършеше огромно/твърде голямо духовно беззаконие, но почти нямаше кой да работи за потушаване на онова, което оскверняваше целия свят, а в това отношение, злото може да бъде победено само с добро, и неправдата само с правда, но така и не се намериха достатъчно служители на истинското подобрение, осигуряване и спасение, защото проблемите едва ли ще се решат само с критикуване, но трябва да има (и) праведни дела, а така и жив пример
Последно редактирано от npp : 04-09-2015 на 23:17
Херкулес, поздрав с тази тема :д
http://www.teenproblem.net/forum/sho...1#post11274911
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Здравей npp, както вече ти казах, не съм много на "ТИ" с религията, и за това не мога да споря с духовно интелигентните хора, но знам, или просто го чувствам, че в днешно време, светът се изврати, много повече, от когато и да било. Дали 666 е виновен за всичко това не знам, но с еманципацията настъпиха промени, които ще станат фатални за хр. свят, ако не се случи чудо. Просто ще изчезне, човешкият фактор, а ислямът ще завладее света. Арабския свят и в частност мюсюлманите, не напразно иронизират християните с думите: "Не ни трябват огън и меч, с оная си работа ще ви победим". И, ако се замислиш, има доста истина в това. Какво спечелиха жените от феминизма или от равноправието, освен неуважението на голяма част от мъжката половина и многократното увеличение на насилието над жени? Как ще изтълкуваш казаното?:
" Вие мъжете обичайте жените си, както и Христос обикна Църквата и предаде Себе Си за нея, за да я освети, като я очисти с водната баня чрез словото" ( 1Кор. 25-26).
"Вие, жените, покорявайте се на мъжете си, като на Господа, защото мъжът е глава на жената, както и Христос е глава на църквата, и Той е спасител на тялото" (Eфес. 5:22-23).
"На жена не позволявам да господарува над мъж, но заповядвам да бъде в безмълвие. Тя ще се спаси чрез раждане на деца, ако пребъде във вяра, любов и в светост с целомъдрие." (1Тим. 2:12)"
Може да не съм духовно лице, но са ми ясни тези послания. Погледни какво гласи десетата Божия заповед!
"[20:17] Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай ЖЕНАТА на ближния си, (нито нивата му) нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, (нито никакъв негов добитък) - нищо, което е на ближния ти.
Обърни внимание!!! Жената и всяка друга собственост на ближния, е грешно да се пожелава. Никъде не се казва не пожелавай мъжа на ближната си, отнасяйки се до жената, защото тя не може да си пожелава нищо, без позволението на мъжа.
Христос воскресе!