.
Отговор в тема
Страница 2 от 17 ПървиПърви 12345612 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 414
    Жените управляваме света в сянка.
    И мъжете ги е страх от нас.Години наред сме били анатемосвани от свещеници....защо.....защото сме по-силни от мъжете(понякога и физически).Нали дори Иисус е бягал от нас като дявол от тамян(въпреки,че аз споделям мнението на Дан Браун)?

Мега фен
    Град
    Utopia..
    Цитирай Първоначално написано от die_die_my_darling_
    И мъжете ги е страх от нас.Години наред сме били анатемосвани от свещеници....защо.....защото сме по-силни от мъжете(понякога и физически).Нали дори Иисус е бягал от нас като дявол от тамян(въпреки,че аз споделям мнението на Дан Браун)?
    глупости?

Повече от фен Аватара на Octofunk
    Град
    New Kind of World
    Цитирай Първоначално написано от die_die_my_darling_
    Ахахахахахахаха

peshyy1707
    Guest
    "Бог създал човека по свой образ и подобие", образът нс Бог е мъжки, следователно...

Мега фен Аватара на LoadRunner
    Цитирай Първоначално написано от _BoSSy_ Виж мнението
    Здравеите всички!

Как така мъжете са определени като хора,а жените....като жени(ха нз как по др начин да се изразя)
    Ха добър ден :д

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от _BoSSy_ Виж мнението
    Здравеите всички!

Искам да ви питам,как разбирате израза " И след Него вървяха голямо множество от народ и от жени, които плачеха за Него."-това е от Библята(за тези които не знаят)..На други места съм го чела "Отпред вървяха хората,а след тях жените и животните"

Как така мъжете са определени като хора,а жените....като жени(ха нз как по др начин да се изразя),едва ли не,ние сме някакви отделни индивиди.....
    И мислите ли,че митологичните образи са на базата на деиствителни събития,за които човекът не може да намери логично обяснение..?
    Е..?
    Не знаеш ли народната мъдрост че, жената не е като човека. Когато казваме: - "Вървял по пътя един човек с жена си, и с децата си", лесно се разбира, за какво става въпрос. Я сега да кажем: - "Вървяла по пътя една човечка с мъжа си и с децата си". Как ти се струва? Правилно ли е? За това и жените не са хора, а са само жени, малко по-висши от домашните животни.

anonymous708973
    Guest
    Оооох, пак ли ти, бе?

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Пхахаххаахххх ахахаххаах тази тема
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на tori
    Ужс, само тва не бях чела тука. :ддд

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Оооох, пак ли ти, бе?
    Защо бе, Пантерке? Не е ли истина? Какво лошо съм казал?

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Black_JAG_Bundy Виж мнението
    Аз си казвам направо че съм краен сексист и анти-феминист
    Жените са боклука и отпадъка на човечеството, без тях хората вече щяха да колонизират космоса
    Трябва да се затворят в хареми и безплатно да обслужват сексуално мъжете (и за разплод).
    Само в това отношение исляма ми харесва абсолютно!

Хи-хи-хи, браво бе Джак Бънди! И аз съм на същото мнение Тези жени много пречат бе! На всякъде е вече този отпадък на обществото. То бива, бива ама, ама те срам нямат. Трябва да се измисли някаква безотпадъчна технология, за да се извлече полза и от тях. Иначе напразно ще дишат кислорода на планетата

Голям фен Аватара на TheDeath
    Град
    Дълбоко в мрачния свят на Нищото
    Не мога да си обясня защо уж интелигентни хора (това е съмнително, но да приемем, че е така), живеещи с толкова много технологии, така развити (уж), все още се опитват да категоризират половете и поддържат стереотипи от преди амнайсе години. Факт е, че единия пол не би оцелял без другия, което пък би следвало да води до някаква равнопоставеност. И двата пола имат своята роля, цел, предназначение. Без жената мъжът не е способен да се възпроизвежда, обратното също важи.
    Мъжете са по-силни физически и в миналото това се е забелязвало много повече, я да носят камъни, я да носят дърва или к'вото там искате. В днешно време не се изисква много сила да натиснеш няколко копчета на крана или нещо подобно. Затова и в днешно време има много повече възможности жените да работят до скоро смятани за мъжки професии.
    Библията е достатъчно стара книга, за да отразява тогавашните порядки, събития и виждания. В миналото физическата сила е била доста по-важна, сега интелекта е водещ, затова и жените започват да излизат все повече на преден план, сори пичове
    Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....

Голям фен Аватара на Ospi
    Имаше експеримент в Сървайвър (че то цялото си е социален експеримент) в който отделиха жени и мъже на 2 съседни острова. Жените си лежаха на плажа да си се пекат докато мъжете се организираха и почнаха да градят, да ловуват и да създават. В крайна сметка на жените им свърши храната и почнаха да скимтят докато накрая не сложиха по няколко мъже и жени на всеки остров. Тогава да не мислите, че жените правиха нещо по-нужно?
    Мъжете водят, жените следват. Хора са, ама за мъжка работа не стават. Да не говорим че и действате базирано на чувствата си. А тоя феминизъм е пълен булшит.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от TheDeath Виж мнението
    Не мога да си обясня защо уж интелигентни хора (това е съмнително, но да приемем, че е така), живеещи с толкова много технологии, така развити (уж), все още се опитват да категоризират половете и поддържат стереотипи от преди амнайсе години. Факт е, че единия пол не би оцелял без другия, което пък би следвало да води до някаква равнопоставеност. И двата пола имат своята роля, цел, предназначение. Без жената мъжът не е способен да се възпроизвежда, обратното също важи.
    Мъжете са по-силни физически и в миналото това се е забелязвало много повече, я да носят камъни, я да носят дърва или к'вото там искате. В днешно време не се изисква много сила да натиснеш няколко копчета на крана или нещо подобно. Затова и в днешно време има много повече възможности жените да работят до скоро смятани за мъжки професии.
    Библията е достатъчно стара книга, за да отразява тогавашните порядки, събития и виждания. В миналото физическата сила е била доста по-важна, сега интелекта е водещ, затова и жените започват да излизат все повече на преден план, сори пичове
    Опазил ни Господ, ако и жените излязат на преден план! То е ясно за какво само стават, ама хайде сега, технологиите били напреднали, и те можели да натискат копчета.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Ospi Виж мнението
    Имаше експеримент в Сървайвър (че то цялото си е социален експеримент) в който отделиха жени и мъже на 2 съседни острова. Жените си лежаха на плажа да си се пекат докато мъжете се организираха и почнаха да градят, да ловуват и да създават. В крайна сметка на жените им свърши храната и почнаха да скимтят докато накрая не сложиха по няколко мъже и жени на всеки остров. Тогава да не мислите, че жените правиха нещо по-нужно?
    Мъжете водят, жените следват. Хора са, ама за мъжка работа не стават. Да не говорим че и действате базирано на чувствата си. А тоя феминизъм е пълен булшит.
    Виж сега, ние мъжете сме приели жените за хора, ама теолозите още спорят дали имат душа, т.е. дали са човеци? Хи-хи-хи То е ясно, че освен за разплод за друго не стават (както е казал Джак Бънди), ама хайде от нас да мине, ще си ги ползваме и за удоволствие, поне тези които стават.

Град
    herkules , много ограничено мислене пич, много. Явно живееш още у селско време, мога да ти дам десетки примери с жени, които работят в мини, под земята, жени, които карат ТИР-ове, жени охранители и т.н. и т.н. Много ми е интересно ти ако си имаш приятелка тя няма ли да работи или ще я държиш вкъщи само за "разплод"? Да разбирам, че нямаш проблем жена ти да си седи дома да чисти от време на време, да готви по някоя супа, а ТИ и само ТИ да носиш парите вкъщи?
    Ospi , тези предавания са много непредставителна извадка, не се знае на какъв принцип избират участниците, а и когато ти е ясно, че всичко е игра, нагласата е друга.
    Посочете ми няколко неща, с които един мъж се справя, а една жена да не може?
    Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Ospi Виж мнението
    Тук си прав. Останалото е генерализация.
    Последно редактирано от dreamwalker : 03-10-2015 на 11:31
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Град
    "Феминизмът (от англ. и фр. feminism, feminisme, които пък произхождат от лат. femina "жена"[1]) включва политически, социални и др. движения, които се борят за и акцентират върху свободата и равноправието на жените, женската гледна точка за света и положението като цяло на жените в обществото. Повечето феминист(к)и са загрижени най-вече за социалното, политическо и икономическо неравенство между мъжете и жените. Феминизмът се концентрира върху идеята, че полът не трябва да бъде определящ фактор за конструиране на социалната идентичност на личността или да бъде основание за различни социално-политически или икономически права."

Феминизмът се концентрира върху идеята, че полът не трябва да бъде определящ фактор за конструиране на социалната идентичност на личността или да бъде основание за различни социално-политически или икономически права - ей това булшит ли е?

Мега фен
    някога, във времето преди Новия Завет, сатана е имал вътрешна власт на "Небето", с която можел да бъде един вид част от Бог и дори от "Йехова", поради това той успял да наложи деспотичен патриархат и подтисничество над жените дори и в закона на стария завет, затова в Евангелията на Новия Завет пише как жените не са смеели да застават наравно с мъжете, но Господ, Исус Христос, доказал, че жените могат да бъдат по-верни и от мъжете, понеже (те) не се убояли да останат с Него докрай:

"Там бяха още и гледаха отдалеч много жени, които бяха следвали Исуса от Галилея, и Му служеха; между които бяха Мария Магдалина, и Мария майка на Якова и на Иосия, и майката на Заведеевите синове." Матей 27: 55-56

а с поставянето на Новия Завет дискриминацията срещу женския пол в Божия Завет е била разрушена, защото цялата онази вътрешна власт, която сатана имал през времето преди Новия Завет, била унищожена напълно и безвъзвратно завинаги:

"Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма мъжки пол, ни женски; защото вие всички сте едно в Христа Исуса." Галатяни 3: 28

Повече от фен
    herkules , много ограничено мислене пич, много. Явно живееш още у селско време, мога да ти дам десетки примери с жени, които работят в мини, под земята, жени, които карат ТИР-ове, жени охранители и т.н. и т.н. Много ми е интересно ти ако си имаш приятелка тя няма ли да работи или ще я държиш вкъщи само за "разплод"? Да разбирам, че нямаш проблем жена ти да си седи дома да чисти от време на време, да готви по някоя супа, а ТИ и само ТИ да носиш парите вкъщи?
    Ospi , тези предавания са много непредставителна извадка, не се знае на какъв принцип избират участниците, а и когато ти е ясно, че всичко е игра, нагласата е друга.
    Посочете ми няколко неща, с които един мъж се справя, а една жена да не може?
    Твойте примери са ми ясни, защото и аз мога да ти дам доста примери, но ще ги оставя за друг път. И въпросът ти е неправилно зададен. Посочи ти няколко неща, (освен с раждането), с които жената се справя добре, както мъжа?

Повече от фен
    "Феминизмът (от англ. и фр. feminism, feminisme, които пък произхождат от лат. femina "жена"[1]) включва политически, социални и др. движения, които се борят за и акцентират върху свободата и равноправието на жените, женската гледна точка за света и положението като цяло на жените в обществото. Повечето феминист(к)и са загрижени най-вече за социалното, политическо и икономическо неравенство между мъжете и жените. Феминизмът се концентрира върху идеята, че полът не трябва да бъде определящ фактор за конструиране на социалната идентичност на личността или да бъде основание за различни социално-политически или икономически права."

Феминизмът се концентрира върху идеята, че полът не трябва да бъде определящ фактор за конструиране на социалната идентичност на личността или да бъде основание за различни социално-политически или икономически права - ей това булшит ли е?
    Сескизмът е породен благодарение на феминизма, а феминизъм значи сексизъм с обратен знак. Полът винаги е бил, и си остава определящ фактор при развитие на научно-техническия прогрес и изграждане на ценностна система. Някои политолози, определят явлението "феминизъм" като туморно образование застрашаващо оцеляването на хр. свят, но няма как, болестите ходят по хората, а за всяка болест, все някога се открива лечение.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от herkules Виж мнението
    Твойте примери са ми ясни, защото и аз мога да ти дам доста примери, но ще ги оставя за друг път. И въпросът ти е неправилно зададен. Посочи ти няколко неща, (освен с раждането), с които жената се справя добре, както мъжа?
    Във всяка една област, ma chérie.
    На колко години си?

TheDeath, за феминизма ще се аргументирам подробно, когато имам време.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от herkules Виж мнението
    Сескизмът е породен благодарение на феминизма, а феминизъм значи сексизъм с обратен знак.
    Написаното няма никакъв смисъл.

Град
    herkules, при положение, че жената носи плода и след това поема основната грижа за детето, излиза, че мъжете стават само за разплод
    Не ми отговори на въпроса относно ролята на жената в евентуално твое бъдещо семейство?
    Как точно прецени, че мъжете заслужават повече права?
    Не знам какво искаш да ти посоча, при положение, че според мен и жени и мъже могат да вършат различни дейности еднакво добре - шофиране, програмиране, ако щеш и обикновени селски дейности - отглеждане на животни и т.н. Общо взето аз не се сещам за нещо, което само и единствено мъже да могат да правят и да няма жена способна да направи същото...

Град
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Във всяка една област, ma chérie.
    На колко години си?

TheDeath, за феминизма ще се аргументирам подробно, когато имам време.
    Нямам нужда от аргументи, аз не считам себе си за феминистка и не разбирам кой знае колко от тази материя, просто смятам, че не е редно да се дават и отнемат права на база полова принадлежност.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си