Много хора живеят на семейни начала без да подписват и без да сключват граждански брак. Това не пречи да имат деца и да си ги гледат.

Аз казах вече няколко пъти как според мен трябва да има равнопоставеност - закони, които разглеждат индивида на база делата му, а не пола. Например: да не се присъждат децата на майката при развод, а на родителя, който може да докаже, че ще се грижи по-добре за тях - финансово и не само. Ако има налице данни за насилие от единия родител без значени кой, защото в много случаи майки бият децата си, правата да се отнемат на мига, без значение майки ли е, леля ли е и т.н.
В тоя ред на мисли - всяко имущество придобито по време на брака да има опция да се записва или на двамата заедно или само на единия - с общо съгласие естествено, така при развод , което е записано общо се дели, а което не е - остава си на притежателя.
Никога не съм претендирала за повече права от мъжете, а за равни права, както и равни задължения и равна отговорност. Не знам дали е възможно, защото масово хората обичат крайностите...