.
Резултати от 1 до 25 от общо 414

Threaded View

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от herkules Виж мнението
    И как стигна до извода, че писанията ми са суицидни (самоубийствени)? Нагласата на на който и да е човек, е на база житейски опит, и не може да бъде продиктувана от случайни или неслучайни събития в определен момент, а е съвкупност от преживяното до момента. Поне така мисля аз. А, инстинкт за самосъхранение има всяко живо същество, и това е природен феномен, или алгоритъм (програма) за оцеляване. Не се считам роб на когото или каквото и да било, защото се чувствам свободен да вземам сам решенията за себе си или за семейството си. А, за страданията, на които споменаваш, че съм роб, би трябвало да се погледне абстрактно. Мъчно ми е, че нямам син за наследник, който да е също като мен и да е моето продължение. И това е страданието, което всъщност имам. Само че, ако ти си жена, няма как да разбереш това.
    О, не писанията ти в този форум, на други места.

И именно, че нагласата ти е продиктувана от това, че са те наранявали някакви жени и единственият начин да се справиш с това, е да стигнеш до изводи, които обаче не са валидни, защото обратното е доказуемо, т.е. подкрепяш тезата си само в посока на положителните доказателства, без да я подлагаш на съмнение, което се нарича conformation bias.

Та, поздравления, доста biased си, мислех да те съжалявам и да не ти сипвам, обаче размислих, истината е по-добре.

edit:

Понеже съм добра, ти давам за домашно:
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cognitive_biases

Да метнеш едно око и да си преструктурираш мисълта, току-виж прочетем нещо валидно и доказуемо в две посоки.

Можеш да започнеш с проверка на всяко едно твърдение в предишните 10 поста.
    Последно редактирано от NomNomNom : 03-17-2015 на 08:54
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми