Първоначално написано от
herkules
Все още не разбирам, защо защитаваш женските безобразия, породени от феминизма. Нима смяташ за правилно, жена да стане командир на мъжки взвод или полк, като войниците ще и се подчиняван най-безпрекословно и с желание ще изпълняват заповеди от жена, която е по-слаба като войник, и от най-слабия мъж-войник? Същото е и с всички професии, където се намесиха жените. На всякъде качеството на живот се влоши, благодарение на женско присъствие в управленчески структури. Жените влязоха и в армията ни, и останахме без армия. Представи си сега и в църквата щели да се намесват. И за да няма дискриминация, щяло да има според квотите на баба Вивиан, 40/60 и женски попове. На 5 погребения, два от поповете трябвало да бъдат женски. Дори и при избирането на Папа във Ватикана, щял да отпадне стола за проверка на кандидата за папа, при който се установява дали е с мъжки атрибути, за да няма отново измама с пола, както при папеса Йоана. Ако ти в действителност си духовно лице, не мога да си обясня коментарите ти, относно неморалното женско поведение днес. Патриархалната ценностна система се е доказала, и е под опеката на църквата, при която значението на думата "морал" имаше смисъл, и употребата и беше по предназначение. Аз не съм религиозен. Чел съм библията от интерес, а всеки си тълкува писаното в нея по свой начин.
А какво пише в Библията:
"И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.
И човекът рече: Жената, която си ми дал за другарка, тя ми даде от дървото, та ядох.
И Господ Бог рече на жената: Що е това, което си сторила? А жената рече: Змията ме подмами, та ядох.
На жената рече: Ще ти преумножа скръбта в бременността; със скръб ще раждаш чада; и на мъжа ти ще бъде подчинено всяко твое желание и той ще те владее.
А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.
Какъв е изводът, който всичко можем да си направим от Светото писание, Книгата на всички книги:
Какво се случи при грехопадението. Жената се излъга, усъмни се в Бог, пренебрегна божията заповед и си позволи да казва на мъжа си какво да яде. Мъжът от своя страна не се излъга, но от любов към жена си яде и съгреши с пълно съзнание. В резултат на което проклятията към тях не закъсняха. Жената бе проклета да ражда със скръб и всяко нейно желание да бъде подчинено на мъжа и, и той да владее над нея. А мъжът да изкарва прехраната си с пот на челото. Даже земята бе проклета, заради него да ражда тръни и бодли.
Но дори в проклятията се вижда Божията премъдрост, която идва да сложи ред, след грехопадението. Мъжът е зает с работа, за да няма време и желание да се занимава, и изкушава с многобройните прищявки на жена си. Жената е поставена в позиция да слуша и да се покорява на мъжа си. И ако всичко това се прави, както Бог го е наредил, няма да има проблеми. Бумът на разводите, предбрачните и извънбрачните отношения, брачните проблеми, винаги ще са проблем произхождащ от феминизирането и еманципацията на света в последните десетилетия.