- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- "Вървяха хората,а след тях жените"
Не Антракс, има и жени миньори, но само с миньорски заплати, без въобще да са стъпвали в мина под земята. И никой не говори за безусловно подчинение. Че то и в казармата ако командира те накара да застреляш баща си, ще го направиш ли? Говорим за йерархия в семейството, дори и в обществото. Ако жените нямаха право на глас нещата щяха да са много по-прости, и животът много по-сигурен. Сега се получава така! Идва дъщерята на някой големец и ти става началник, без да има понятие от същността на работата. Назначава за под-началнички други нейни приятелки, и ти трябва да изкараш освен твоята заплата (която е много по-малка от техните) и техните заплати. При все това че некомпетентно ще ти се бъркат и ще ти пречат да работиш нормално, налагайки мнението си. Нали са ти началнички!
"По стойност дали са по-низши, ти ще ми кажеш... Ако едното ти дете беше момче и трябваше да избираш между него и дъщеря си в пожар, щеше ли да вкарваш логиките с половете?"
При такава ситуация се избира възможно най-добрия вариант, който е да спасиш и двамата, но ако спасяването на момчето е с малък шанс, тогава ще спасиш момичето. Ако пък шансовете са еднакви, но можеш да спасиш само единият, тогава трябва да се довериш на интуицията си и да вземеш решение. Аз нямах щастието да имам син за наследник, за това при мен изборът ще е лесен.