- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- "Вървяха хората,а след тях жените"
Здравей, интересни неща пишеш, и лично мен ме заинтригуваха. Не се сърди, ако те питам за неща, които ще ти се сторят смешни. Аз съм пълен невежа на окултна тематика. Проявявам интерес, но се занимавам с техника, и обясненията от окултните науки, са ми трудни за възприемане. Това не значи, че ги отричам, а напротив. Дай, някакво по разбираемо обяснение, за такива като мен. Каква е разликата м/у дух и душа, и след като духът или душата нямат пол, тогава кой определя в какво тяло трябва да се заселят? Съществува ли прераждане, или не съществува, според теб? Това все пак косвено засяга темата, и предполагам, че автора ще е съгласен да го обсъждаме. Може ли да обясниш, ако не те затруднява.
от една страна духът е по-висш от душата, душата в своята безкрайно съществуваща същност е орган на възприятието(-ята), духът е който води/движи душата, образно могат да се сравнят със свещ и пламъчето, което гори в средата на свещта, а Бог и съдбата, която човек малко или много сам си предопределя, определят в какво тяло душата да/ще се роди
Последно редактирано от npp : 03-16-2015 на 21:27
Чувал съм, че душата слиза в детското тяло, а не се ражда. Т.е. преражда се за да си научи урока, и така докато натрупа определено количество информация от всичките минали животи, и се издигне на по-високо ниво в астрала. За това се прераждала 7 пъти в жена и 7 пъти в мъж. На мен ми е много трудно да го възприема, но и не отричам неща, които за мен са непонятни. Мисля че, всички религии по света, поставят на първо място мъжкия пол в йерархията при човека, защото превъзходството му е очеизвадно. С днешните джендър-псевдонауки жената вече е издигната в култ. Разрушават се едни стереотипи, като се изграждат нови. Заклеймяват се предразсъдъци и догми, като се създават нови. Как мислиш (защото виждам че си духовно много напред), дали хр. свят ще оцелее, след насилсвено наложения чрез граждански закони феминизъм? Защо църквата го допусна?
няма прераждане, нито душата има нужда да се преражда за да (си) научи някакъв урок, учението за прераждане е измислица на едни супер "цигански" идолопоклонници от индия, те, с тяхното интригантско съзнание, си мислиха, че Бог е някакъв поробител и експлоататор, но няма как Той да е грешният, иначе нямаше да е Бог, а щеше да е някакъв грешник
и жената е човек, но проблемът е, че имаше и несправедлива дискриминация, поради което много жени не можаха да достигнат до шанса да бъдат достатъчно разумни и пълноценни в обществото, или по- ли е добре да са неспособни или да нямат възможност да вземат правилни(те) решения и да се справят с работата, пред която са изправени?!, обаче беззаконието и осквернението на човешката религия ги принизяваше до нивото на безумни животни, понеже сееше и такова отношение към тях
Последно редактирано от npp : 03-17-2015 на 10:00
Точно това се мъчат да доказват сега, а има теолози, които още не смятат жената за човек, но това е за друга тема на разговор. За това и има схващане сред по-старото поколение, че жената не е като човека. А, дискриминацията е доста разтегливо и относително понятие, от което жените ще си патят най-много. Не е нужно да споменавам поредния случай на прабити и ограбени жени. Случая с прпебитата за 130 лв. от циганин докторка, със спукан далак е показателен. Не знам кога е имало по-голямо беззаконие? Преди или сега? А за да става това сега, за мен причината е в женското вмешателство навсякъде. "Кой каквото прави, за себе си го прави"!