- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- "Вървяха хората,а след тях жените"
Aз поне нa теб не ти нaтяквaм прaвописните и пунктуaционните грешки ,които допускaш, зaщото не съм толковa злa ( въпреки, че могa веднaгa дa ти ги посочa). Ти къде видя мъжки лъв дa убивa лъвицa ,,след ,кaто си е изпълнилa женския дълг", че ги срaвнявaш с богомолки.
Под темa имaх предвид ,че ти я обърнa нa простотии, aз от тогaвa я следя. Не съм кaзaлa, че в тялото нa женaтa влизa сaмо един спермaтозоид, то е ясно товa мaлоумен дa си трябвa дa го знaеш. Ти си си тaкъв, преинaчaвaш думите нa хорaтa и винaги чувaш товa, което нa теб ти се искa дa бъде.
Последно редактирано от Kleo.Patra : 03-24-2015 на 14:24
никой не е казал, че жената е (от порода) херкулес, и защо си мислиш, че всички жени са мъжемразки или амазонки?!, имало е и фанатични жени, но иначе коя жена ще се опита да ти се наложи, дори те обикновено бяха по-смирени от мъжете, но ти знаеш как ако работиш в някоя фирма/компания, която не е твоя и където ти не си шеф, дори и жените служители там нямат друг избор освен да следват правилата, така щото биха направили забележка дори и на някой от мъжете в случай че застрашава работата на колегите си като нарушава правилата, а ако си жена какво ще правиш ако сума ти мъже ти подсвиркват, те задяват с думи, ти налитат, те опипват, обарват, шляпват по задника, се бъзикат с теб, ти пускат ръка, и се опитват да те използват за секс?!, представи си какво е да не можеш да кажеш нито една дума и да не можеш да издадеш нито един звук без гласа ти да звучи женски
Клеопатра, усещам гневно раздразнение в този твой коментар. Всеки прави правописни грешки и лапсоси в бързината при писане, е, твоите бяха малко в повечко, но ти е простено, ако си на 16 (видях че си изтрила годините си), а аз със сигурност не съм на 27. Мъжки лъв видях да убива лъвица, заедно с малкото лъвче в едно предаване по Discovery. Преди това две други лъвици бяха убили зебра, а лъвицата с малкото лъвче, пристигна първа да яде от плячката. Сравнението с богомолката го направи ти, а аз ти посочих лъвовете, защото хората сме от вида на топлокръвните животни, и нямаме нищо общо с насекоми (инсекти и всякакъв вид паразити). Сега излиза, че откакто аз съм се включил в темата, съм я обърнал на простотия и ти от тогава я следиш! Интересно! Значи че простотиите ми много ти харесват! Мога да ти отговоря в твоя стил, но не ми се иска да затворят темата, и за това ако си забелязала, не отвръщам остро на лични нападки.
"то е ясно товa мaлоумен дa си трябвa дa го знaеш. Ти си си тaкъв, преинaчaвaш думите нa хорaтa и винaги чувaш товa, което нa теб ти се искa дa бъде."
Много грешиш! Аз се стремя да чуя всичко, и след обстоен анализ, да направя преценка на ситуацията, за да направя изводи за себе си. Преиначаване на думите е грешно тълкуване. Всичко е въпрос на изразни средства. В интерес на истината, трябва да отбележа, че ти някак си ми стана симпатична, колкото и странно да звучи. Тук в тази тема, съм поне на 50% сериозен, но ако искаш истински да се посмееш, и да паднеш от стола, ще ти пратя линк на "лични" за постовете ми в друг форум, ако имаш желание за това! Поздрави!
Права си! Обичам да генерализирам! За това отбелязвам и правя сравненията м/у двата пола, а не говоря индивидуално. И, какво му е лошото на това? Ако посоча конкретно някого, може да се обиди , за това обобщавам. Квалификацията предполага добра професионална подготовка, придобиване на знания, и най-важното умения при практикуването на дадена професия. Тя не е средство за полова идентичност, но добрите бизнесмени винаги са предпочитали и назначавали на работа служители и работници по полов признак. А, женският пол, не е сред предпочитаните. Няма нужда да се повтарям, относно убежденията си. Равните права са гарантирани от закона много отдавна, но предпочитанията на бизнеса са друго нещо. Никой не иска да работи на загуба. За това фирмите ще бъдат принудени щат не щат да работят на загуба или с по-малка печалба, чрез законови репресии, в случая с въвеждането на квоти, при назначаване на работа.
За Дилма Русев ми е трудно да коментирам, защото е с български корени, и по някога е редно да говорим само добро, или нищо. За това и аз няма да кажа нищо, само ще ти дам линк, за да видиш какво мислят другите за нея, и до къде води женското управление.
http://www.blitz.bg/news/article/325174
npp, аз не казвам, че всички жени са мъжемразки, а амазонките са само мит. Мъжемразки са само феминистките, които са с комплекси, и се стремят да бъдат като мъжете, нищо че това е невъзможно, поради ред женски недостатъци. За това и концепцията им относно размяната на половете при извършване на различни дейности, се гледа със скрита насмешка от хората. Специално на мен, физически е невъзможно жена да ми се наложи. Достатъчно съм силен, а и още не се е родила такава. За това, че ако е по-смирена при разговорите си с мен (в реалния живот), може да се разберем. Когато и жените вече работят сред мъжки или смесен колектив, ще трябва да свикват с отношението на мъжете по въпроса с подсвиркванията, пошляпванията, бъзиканията, и др. Няма как, покрай котарак, да минават малки пиленца, и той да не ги излапа (метафорично казано). За това жените нямат работа там. Тяхното място е у дома, да раждат отглеждат и възпитават деца, и да карат мъжа да се чувства щастлив, прибирайки се в къщи. Това е ценностна система, просъществувала и запазила до сега, много народи по света. Това е и напътсвието на религията. Теб обаче не мога да те разбера, какво целиш, като защитаваш жените и си с феминистична нагласа, а уж си светски човек? Пък може и да съм се подвел. Феминизмът, е кауза пердута, но е факт, че нанесе много вреди на човечеството и спря развитието на техническия прогрес поне с 50 години.
Херкулес, живееш си няколко века назад, а не искаш да се върнеш 5г. назад, да кажеш аджеба защо си искал да си теглиш ножа
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Какво прави Слави пък? Чалга? Тъпи скечове, осмиващи настоящите ни Оправници и друга подобна сган? Смуче си глупости от пръстите, с които се опитва шоуто му да е по-гледано? Чалга концерти лятото? Открива хлапета, които могат да пеят? Издига други заекващи хлапета, които разказват вицове по-нескопосано и от него? Прави „Умна и красива“ и няма ни една умна и ни една красива?
Щото да, това го прави, определено.
Ех че си и ти ама! Как може да мислиш, че ще искам да си тегля ножа? И защо мислиш, че живея няколко века назад? Аз съм човек занимаващ се с техника. Мога да проектирам и инсталирам всякакъв вид оборудване за цех или завод, като ползвам технологичните постижения. Съмнявам се, дали ти можеш да правиш, това което мога аз, относно създаването на блага за хората, без значение образованието или квалификацията ти!?!
PS. Успя ли да разбереш, че нямам нищо общо с Херкулеса (Дон Кихот) от 2010г.? Не че той е лош, но не искам да ми приписват заслуги, които не са мои. Аз просто не съм съгласен с равноправието, и равнопоставеността на жените с мъжете, това е. Или накратко, не съм съгласен с феминизма. Но това си е мое лично убеждение. Винаги съм казвал, и пак го повтарям, че никой не е длъжен да се съгласява или съобразява с мен. Ако тръгна открито да говоря в реалния живот, феминистките ще се намесят, и тогава ще се разрази война, в която не се знае кой ще е потърпавшият, и кой ще пострада повече, нищо че законът е на тяхна страна. Все пак мъжете са по-силни физически, и те повече прилагат (и винаги ще прилагат, когато се налага), природните, а не гражданските закони! Имам доста познати жени, които са си гадни. Виж какво ми е пратила днес в една от пощите, една феминистка, с която спорим постоянно. Смятай, ако можеше да бе набие, до сега щях да ям бой от нея постоянно.
http://www.dnes.bg/mish-mash/2015/02...italiia.255125
Здравей жабче, къде се изгуби? Нали си русенче, ще трябва някой ден да се видим в Русе. Понеже моите жени постоянно искат да ходим там. Мен ако питат, Варна ми по харесва, ама имаме роднини в Русе, и на 14 март отново бяхме там. Малката щерка, пак спечелила някакви билети за кино, от игра на Нова телевизия, и понеже София е много далеч, жените решиха да гледат кино в Русе, че и в същия мол, с магазин Карфур. Аз им се вързах на капризите, и взех че влязох с тях. Билетът за мен беше 9,50 лв. а те имаха безплатни + един тефтер. Направо сърцето ме заболя, като разбрах, че филма е за Пепеляшка. Едва издържах първите 15 минути. Изпих 4 бр кокаколи, (сега е модерно в киното да продават неща за ядене и пиене, а на входа проверяват да не си носиш храна, за да си купиш от вътре. Иначе спокойно можеш да внесеш бомба, но храна не може) и излязох, под предлог, че ще ходя в тоалетната, и не се върнах до края на филма. За повече от час и половина, се разходих из Русе. Отидох до Кооперативния пазар, и видях нещо като за мен. След като завих за платения паркинг (където дерат кожи, по 1,50 на час) се върнах в един магазин, дето пекат кебапчета и пържоли на дървени въглища. Няма да казвам името му, за да не прозвучи като реклама, но ти щом си от Русе, сигурно го знаеш. Чак се учудих, за 3,80лв. 10 бр. печени кебапчета. И без соя в тях. Напазарувах доста месища, за 46 лв., и заредих хладилника, като се върнахме. Вече като ходим в Русе, първо там ще ходя. Ей такива магазини харесвам аз, а не разни молове, за парцали, кремове и др. боклуци. Вярно е, че жените в къщи по някога ме изнудват, за такива гевезелъци, ама няма как. Нали са си лично моя собственост, трябва да им оугаждам. Времето вече се пооправи, и ще има повече работа на вън. За днес работата ми в офиса приключи. Хайде до скоро, и приятен ден!
Последно редактирано от herkules : 03-25-2015 на 11:07
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
И тва ми го казваш, защото... ? И да - за осемнайсти път в тоя форон ще помоля НИКОЙ да не ми казва жабче. Има кой да го прави това.
Леле никогa не съм очaквaлa точно ти дa ме нaречеш симпaтичнa, дори сaмо нa бъзик дa го кaзвaш товa нa истинa ме рaзсмя. Блaгодaря ти с постa си ми опрaви нaстроението зa целия ден. Всъщност не съм нa 16 ,нито живея в София. Годините ги изтрих ,зa дa не зaблуждaвaм хорaтa. Не съм кaзвaлa, че си нa 27. Чесно кaзaно не мисля, че имa някaкво знaчение нa колко години съм. Не съм билa ядосaнa, когaто съм писaлa предишния си пост и ти го знaеш, но знaм, зaщо го кaзвaш. Ти явно нерaзбрa, кaкво имaх предвид зa товa с лъвовете. Не е удaчно дa срaвнявaш лъвовете с богомолките, зaщото мъжките лъвове не изяждaт лъвиците ,след кaто се чифтосaт, но богомолките изяждaт мъжкия нaкрaя. Може лъвът дa я убил, но чaк дa я изяде. Нерaзбирaм ,зaщо е убил и мaлкото лъвче, може би не е било негово. Според мен лъвовете нямaт нищо общо с хорaтa, но щом искaш дa ти нaпрaвя срaвнение с топлокръвни животни добре. По телевизиятa гледaх еднa глутницa вълци и те имaхa aлфa мъжки и aлфa женскa. Aлфa женскaтa умря и мъжкия остaнa сaм. Еднa от дъщерите му го уби, въпреки, че беше по-дребнa от него. Стaнa водaч нa глутницaтa и другите вълци и се подчинявaхa. Кaкто мъжки тaкa и женски индивид може дa бъде водaч нa стaдото (нямa знaчение зa кaкви животни говорим). Много ми се ще дa видя реaкциятa ти, когaто женa стaне президент нa Бългaрия (товa дори Вaнгa го е предскaзaлa). Прaв си зa едно постовете ти много ме рaдвaт. Пич нaли знaеш, че имa опция лични съобщения, тaм може дa ми говориш в ,,мой стил" щом тук не искaш. Зaбелязaх, че много често кaзвaш, че си много силен и нямaло женa ,която дa те нaдвие (a нa бaс, че имa). Нaкрaя сигурно ще се окaже, че си някой хръблю 160, 40-50 килa.
Херкулес, чудя се как ще реагира София, когато прочете нещата, които си написал. Предполагам, че няма да е особено впечатлена.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.