Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
освещаването зависи от правилната вяра и доброто отношение към другите, например ако някой родител все хока детето си казвайки/натяквайки му думи като: "за нищо не ставаш", "идиот", "махни се от очите ми, че само ме дразниш", "нищо няма да излезе от теб, боклук", и т.н., тогава това дете може да се комплексира и наистина може да не сполучи по нататък в живота, подобно и за да може един духовник да освещава Божието създание, той трябва да е чист по сърце, иначе ако в сърцето му има погрешни вярвания каквито например са (учението за) кармата, (учението за) това че човек се ражда грешен от утробата на майка си и че не може да има безгрешен човек, и пр., или погрешни духовни практики каквито са йога/трансцеденталната медитация, различните идолопоклонения/идоложертвувания, и пр., тогава би било немалко вероятно, дори и твърде възможно, такъв духовник да се окаже неспособен да освещава така както трябва да бъде, но по-скоро ефектът от неговото освещаване или неговата духовна съпричастност/дейност да се окаже съответно негативен, иначе е имало и праведни вярващи жени, които са освещавали съобразно волята и словото на истинския Господ Бог без да съгрешават, така че няма ли човек любов към другите, не би и могъл да ги освещава съвършено в сравнение с един истински Светия

така че и религията е от значение, понеже повечето религии досега бяха нечисти/неправедни, и дори и мъжете им бяха неспособни да освещават достатъчно правилно

а разликата между стария завет и Новия се състои най-вече в фактът, че самият истински Господ дойде за да го постанови/постави, т.е. без посредници измежду човеците какъвто беше и пророк Моисей, а също и че всички негативни/противни/вредни постановления, които бяха наложени в стария завет, бяха официално анулирани веднъж завинаги, т.е. постановленията за незачитане, дискриминиране, отмъщение, мъздовъздаване, проклинане, убиване с камъни, с нож, и пр.
Съгласен съм npp, религията обединява хората, но всяка религия се обявява за най-чиста и праведна. Аз не съм религиозен, но уважавам религиозните хора. За мен те за безобидни и честни по свое му, като вършат всичко добронамерено. Дали е по стария или по новия завет, все тая. Предназначението на женския пол, е предопределено от природата. Думата "дискриминация" се е наложила като модерен термин в ежедневието ни, а жените-мъжемразки злоупотребяват постоянно с нея, като налагат присъствието си в неподходяща за тях професионална сфера, с което пречат на мъжете да работят ползотворно. Ако фирма търси работници, и жена кандидатства за работа, неприемането и на работа се счита за дискриминация, и по този начин, мъжете кандидати са дискриминирани, от самия закон за дискриминация, а сега с налагането на квотите 40/60 ще настъпи абсолютно объркване, и неминуемо ще доведе според мен до крах на икономиките в много страни, с феминистично управление. За това виждам в ислямското законодателство, много положителни неща, относно жените и тяхното място в обществото. Докато не се разбере веднъж завинаги, че жената е по-маловажна от мъжа нещата ще стават все по-зле, и според мен светът отива към гибел.

Виж, какво казва Солженицин, пред студентите в Харвард!
http://www.highviewart.com/rech-na-a...vard-1297.html

малка извадка:

"Упадъкът на мъжеството е може би най-поразителното за страничния поглед, което се вижда в съвременния Запад. Западният свят изгуби обществено мъжество – целият той и даже поотделно във всяка страна, всяко правителство, всяка партия и разбира се, в Организацията на обединените нации. Този упадък на мъжеството особено силно се чувства сред прослойките на управляващите и интелектуално водещите, от което се създава и усещането, че обществото като цяло е загубило мъжеството си. Разбира се, запазват се множество индивидуално мъжествени хора, но не те направляват живота на обществото. Да напомням ли, че упадъкът на мъжеството от древността се счита за първия признак на края?"

Аз не съм на нивото на Солженицин, но не съм сляп, и преценявам (по екстраполация) че, вредата която нанесе феминизмът (и продължава да нанася) е съкрушителна, и ще е жалко (ако до тогава не изчезнем като нация) да няма друга алтернатива за в бъдеще, освен ислямизацията.