Първоначално написано от
herkules
Здравей npp, както вече ти казах, не съм много на "ТИ" с религията, и за това не мога да споря с духовно интелигентните хора, но знам, или просто го чувствам, че в днешно време, светът се изврати, много повече, от когато и да било. Дали 666 е виновен за всичко това не знам, но с еманципацията настъпиха промени, които ще станат фатални за хр. свят, ако не се случи чудо. Просто ще изчезне, човешкият фактор, а ислямът ще завладее света. Арабския свят и в частност мюсюлманите, не напразно иронизират християните с думите: "Не ни трябват огън и меч, с оная си работа ще ви победим". И, ако се замислиш, има доста истина в това. Какво спечелиха жените от феминизма или от равноправието, освен неуважението на голяма част от мъжката половина и многократното увеличение на насилието над жени? Как ще изтълкуваш казаното?:
" Вие мъжете обичайте жените си, както и Христос обикна Църквата и предаде Себе Си за нея, за да я освети, като я очисти с водната баня чрез словото" ( 1Кор. 25-26).
"Вие, жените, покорявайте се на мъжете си, като на Господа, защото мъжът е глава на жената, както и Христос е глава на църквата, и Той е спасител на тялото" (Eфес. 5:22-23).
"На жена не позволявам да господарува над мъж, но заповядвам да бъде в безмълвие. Тя ще се спаси чрез раждане на деца, ако пребъде във вяра, любов и в светост с целомъдрие." (1Тим. 2:12)"
Може да не съм духовно лице, но са ми ясни тези послания. Погледни какво гласи десетата Божия заповед!
"[20:17] Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай ЖЕНАТА на ближния си, (нито нивата му) нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, (нито никакъв негов добитък) - нищо, което е на ближния ти.
Обърни внимание!!! Жената и всяка друга собственост на ближния, е грешно да се пожелава. Никъде не се казва не пожелавай мъжа на ближната си, отнасяйки се до жената, защото тя не може да си пожелава нищо, без позволението на мъжа.
Христос воскресе!