.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 66
    Не и едва ли ще я прочета.

Walk go home boy...

ммм...не съм от набожните...не чак толкова...някой ден може пък и да я прочета...

Град
    Испания.
    Цитирай Първоначално написано от UnaBle_to_LoVe_U
    Цитирай Първоначално написано от napalm
    Да, и Аз съм я чел... Наистина много ми беше приятно да се посмея
    на всички тези глупости които са могли да напишат...
    Дори и да не вярваш в Бог, поне прояви малко уважение към религията. Чудя се какво възпитание имаш...

Като мъничка ми четоха Библия за деца, а миналата година прочетох толокова от несъкратената версия, колкото ми трябваше за училище
    Не, не мога да уважавам нещо което е лъжа...
    Истината е че колкото и да се опитва някои да докаже че бог съществува, това никога няма да стане възможно
    защото е не възможно да се обясни нещо което не съществува и което не се вижда. Няма Бог, всички религий са измислица на човечеството.
    Това е моето мнение. А и не мисля че е добра идея да се пишат подобни теми в този форум, така както и политически теми.
    We fear no one and the law cannot do anything to stop us.

Тя що страници е!Истинската,а не детската и разни такива.Не съм и трудно ще се наканя да я чета щото съм малко мързелив по отношение четене на книги Е все някога ще я прочета де..

Цитирай Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
    Библията от корица до корица - не съм Чела съм само отделни части от някои евангелия.
    +1

Hold, hold me for a while ... I know this won't last forever ... So hold, hold me tonight
    before the morning takes you away ...

Чела съм детската..даваха ги в даксало май

Като бях в 3-ти клас ни раздадоха детския вариянт почнах да я чета...Постепенно стана тъпо,и разбрах кво правят в часовете по религия и си казах:"По-тъпо нещо няма!" Незнам не мисля и да я чета
    London Tipton

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Да, чела съм я. Ама бях много малка и не помня една дума оттам...

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Град
    София
    зачитала съм я ,ама не съм стигала до край и отделно съм чела отделни части

Мега фен Аватара на Decu
    Град
    Софето :D
    Еми все още е съм Чела съм само 2 детски библии..
    What you give is what you get!

Не.
    Let the beats control your soul...

Не.

Не.

Детския вариант ..

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Не и се гордея,че не съм я чела.А някой от тук чел ли е "Под Игото",ама в пълния му вариант,а не първите двайси страници?
    Съмнявам се,че повече от 5 човека са.
    И от това трябва повече да ви е срам,отколкото от това че не сте прочели някаква сектантска книга - образец.
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Супер фен Аватара на HopeLesss
    Град
    В. Търново/София
    RAWRRR, всъщност в Библията има доста поучителни притчи... А това, че някой не е чел Под игото, не е мисля, че е някакъв особен критерий. Поне лично за мен, това не е книгата, която всеки българин трябва да прочете.

Иначе и аз не съм чела цялата Библия.

Град
    София
    RAWRRR, не съм много съгласен... Под Игото нямах нерви да я прочета цялата, защото ми е наистина адски тъпа. В Библията по-скоро ще намеря нещо интересно, а не мисля, че има с какво да се гордееш като не си прочела Библията. Какво е значението? Аз пък не съм прочел "Карълсон, който живее на покрива" и мноооооого се гордея....
    And now I make a spell,
    "forget I've ever been here"!
    Don't ask, I won't tell,
    may all of our pain dissapear!

Мега фен Аватара на quench
    Цитирай Първоначално написано от CooL^GirL^^^
    ...поучителни притчи...
    ...ако си част от примитивно мигриращо семитско племе или гол и бос беден крепостен селянин през 12 век....

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от ^Sam90^
    RAWRRR, не съм много съгласен... Под Игото нямах нерви да я прочета цялата, защото ми е наистина адски тъпа. В Библията по-скоро ще намеря нещо интересно, а не мисля, че има с какво да се гордееш като не си прочела Библията. Какво е значението? Аз пък не съм прочел "Карълсон, който живее на покрива" и мноооооого се гордея....
    Абе,дете,никой не ти е я направил за да ти е интересна.Не четеш някой криминален роман или Граф Монте Кристо.. това е книга която ВСЕКИ българин трябва да чете.Има по-скоро белетристично-исторически стил,отколкото чист художествен.А неуважението към историята,означава неуважение към етноса и нацията.
    Обидно за самия теб е да не си я чел..

Иначе Cool girl.. поучителните притчи са за малките деца.Стадната психика до такава степен ни е овлякла,че подсъзнателно разбираме кое е правилно да се прави и кое не е.Поучителни истории има и в народните приказки,басни..които са далеч по-интересни.
    Старая се да не вкарвам някакви ницшеански разсъждения в поста си,но общо взето не ми се издигат в очите хората,които са си направили трудада прочетат Библията,а тя съвсем не е къса,защото повечето хора,четящи я-са религиозни,а религиозните хора-са слаби хора.
    Dwight D. Eisenhower

Мега фен Аватара на Disrespect
    Град
    Варна
    пък и толкова много и банални станаха тея "поучителни" притчи..

чел съм я Под Игото, нооо беше отдавна и сега пак ще я чета..
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Цитирай Първоначално написано от RAWRRR
    Не и се гордея,че не съм я чела.А някой от тук чел ли е "Под Игото",ама в пълния му вариант,а не първите двайси страници?
    И от това трябва повече да ви е срам,отколкото от това че не сте прочели някаква сектантска книга - образец.
    Аз пък си мисля,че всички (почти всички) са чели "Под Игото",поне заради това,че тя се включва в учебния материал за 6 клас.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от extreme_
    Цитирай Първоначално написано от RAWRRR
    Аз пък си мисля,че всички (почти всички) са чели "Под Игото",поне заради това,че тя се включва в учебния материал за 6 клас.
    О,да бе,това ако е критерии..то,"Под игото" се включва и в учебния материал за 11ти клас,но когато ректора в университета ни попита ,кой наистина е чел (докрай,а не първите няколко страници),почти никой от 80 човека не вдигна ръка .. а сме филологическа специалност и би трябвало да сме много добре запознати с литературата,така че си предтсавявам един обикновен българин детого вълнуват само лесбийки,ферарита,футбол..д о колко ще предизвика интерес Иван Вазов.
    Dwight D. Eisenhower

не не съм я чела
    Бъди себе си..

Голям фен Аватара на Iviqna
    Град
    Stranata na 4udesata :Pp
    чела сам само детската
    http://www.vbox7.com/play:6c61a679 БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!!!!!!!!!!!!!

Град
    Kill the kifla co.
    Не...от детската няколко страници, но не ми хареса..
    "Отидох в горите, защото исках да живея смислено. Исках да живея задълбочено и да изсмуча целия костен мозък на живота..."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си