Според мен щом веднъж е свършило, няма много смисъл да се продължава, освен ако и двамата не са осъзнали, че е станала груба грешка и чувствата им ни най-малко не са променени. Но в този случай ми се струва, че ако се съберете отново, нищо няма да е същото. Накрая пак може да настъпи раздяла поради невъзможността да се върнат отминалите красиви моменти. Според мен ти трябва така да се държиш пред момичето, че да и покажеш, че вече си продължил напред. Всъщност, това трябва и да се опитваш да направиш - да си спомняш хубавите моменти от миналото, но да гледаш настоящето и бъдещето. Времето ще покаже какви чувства са останали у нея. Ако са само приятелски, здраве да е - щом двама души са дълго заедно, не значи непременно, че ще са заедно доживот... Освен това тя може да се е държала онзи път така с теб просто защото за повече от 2 години тя те е имала за най-близкото и същество, не може изведнъж да се отърси от това... И щом тя ти е казала, че си прекалено ревнив, препоръчвам ти да си преразгледаш това си свое качество - не че е толкова лошо, ама трябва да е в минимални количества. Това главно показва, че нямаш пълно доверие на партньора, и главно на себе си. Това ще ти помогне срещу евентуални грешки, ако решите да се съберете отново с нея или завържеш връзка с друго момиче. Успех [/u]