.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12
    Повече от фен
    Град
    София

Млако помощ по литература

И та...трябва ми малко помощ по литература.
    Става въпрос за разказа "Дервишово семе", поставиха ни за домашно (за утре) следния въпрос "Защо героят сравнява живота си с възел?" и аз понеже нямам представа какво бих могла да напиша, ви моля за малко помощ, ако някой има някаква идейка какво мога да напиша нека я сподели (дори 2-3 изречения да са пак ми е от голяма полза).

(после ще черпя, обещавам )

Град
    Danny's heart ;-)
    http://download.pomagalo.com/6008/dr...h=480154?regok

дано съм помогнола :P
    http://www.youtube.com/watch?v=1tRhi_aqDiA

Графа ft. Нора - Именно ти

Повече от фен
    Град
    София

Re: Млако помощ по литература

Цитирай Първоначално написано от 182+44_4adel
    Цитирай Първоначално написано от the fairy of the evil
    Става въпрос за разказа "Дервишово семе", поставиха ни за домашно (за утре) следния въпрос "Защо героят сравнява живота си с възел?" и аз понеже нямам представа какво бих могла да напиша, ви моля за малко помощ, ако някой има някаква идейка какво мога да напиша нека я сподели (дори 2-3 изречения да са пак ми е от голяма полза).

Кой герой?
    уточнявай...
    Ем така ми е зададен въпроса....предполагам, че става въпрос за Рамадан...

А, shialabeouf_sexy, това за помагалото какъв е този смс, за да мога да си изтегля темичката...

Повече от фен
    Град
    София
    (С това ми домашно се справих )

Но..отново ми трябва малко помощ и за да не пускам нова тема, ще пиша в тази...
    Пак става въпрос за разказа "Дервишово семе"...този път ми трябва теза на тема "Любовта и раздялата в разказа" (хич ме няма в интерпретативните съчинения, но с увода, изложението иии заключението някак си ще се справя).От два дни я мъча вече тази теза (да, не се учудвайте, тъпичко съм си) и та ще бъда много много много благодарна, ако някой напише няколко изречения.

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    http://forums.webleit.com/index.php?...&mode=threaded
    http://www.zapiski.info/view.php?id=681

Ми виж мила, тезата ти може да е нещо, подобно на това:

Сблъсъкът между дълга към разума и дълга към сърцето присъства в животите на почти всеки от нас. В разказа "Дервишовото семе" мотивът за любовта, която е подтисната заради отговорността към рода води до духовната празнина на главния герой Рамадан. Раздялата е продиктувана от разума, който в този случай надделява над гласа на сърцето...
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Re: Млако помощ по литература

Цитирай Първоначално написано от the fairy of the evil

айде се разменим искам аз въпроса ти ше ми напишеш трансформирашият преразказ =D>

Повече от фен
    Град
    София
    sherry, златна сии
    devil_girls_, много ти благодаря и на теб.

Повече от фен
    Град
    София
    Аз продължавам да си поддържам темичката
    Този път ще питам няколко (сигурно за повечето - глупави, те са си и такива де, ама какво да направя като не помня нищо от миналата година) въпроса свързани с Българския език

Те са:
    Какво наричаме Български език?
    Какво е книжовен език?
    Какво е тема?
    Какво е микротекст?
    Какво е граматически норми?

И пак се извинявам, че задавам такива глупави въпроси, ама....ми трябват за входното и не искам да пиша някакви простотии.
    И много много благодаря предварително.

Какво е книжовен език? - Езикът на който е написана книжнината.Какво е текст? - Изречения свързани по смисъл?
    Какво е тема?
    Какво е микротекст? -
    Какво е граматически норми? - правила ...
    ъъъ... др нз
    Тов@ че сЪм усмиХнат@ не 0зн@чаВа че сЪм щаСтлива, з@щ0то еднА усмиВка м0же д@ сКрие хИляДи сЪлЗи!

Повече от фен
    Град
    София
    Хайде деее...никой ли няма да ми помогне мъничко...

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Какво е книжовен език? - Книжовният (литературният) език е кодифицирана разновидност на езика. Той обикновено се поддържа от институциите в държавата. Така например със закон или друг нормативен акт може да е посочено коя езикова конструкция е „правилна“ и коя — не. Съдилищата и държавните учреждения се смята, че трябва да използват книжовен език. В училищата се учи как „трябва“ да се говори и пише. Вестниците, радиото и телевизията се стремят да използват книжовен език.
    Какво е тема? - Това, за което "разказва" текста.
    Какво е микротекст?-Микротекстът обхваща изречения, обединени от обща микротема, чрез която се разгръща част от темата на съответния текст

Граматическите норми са правилата, присъщи за употребата на българския книжовен език, включват правилния правопис и употреба на точно определени правила.
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Повече от фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от sherry
    Какво е книжовен език? - Книжовният (литературният) език е кодифицирана разновидност на езика. Той обикновено се поддържа от институциите в държавата. Така например със закон или друг нормативен акт може да е посочено коя езикова конструкция е „правилна“ и коя — не. Съдилищата и държавните учреждения се смята, че трябва да използват книжовен език. В училищата се учи как „трябва“ да се говори и пише. Вестниците, радиото и телевизията се стремят да използват книжовен език.
    Какво е тема? - Това, за което "разказва" текста.
    Какво е микротекст?-Микротекстът обхваща изречения, обединени от обща микротема, чрез която се разгръща част от темата на съответния текст

Граматическите норми са правилата, присъщи за употребата на българския книжовен език, включват правилния правопис и употреба на точно определени правила.

Много, много, много ти благодаря!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си