Не е много лесно, но ще се справите, не се тревожи. Можете да се виждате всяка вечер, през почивните дни, през ваканциите...
Аз съм първа смяна на училище и обикновено приключвам в 2 следобед. Приятелят ми е четвърти курс в университета (учи физика и предметите му са безкрайно много). Лекциите му започват и всършват по най-различно време (случва се и да не ходи на някои от тях) и в крайна сметка, ако не пропуска лекции, стои там до 6-8 вечерта. След това той трябва да учи, а и да си почине и да живее все пак (книги, телевизия, приятели, семейство...), а и тренираме айкидо и най-често само на тренировки (от 19:00 до 21:00) можем да се виждаме, като разбира се няма как да разговаряме или да се гушкаме през това време. И тъй като тренираме в различни зали, виждаме се само когато аз ходя в неговата (тъй като той е помощник-инструктор и няма как да напуска залата). В събота (или неделя) той трябва да ходи на разни срещи (приятели, колеги, бъдещи колеги и т.н.) и в крайна сметка ние се виждаме 1-2 пъти през работната седмица (максимум за половин час ако сме насаме) и за половин ден събота или неделя. Това е само през учебната година, разбира се.
Как се справяме ли? И двамата се обичаме силно и знаем, че независимо къде (и с кого) е половинката ни, ние сме си заедно, обичаме се и няма никакво значение че в този период (учебната година) нямаме възможност да се виждаме толкова често колкото ни се иска. А освен това, той ми звъни всеки ден поне 1-2 пъти, аз също му звъня и му пращам sms-и (дори се прехвърлих на такава тарифа, че да му звъня -и да му пиша- безплатно). Така че - не е толкова трудно - можете да се справите - всичко зависи от вас.