- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Като какви се самоопределяте
![]()
Хахах, като българка! Много интересно опции иначе си дал![]()
еми има някои дето се само определят като славяно-българи щото паисии бил написал така.
![]()
Някои казват едва ли не, че славяните са ни претопили. Обаче наи интересното е че славяните никога не са пресичали дунава:
![]()
Напротив и славяни сме ,но наште славяни са със повече сарматска кръв. Защото славяните са смес от балти и сармати.
И траките са говорили език подобен на славянския ,ако не и такъв.
[b]
http://bulgaria.actualno.com/news_128830.html
Българите са с древно-ирански произход
Произходът на българите бе обсъждан на завършилата в Казан научна конференция "Средновековна Рус, Волжка България и северното Черноморие в контекста на руските източни връзки".
Докторантката във Виенския университет Христиана Милчева запозна водещите руски учени с последните тенденции в българската историография за връзките между българската и древно-иранската култура.
Тя обобщи новите виждания за света на древните българи в контекста на материалната култура, държавната традиция, древната религия, българския древен календар, изкуството и езиковите особености.
Изследователите определят антропологичния тип на древните българи като преобладаващо памирско-фергански. Българската култова и дворцова архитектура са строени по източна традиция, като се открояват някои специфични древно-ирански черти. В изобразителното изкуство на древните българи са използвани преимуществено древно-ирански изобразителни мотиви, поднесени с известна самобитна стилистика, напомняща сакските и сарматските образци.
Бяха цитирани български учени за терминологията в цикличния календар, донесен от българите на Балканите, която е свързана с източно-иранската памирска специфика.
"Днес все повече учени обръщат внимание на многочислените ирански изрази, запазили се в българския език /системата на родство, стопанската терминология, антропонимията и др./, както и на неговите граматически неславянски особености, оставащи без историческо обяснение", посочи докладчикът и изрази надежда, че "като наследници на древните българи заедно ще продължим търсенето на нашите "загубени кодове" и ще ги декодираме".
Докладът бе приет много добре и получи подкрепа от водещи учени. Игор Кизласов е съгласен с българското начало от Ферганската група. Според него древно-българските руни не са от тюркски произход и конкретно посочи надписите от Мурфатлар. Юрий Моргунов, който проучва от години Маяцкото селище, намекна за сходства на българската с осетинската писменост. БТА
аз съм славянин
впрочем, това е типично славянска тема - опит да докажеш по възможно най-лесен начин на света и околните, че не си мързеливо долно славянско копеле
а всъщност всички сме такива![]()
Напротив. Това си е типична правбългарска тема, където пюлюем тъпите галоши- славяните
![]()
Разпространение на славянския ген Р1А
вижте голямата разлика между Българи и Сърби
![]()
Славяните не са расова или етническа общност ,а езикова . Колко пъти да го повтарям Н.яма такова нещо като славянски ген и да действително се различаваме от другите славяни .70 % от българите са източносредиземноморски тип същия като на древните българи ,които имат най-голям принос траките и нашенските славяни ,които са пославянчени сармати(това го казва проф. Рашо Рашев).Това обяснява липсата на голяма прилика с другите славяни.
не липсва. Ако си българка това изключва възможностаа да си славянка.Първоначално написано от Kote^^^
ето какво са славяните и културата им:
Ето българите и българската им култура:
![]()
ахааа
издаде се, че си от прабългарските сектанти,а?
аз съм славянин, това, че ти отричаш своят произход значи само, че нямаш доблест да приемеш вродените си слабости![]()
ти да не си от тея багатурците,а?даже да не си, гледам, че ги възхваляваш, което е достатъчно зле
аз съм от славянските алкохолици и мързеливци, ама всеки ден се боря с пороците си като ходя по 10+ часа на работа и уползотворявам вечерите си с култура
ама кво ли ти обяснявам - дори 10 добри дела от моя страна не са равни на едно от твоя, така че ....![]()
знаеш ли че името славянин идва от латинската дума
sklabus означаваща роб?
Знаеш ли че в съвременния немски sklaw означава роб, а в съвремения англииски slave означава роб.
Така че какво да кажа
С(к)лава
ами да, роб съм
не вървя по тънката бяла линия като теб - сигурно после си мислиш, че летиш,а?
аз съм роб на Системата, но то не е защото съм славянин
"събудете кръвта си, българи" а?![]()
Направо не мога да повярвам, че има такава глупава и безпредметна тема!Ти хубаво си подчертал Седемте славянски имена ( в науката се наричат така, защото не е намерена информация за наименованията им), а Северите под тях какви са според тебе? И идея си нямаш колко славянски племена е имало и къде са били разположени... А и може да се каже, че тракийският народ почти не дочаква идването на българите на полуострова.. пф как може да питаш някой дали е славянин или българин, като тези тва ЕТНОСА са се сляли напълно още при покръстването през 863-864 година...
да бе... Все едно само са чакали да се покръстят че да почнат масови оргии - нелепо е.Първоначално написано от Darkl1ng
Ние сме арийци,а както беше казано преди мен:
Първоначално написано от Националист