- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Въпрос
СИГУРНА СЪМ !Първоначално написано от krem4et0
Не ги изживявай талкова много нещата ! Тя и една моя позната , която е по-голяма от мен и вече е майка казваше "Ооооооо , моето дете ако прави едиси какво ще го спукам от бой!" , но днес , когато малкото и момченце едва на 4-5год. обижда , посяга и псува т.е прави много по-лоши неща , тя вместо да го "спуква от бой" му казва плахо плахо "недей така мамо , не се прави и говори така" без дори примерно да го е ударила през устата или нещо такова ! За това хората са казали "Голям залък лапни , голяма дума не казвай" - лично твой проблем си е как ще си възпитаваш детето ... но нека първо станеш майка и след това да прочетем книжката "Хайде сега да си поговорим , девойчета"
Е, да права си. Ама това, че псува детето е защото не му е обяснено, че това не е прилично да се прави или защото е имало такъв пример. У дома не се е псувало никога и аз до към 16 не знаех дори псувни........
Тече ... всичко тече ! Нали знаеш ...
Нещата се променят , аз съм раснала по едно време , ти по друго , моите родители по трето , твоите по четвърто и т.н ... Живот и здраве създай семейство и оттам нататък пак бихме могли да си поговорим ... никой не би могъл да знае твоето дете в какво време и в каква среда ще израстне , нито примерно моето ... Та нека се върнем към темата ...
Аз също не гласувах , защото за мен нито в едното , нито в другото има нещо лошо ... но определено съм от първите ...![]()
аз от части подкрепям кремчето,обаче само за едно не съм съгласна с нея.все пак децата й ще имат възможност сами да избират кога ще правят секс-тя едва ли ще може да им попречи,а за това за 16 годишните-да за някой е така(неразумни,и не достатъчно информирани,,също и доста наивни) обаче има други които определено не са такива каквито тя ги е описала.аз Не бих искала моята дъщеря да започне да води полов живот например на 12-13 години за мен ще е нормално на 16-17 години.а и не е правилно да я упреквате защото този форум е всеки да си изказва мнението недейте да я "съдите" за това
![]()
Spored men lichno 16-17 godishna vyzrast e syvsem normalna za zapochvaneto na polov jivot,kydeto pak povtarqm ne tochno vyzrastta e ot znachenie i mislite i chuvstvata.
Otnosno razgovora,koito se otvori pokrai razlichnite vidove vyzpitanie i komentarite na kremcheto:Az lichno mnogo haresvam vyzpitanieto,koeto az sym poluchila i smqtam,che tova e nai-pravilnoto vyzpitanie i tochno takova bih iskala da dam az na decata si nqkoi den.Imam liberalni roditeli,po skoro mnogo liberalna maika i dosta konservativen bashta,v kraina smetka maika naddelqva i vs otiva v sredata.Otnosno prednite nqkolko posta na kremcheto,s nqkoi neshta sym syglasna,za drugi moga mnogo da sporq.Bih se syglasila s teb,che e po-dobre chovek da zapochne da pravi seks,kogato e gotov,pyk ako shte tova da znachi i na 20,no ne moga da se syglasq s kvalifikaciqta ti,che vsichki 16-17 godishni sa neobrazovani,neuki,nekulturni,neuvajitelni i kakvo oshte beshe.Tova ti tvyrdenie e absoliutno absurdno,nai malkoto ot fakta,che obobshtavash.Nqma dvama ednakvi choveka,a kamoli hilqdi takiva.I ako edin 17 godishen misle kato lape,to drug sig veche raboti,za da otglejda semeistvo.Ne zabravqi,che ponqkoga stavame neuvajitelni i se dyrjim grubo tochno zaradi nadmennoto i visokomernoto dyrjanie na sybesednicite ni,koito se opitvat da se pokajat kato neshto poveche ot nas,a tova s koeto ni prevyzhojdat e samo nqkolko godini v poveche i razbira se jiteiskiq opit,koito sa predobili prez tova vreme,koeto ne e malko,no ne e i prichina da go iztykvat.Neka nie sami go zabelejim.Ne e priqtno,kogato nqkoq uchitelka vleze v klas i se opitva da ni kara da se chuvstvame kato idioti,da izpolzva dumi,koito ne razbirame(onzi den nauchih znachenieto na substrat,kato uchitelkata dosta trudno go obqsni sled kato popitah).Ne e tova nachina.
Shte te chukam strastno i bqsno.Shte te chukam bavno,za da ti e gadno.Shte te chukam s chuvstvo,zashtoto chukaneto e izkustvo.
http://www.flirt4e.com/milchetyyyceluvchica
Не съм обобщавала всъщност. Просто казвам какво беше при сблъсъка ми с набор 91, въпросните 16 годишни. И да това са само 25 човека, част от които се държаха доста прилично, но..........не мисля въпреки това, че са зрели и отговорни. де да знам-за мен са си деца. За мен 12-16 годишните са деца. Може би защото ги сравнявам с моето поколение и знам на 16 как 1 приятелка се криеше да се целува с гаджето си, и то бяха едни невинни целувки....просто не мога да асимилирам, че тя е правила секс тогава. Въпреки, че сега знам, че на 22 вече е натрпала доста солидна бройка.
Da,no pokoleniqta se menqt i chestno kazano mi e stranno,che razsyjdavash po-zakostenqlo i ot maika mi,koqto sega e na 41(tova v nikoi sluchai ne iskam da se priema kato obida).Chestno kazano nikoga ne me e podtikvala kym seksa kato takyv,no go prie syvsem normalno i s razbirane i mislq,che taka i trqbva da byde.Na mnenie sym,che vseki roditel iska deteto mu da byde shtastlivo i pravi vsichko vyzmojno,za da mu izvoiuva tova shtastie,no shtastieto za vseki e neshto mnogo otnositelno i bi bilo glupavo tvoite ili nechii drugi roditeli da se opitvat da opredelqt sami,koe bi te napravilo shtstliva i koe ne,zashtoto nai-malkoto ne sa v systoqnie.Te biha mogli da vzemat mn resheniq vmesto teb,no nikoga nqma da se razbere kak e shtqlo da byde po-dobre,s vzetite ot tqh takiva ili ako ti samata beshe napravila tvoq izbor.Първоначално написано от krem4et0
Zatova i sym mnogo blagodarna,che resheniqta si gi vzemam sama i da znam,che ako padna nqma da e zashtoto nqkoi me e butnal,a zashtoto sym skochila!
Otnosno razlikata v godinite m/u teb i men,koqto e okolo 4 god,spored men spekulirash s tova kolko golqma se opitvash da q izkarash.Da,4 godini ne sa malko vreme i osobenno tezi 4,za koito nie govorim.Prez tova vreme chovek nauchava mnogo neshta kato otgovornost,samosyznanie,samostoqtelnost,principi, cennosti,ako shte i rabotni navici,poluchava razbira se i mn jiteiski opit,no i tova ne mislq,che stiga,da ni gledash tolkova ot visoko.Tova maika mi nikoga ne go e pravila s men i fakta,che ti se opitvash mi se struva absurden!Ne zabravqi,che ima ujasno mnogo hora na moite godini,koito ot dosta vreme nasam veche sa napylno samostoqtelni,jiveqt sami,rabotqt,izdyrjat se.Naprimer az samata i 60 % ot syuchenicite mi cqlo lqto sme raboteli iz Sl.Brqg,Primorsko,Diuni na kvartiri ili vseki den po 30-40 km pyt v ednata posoka.Tova ne e nishto.Svoeobrazno tova pak e nqkakyv vid otgovornost,samostoqtelnost i samosyznanie.A samiq fakt,che edno naprimer 17 godishno momiche izkarva 3 meseca samo v Primosrko naprimer,na kvartira s kolegite si i se opravq s pari,smeni i vs ostanalo,mislq che pokzva edin obshto vzeto zrql veche chovek,koito moje da se napasva v nepoznatata sreda i da si namira mqsto v neq,da se spravq s trudnostite i da si probiva pyt prez tqh,t.e. da govorim v sluchaq,che tozi chovek ne e porasnal da pravi sex e absurdno!
Shte te chukam strastno i bqsno.Shte te chukam bavno,za da ti e gadno.Shte te chukam s chuvstvo,zashtoto chukaneto e izkustvo.
http://www.flirt4e.com/milchetyyyceluvchica
Е, не гледам отвисоко конкретно тебе. Говорех за 16 годишните момченца, които се имат за големите е**чии за 16 годишните момиченца, които мислят, че всичко което хвърчи се яде и, че първото им влюбване е единствено и незаменимо в техния живот. Против тебе конкретно нищо не съм казала. А за закостенялото мислене....майк ми и баща ми са на по 53, имам сестра на 30 и двете сме възпитавани еднакво.няма да се повтарям пак на какви ограничения сме подложени и до ден днешен. Тя да речем се омъжи за неподходящ човек, без да го познава особено, само и само да избяга от този ад, а сега 4 години по-късно е разведена и пак живее у дома, съобразявайки се със същите ограничения. И именно това се опитвам да втълпя на майка ми-строгостта не води до добри резултати. Тя само ни прищпорва да вземаме неподходящи в дадения случай решения. Защото сестра ми отначало знаеше, че решението е неподходящо, но на 25-6 мислеше, че е изтървала влака, а й й беше писнало от контрол, мърморен, ограничаване.........и на мен ми писва и едва се държа. Понякога са чудя как издържам този ден при тях и защо за Бога още не съм си обрала крушите. Но не искам да правя същато грешка.........и въпреки всичко го казвам-аз съм страдала, децата ми и тях няма да го пропусне. не в тази степен, но страданието калява човек. Не е справедливо само аз. Имам право само на децата си да влияя пряко-ще си го понасят. Аз съм го понесла и те ще могат............въпреки, че не мисля, че тази крайност е правилният подход. Да кажем, че имам злоба, която трябва да избие нанякъде. Знам, че ограничението и лишението не е правилно, но................аз съм расла така и съм станала човек. Не знам.....като му дойде времето ще го мисля. Просто не е честно да наказвам друг за грешките на родителите си, но не е честно само аз на света да изпитвам това.........
Kogato si siguren,che si nameril tochniq chovek i se pochuvstvash gotov da mu se otdadesh..togava..Tova che she napraish sefteto na 10-11-12 ne e golqma gordost.Pyk i da go napraish na poveche ot 20 ne oznachava che si zadrysten!Az lichno ne glasuvah v anketata..