- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- За и Против Парламентарната демокрация
Мисля, че не само на комунистите не им харесваПървоначално написано от CooL^GirL^^^
![]()
Иначе не ми се пишат дълги постове срещу демокрацията, защото така и така никой не ги чете.
Ти виждам си "за" демокрация. Ами естествено, че Екатерина Михайлова ще си защитава нейното си. Аз обаче, както е писал един човечец, "понакуцвам в теория" и ми стига просто да се огледам или да видя новините от деня. На всякъде корупция, убийства, висшисти, ровещи по кофите, отрицателен прираст, нагли крадци, които се появяват по медиите в добра светлина и даже се кандидатират за разни избори, нагли политици, моделиращи законите така, че да са им удобни, полицейски произвол, обогатяващи се богаташи и обедняваща средна класа, безразличие от всички страни, ощетени от работодателите си работници, ощетени от държавата работодатели, пенсионери, чудещи се от къде пари за хляб, ученици, чудещи се от къде пари за учебници, озлобен и изроден народ, следствие от факта, че сме забравили добродетелите и религията си... да изреждам ли още?
Та всички тия неща по-горе, без да ангажирам никой с мнението си, и без да имам каквито и да е претенции на разбирач, или тъй да се рече ITKсмея да кажа, че демокрацията е неприложима в истинския си смисъл поне за България, и че от 18 години "свобода" не сме видяли, няма и да видим нищо добро.
И последно - лафа, че демокрацията "още се гради" е вече твърде изтъркан. Така комунистите са "градили" червения си строй 45 години, но въпреки това са казвали, че истинския комунизъм е някъде напред, в светлото бъдеще, и хората са си мислели, че наистина един ден нещата ще се оправят. А какво е станало? Същото което става и сега. След 100 години пак ще ни разправят, че демокрацията е нещо по-хубаво от сегашното ни положение, но иска време...