- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Мускулна треска
Съвети за бързо минаване?
Мускулната треска не е нещо лошо, остави я да си мине спокойно, няма да умреш.
Не знам дали съм мазохист,но като ме болят мускулите,т.е. имам мускулна треска правя такива движения при които ме болят още повече...и ми минава!Ама в крайна сметка...не е болка за умиране!![]()
![]()
Когато имаш мускулна треска, това означава, че имаш малки разкъсвания по мускулните влакна и те зарастват в момента, и стават по-здрави. Затова не е хубаво да натоварваш излишно мускулните групи, на които имаш мускулна треска в момента, трябва да оставиш мускулът да се възстанови спокойно(от 48 до 72 часа).
Трябва до Вторник да ми е минало.
xe xe moi 4ovek tyi 4e ima6 myskylna treska ozna4ava 4e myskylite ti rastat i se razvivat vse pove4e i pove4e. ne e bolka za ymirane taka 4e....
no vse pak pii aspirin ili upsarin 6te ti mine po barzo.
Мился че мускулната треска беше недостатъчен приток на кръв и понякога съм имал след тренировка просто на следващия ден работите от тренировката ги правех двойна и пия 1 аспирин т'ва е начина за мен.
Аре!
Мускулната треска е натрупване на млечна киселина при анаеробно разграждане на глюкоза. Някои викат, че бирата помага, може да пробваш да се раздвижиш...
Препоръчвам бирена мая.
Тая теория отпадна.Първоначално написано от the empress
Бирена маяНедостатъчен приток на кръв
![]()
Пробвай с лека аеробика и стречинг, но да знаеш, че магии не стават. Постига се временно облекчение и раздвижване на мускулите, но ако се застойш 15-20 мин седнал, пак ще започне да те боли. Като цяло идеята е за снабдиш мускулите с възможно най-много кръв.
За любознателните: мускулната трска е следствие от възстановяването на организма след тежки и неравномерни натоварвания на мускулите и на мускулни групи. Преди се е вярвало, че дискомфортът се дължи на натрупване на млечна киселина в мускулите(лактат мисля че се казваше), но проучвания сочат, че млечната киселина се застоява само за кратко време в мускулите, което не обяснява защо мускулната треска продължава до 2-3 дни след натоварването. В действителност мускулните клетки са в процес на регенерация, като увеличават размера си. Така те притискат нервните клетки и кръвоносните съдове в мускулите, което води до не достатъчно орусяване на мускулната тъкан и от там се създава и дискомфорта.
abe i men me boli cqloto tqlo sega ot fitnesa .. ne se pritesnqvai poprincip kogato te boli muskul znachi raste tva moje samo da te radwa brato
Osven aspirini i razni dr raboti za piene mojesh da podpomognesh burzoto i otstranqvane kato pravish guvkavosti ili stre4ing - po MNOGO za da mine po burzosu6to taka shte ti e ot golqma polza lekoto bqgane
![]()
Klin klin izbiva![]()
Мускулната треска,ако не е прекалено силна,си е нещо нормално. Следващия път просто не претренирай![]()