.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Hybrid View

последици от религиозните войни

някой ако знае да сподели,мн ще съм му благодарна

Повече от фен Аватара на ateto
    Град
    Sofia
    Не че нещо но до колкото мился и през 17 и 18 в. е има религиозни воини а и сега има Какво конкретно те интересува

да ти кажа и аз незнам точно.Каза само да намерим за последиците като цяло,не за определена война

да ти кажа и аз незнам точно.Каза само да намерим за последиците като цяло,не за определена война

Повече от фен Аватара на ateto
    Град
    Sofia
    ами общо взето им е фатален края
    Ама всеки край е различен зависимост от епохата

Аз мисля, че говориш за тридесетгодишната война - последиците са тежки за германските земи, където загиват хиляди хора, покосени не само от войните, но и от глад и епидемии. Унищожени са хиляди села и градове, а селскостопанството е напълно съсипано.
    Краят на тридесетгодишната война също така белязва залеза на испанското могъщество. На преден план на политическата сцена излиза Франция. Оформят се два модела на държавно управление - ограничената (Англия) и абсолютната (Франция) монархия. Частично отпадане на феодализма и оформяне (групиране) на обществото в 3 съсловия.

Guest
    Милиони убити кръстоносци, при походите.
    Налагане на тежки данъци на мисюлмани когато християните владеят светите земи и обратното.
    Хиляди избити от инквизицията.
    Стотици убити и в съвремените гонения на християни от мисюлмани и обратното.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си