.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Малко помощ по Химия???

Имам нужда от малко помощ по Химия! 7-ми клас съм и за домашно имам 8 задачи.
    Как се означават две молекули серен диоксид?(аз мисля че е 2SO с индекс 2,ама не съм мн сиг )

Оределете броя на кислородните атоми във всяко от дадените означения О с индекс 2, 3Н с индекс 2 О(вода),5О с индекс 2.Та тва как се прави?

Много често в химичната литература ще срещнете наименование на съединение,в което в скоби е означена валентността на елемента.Например меден (|) оксид,на което съответства формулата Cu с индекс 2 О.Съставете формулите на следните оксиди: серен (|V) оксид,фосфорен (|||) оксид,въглероден (|V) оксид.Наименувайте ги.Е тва как се прави,че нищо не разбрах??

Това са за сега,ако се сетя ще ви питам и за още.ПЛС хелп
    ...

Мога само да ти кажа как се означават две молекули серен диоксид - 2SO с индекс 2.
    Ако се сетя за другите неща ще пиша!

Хайде беее,няма ли да ми помогне някои плс
    ...

Re: Малко помощ по Химия???

Цитирай Първоначално написано от EmO_KiD_;(
    Оределете броя на кислородните атоми във всяко от дадените означения О с индекс 2, 3Н с индекс 2 О(вода),5О с индекс 2.Та тва как се прави?
    О с индекс 2 -> 2 кислородни атома.
    3H2O -> 3 кислородни атома.
    5O2 -> 10 кислородни атома.

Много често в химичната литература ще срещнете наименование на съединение,в което в скоби е означена валентността на елемента.Например меден (|) оксид,на което съответства формулата Cu с индекс 2 О.Съставете формулите на следните оксиди: серен (|V) оксид,фосфорен (|||) оксид,въглероден (|V) оксид.Наименувайте ги.Е тва как се прави,че нищо не разбрах??

SO2->Серен Диоксид
    P2О3 -> Дифосфорен Триоксид
    CO2 ->Въглероден Диоксид
    Числата са индекси!!!
    Simplicity is harder than complexity.
    Прост народ - слаба държава!
    Има три вида хора. Част от проблема, част от решението и част от пейзажа.

Re: Малко помощ по Химия???

Цитирай Първоначално написано от AnTiBuLLsHiTs
    О с индекс 2 -> 2 кислородни атома.
    3H2O -> 3 кислородни атома.
    5O2 -> 10 кислородни атома.

SO2->Серен Диоксид
    P2О3 -> Дифосфорен Триоксид
    CO2 ->Въглероден Диоксид
    Числата са индекси!!!
    Ms mn
    ...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си