.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

100 калории = ?

Здравейте!
    Някой знае ли колко 100 калории на колко грама телесно тегло отговарят?
    pls пишете ми

Град
    Dreamland Varna
    ае ти ебаваш ли се нещо
    Aveee eiii ! Selski pr1chki ! Gadna vi e trevata Ne davam i edna stotinka za taQ pumiq, na tiQ na tiQ na tiQ.. Taka che i da q pluQ i da q Bogotvorq - Istinata e EDNA - vseki VTORI pushi Q !

Супер фен Аватара на Exothermic

Re: 100 калории = ?

Цитирай Първоначално написано от athina_palada

Здравейте!
    Някой знае ли колко 100 калории на колко грама телесно тегло отговарят?
    pls пишете ми
    ти тъпа ли си или да
    “The Wu ist the way, The Tang is the slang, The Clan is the fammily”
    ... I`m fighting a holy war in the mental! ...

Мега фен Аватара на Blab
    Хареса ми израза "телесно тегло".

Знаеш ли мерна единица за какво са калориите? Май не.
    'айде виж в учебника... и после пак.

Супер фен Аватара на miShle
    Калория
    [b][color=indigo]Калория (от лат. calor - топлина) е единица за измерване на енергия, означавана с единицата cal. За пръв път единицата калория е дефинирана от проф. Никола Клемен през 1824 като килокалория (kcal — 1 kcal = 1000 cal), като една килокалория представлява количеството енергия необходимо да се загрее 1 килограм вода с 1 °C.

Според системата SI единицата използвана за количество енергия е джаул (J), а калорията се използва главно за указване на енергийната стойност (калоричност) на храни. Всички режими на хранене са съобразени с количеството калории, които дневно поема човешкото тяло и поради тази причина почти всички съвременни хранителни продукти включват информация за количеството калории, които организма би приел при тяхното усвояване.

Връзката между калорията и стандартизирания J е:

1 cal = 4,184 J
    1 J = 0,239 cal
    Респективно се използват други множители като коефициента се запазва.

Единицата за калория е намерила и друго приложение - един тон TNT е еквивалентен на 1 милиард термохимични калории

1tTNT = 1
    Цитирай Първоначално написано от blq_blq
    Ние обичаме да се чукаме мързеливо, докато аз чопля семки, а той решава кръстословица.
    Цитирай Първоначално написано от smile98
    Не съм кифла .. Мразя кифлите!!! Тфа и да не ме познавате трябва да го знаете! Анти-кифла съм!! Няма спор по тая тема !!!

hahahahah vie me razbivate s neveroqtnite si vuprosi..ot pravene na ni6to izmislqte vse po-novi nebivalici...za tvoq info-100 kkal tolkova burzo 6te ti se usvoqt ot organizma,burzo 6te se razgradat,absorbirat i vuob6te nqma da se natrupat v mastnite depa....100 kkal sa ni6to,taka 4e ne misli prostotiii
    I like Walking In The RAIN CAuse NO one SeeS i'M cRYIN' ***adDIcted To REtRO***

Супер фен
    Град
    в килера
    100 калории нищо не са ти дневно изразходваш около 1600 при нормална активност, без да спортуваш... а един килограм е 7000 и нещо калории...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си