Цитирай Първоначално написано от Marchelina
Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
Ваксината не отменя профилактиката/т. е. цитонамазката/. Това се опитвам да ви го набия в главите вече доста време. Все пак всеки решава за себе си. Темата е за тези, които искат да са информирани подобаващо, преди да направят тази крачка. А и това, че колежките ти вече се конизират, ми звучи пресилено. И аз съм студентка, но не забелязвам колежките ми едва ли не да са на смъртен одър. Явно зависи и от средата, в която попадаш.
В първата част -с профилактиката съм ОК!
Да ти кажа, средата е повече от добра, ама не можеш май да разбереш нещо елементарно - момичетата са незаинтересовани и си мислят, че "на мен не може да се случи". Техните гинеколози им горят ранички по три пъти (Бога ми, имам такива колежки, таман две), правят конизации по два пъти (таман три бройки), щото "не било изрязано до чисто" първия път ... а "обикновени" кондиломи, течения, гъбки и прочее не искам да коментирам - те се смятат за нещо нормално (едва ли не) ... И не ти говоря за момичета без възможности и образование! А средата ... май не е толкова определяща за сексуалната култура сред 20-годишните! Каквото и да ми говориш! Просто други неща ги интересуват, бе ... незнам какво учиш, но моите наблюдения са, че това няма никакво значение! Важното е дали в семейството някой те е научил, че здравето значи МНОГО, а профилактиката е основополагаща! Не е нормално да ходиш да ти горят раничка, все едно отиваш на козметик, нали се сещаш?
Моме - нищо не си разбрала!

В диспозитивната част съм абс съгласен с теб!

В мотивационната - не!
Точно "Семейството" в днешният му вид и форма е извор на манталитета, който се опитваш да громиш, ползвайки като абсолютен аргумент - нещо което отдавна вече го няма - Авторитарността на същото това "Семейство".