Значи имам цистит повече от 1 месец. Нямам парене и сърбеж, просто уринирам през 10-15 минути,много е гадно и се чувствам некомфортно.
Ходих при личната лекарка и тя ми изписа Бисептол и чай за бъбреци. Каза ми да ги пия 5 дена и пак да ида на преглед. Така и направих, но резултат от лекарствата нямаше. Обясних й, че не са ми помогнали,а тя с висок тон каза, че каквото е могла да направи-е направила, не ми пречи да уринирам често, като ми не изнася да си слагам памперс.
Но аз се мъча вече 40 дена. Не винаги намирам тоалетна, а да се стискам понякога е не възможно. Пих и чай от мечо грозде, но без ефект.
Някой имал ли е такъв проблем и какво да правя? Вече не издържам с това пикаене, дори се стискам в училище, защото г-жите ще помислят, че ги лъжа.![]()
Аз съм пила Нолицин- специално за подобни "истории". Mоже да се излекуваш и с Аугментин, но той е малко по-скъпичък, а и плюс това Нолицинът си е точното попадение. Струва около 11 лв.
Само да те предупредя, докато се излекуваш, не бива да хапваш кисело- туршии, лимони, зеле и т. н.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Малко ме е страх да пия лекарства , но щом ще ми помогне-ще го направя. Ще изчакам още малко, за да видя и още мнения.Първоначално написано от kalpazanka
П.П Аз съм чувала , че минава и с ''Цистон''.![]()
Страх те е от лекарствата, а си пила Бисептол?!
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Страх ме от лекарствата,защото повечето не действат, пък и често получавам странични ефекти от лекарствата.Първоначално написано от kalpazanka
![]()
П.П Моята лекарка нищо не разбира. Бисептолът май е за гърло и болки в главата.![]()
![]()
Най-добре иди на компетентен лекар, той да ти предпише правилното лечение.
Амм.. и аз имам проблеми с цистита. Моят е хрони4ен. Според мене ли4ната ти е проста овца! Не може да ти каже "Ами колкото можах, помогнах"
Отиди при друг лекар, най-вероятно ще ти изпише антибиотици. Мен поне винаги ми се налага да пия. И за една седмица вси4ко ми минава, да не говорим, 4е като по4неш лекарствата, едектът се усеща след буквално 4асове.
![]()
Робинята на Quench
Впрочем преди няколко дена ходихме до друг лекар. Прегледа ме на ехограф и установи,че всичко е наред с бъбреците. Имам възпаление на пикочния мехур, но не било страшно. Каза ми още, че го е страх да ми изписва лекарства и затова да пия чай от мечо грозде.![]()
Затова се отказах от лекарите, писна ми от тях. И за това публикувах темата тук, защото си мислех, че някои са имали този проблем и най-вероятно са успели да го излекуват с нещо.![]()
ВЪЗРАСТ?!
вечния проблем с "цистита"....
1/ това НЕ е проблем с който би се справил ОПЛ, а налага консулт със спец! този тип банални инфекции имат ужасната склонност да хронифицират и при неадекватно лечение могат да ви създават сериозни проблеми цял живот!
2/ забележка към "калпазанка" - нали сме се разбрали /по правилник/, че в "открит ефир" при неясен статус мощни фармакоактивни средства НЯМА да "предписваме" на сляпо! (пример: нолицина е добур избор, но изобщо е противопоказан при подрастващи! при тях мн често води до усложнения завършващи със скъсани сухожилия. аугментина няма какво да коментираме..)
2/ очевидно е, че при вас ще се наложи:
-един кратък курс на лечение с антибактериално средство;
-радикална промяна на ползваната от вас "интимна козметика";
-НАСТОЯТЕЛНО препоръчвам паралелно с антибактериалния курс да започнете едно лечение с имуностимулиращи, имуномодулиращи или ваксиниращи препарати с прдлекционно място пикочно-половата с/ма, които ще ви предпазят от рецедив и много проблеми в бъдеще. има няколко такива препарата на пазара с много добра ефективност и не струват много. като личният ми избор са не най-скъпите чужди, а бг-произведените такива.
уверявам всички имащи проблем с т.н "бактериален цистит", че винаги по-добра е превенцията нежели антибактериалното лечение. вече има много перорални /на хапчета/ ваксини, които могат радикално да решат този проблем за разлика от антиб.
Имам цистит и мога да ти кажа, че не личният ти лекар трябва да ти предписва някакви лекарства, а трябва да минеш през гинеколожкатаДа ти кажа само, че цистита може да бъде предизвикан от различни микроби, т.е едно предписано лекарство на прима виста, без преглед от гинеколог, може да бъде грешното лекарство и да не лекува микроби, които в случая предизвикват цистита, а съвсем други, които са невинни...
Лекарства против цистит - многоНо казах ти всяко действа срещу дадена група микроби.. Бягай на гинеколог, защото циститът изпусне ли се, може да стане хроничен, а тогава тежко ти и горко...
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
да прощаваш, но точно т.н "гинеколожка" е мадамата опескваща нещата и предписваща лечение извън нейните компетенции водещо по правило до трудно излечим хронифицирал и окопал се "цистит", за който толкова много се говори в този форум!
За уролог си, ама задължително някой, който да може да те прегледа и с ехограф.
Впрочем аз година и половина живях с идеята, че имам цистит, но всъщност нямам, имам само симптомите /дори и кръв на 2 пъти/, но изследванията ми на урината са чисти /3 пъти/ + с ехограха се вижда, че никъде нямам възпаление. Лошото е, че не могат да ми кажат какво ми е и тази година съм изпила 3 пъти повече лекарства от колкото през предишните ми 17-18 години. И все пак да се похваля, че съм обнадеждена, че има шанс да се оправя.![]()
Първоначално написано от Ваня_ Петкова
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ще се пръсна![]()
![]()
![]()
Пръскай се, какво толкова сложно има?Първоначално написано от kalpazanka
![]()
![]()
Нищо сложно, просто ви се смея на простотиите с гласИзобщо не предполагах, че това се изписва и в 21 век
![]()
А ти така и не се усети как си противоречиш с пиенето на Бисептол и позицията ти "Не на лекарствата"!