.
Отговор в тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 130
    Голям фен
    Град
    Варна

Единствено дете или не?

Според вас какви са предимствата да си единствено дете и какви са да имаш братя и/или сестри?

Re: Единствено дете или не?

За мен е по-добре да имаш сестра или брат...В момента никой не го оценява,защото те са по-малки или по-големи и търсят само как да ни закачат..Но като пораснем ще осъзнаем,че брата/сестрата е ценно нещо...Ще има на кого да споделиш,кой да ти помогне такива неща....А да си сам е тъпо(според мен)...Обожавам брат си и това че е той е прост ме кара да се смея всеки ден,но ще по умнее и ще разбере че ще сме ценни един на друг...Това важи за всички...
    London Tipton

Цитирай Първоначално написано от King of Kings
    Според вас какви са предимствата да си единствено дете и какви са да имаш братя и/или сестри?
    Аз съм единствено дете.Според мен предимствата от това са, че няма да поделяш мястото за личните си вещи, че така мама и тате те обичат повече , че така ще ти дават повече пари(поне така си мисля ).Но предимствата да имаш братя и сестри са,че можете да се забавлявате повече заедно, че може да си споделяте всичко, че може да си взимате назаем дрехи и така.
    П.С:и аз щях да пускам такава тема, ама ме изпревариха
    ОгЛеДаЙ Ме БаВнО, ВиЖ Ме ДоБрЕ, СъРцЕтО Си ДрЪж, Да Не ВзЕмЕ Да СпРе. МоГа Да ОбИчАм, МоГа И Да МрАзЯ, ВсИчКо ДеТо Е ПрЕд МеН, ЗнАеШ, Че Го ГаЗя…[!]

По-хубаво е да имаш брат/сестра та като напраиш няк'ва глупост да хвърляш отговорноста върху него :P

"Предимството" да си едно дете е може би че всичко е твое- от материалното до обичта и вниманието на родителите. Не мога да твърдя, че всички единствени деца са така, но почти всички, които познавам са малко или много егоисти. Правило ми е впечатление отношението на майката на единствен син към него. Ами той дори и на 20 бе третиран като малко дете- угажда му се за всичко, даже избива не глезене. Естествено надали при всеки е така. Друго си е все пак да имаш брат или сестра, а по възможност и двете. Учат се да си делят всичко, да си помагат, виждат че светът не се върти около тях. По-рядко развити са егоизмът и егоцентризмът. Ако някой ден имам финансовата възможност бих искала да имам поне 2, а по възможност и повече деца.

ами например, не си егоист (:
    Think about it..
    Усмивката е ключ към любовта. Който не може да се усмихва, не може да обича, нито да спечели нечия любов.

Град
    ... Some happy place ...

:)

ами аз съм единствено дете ... кое му е предимството ... еми полу4авам пове4е пари
    Jenata e kato debalansiran kur6um. Vliza prez surceto, minava prez djoba, i ti izliza prez nosa!!! Pp

Цитирай Първоначално написано от sladkata_pisankaaa
    че така мама и тате те обичат повече
    баси тъпото изказване...значи аз преди да съм имала брат,са ме обичали поовече,без някаква основателна причина?!
    абее зависи дали е брат/сестра,дали е по-малък или по-голям....якото е,че няк'во не ти е толко самотно...хах ама както казаха и по-горе,трябва да делиш всичко,и има за тебе по-малко ест от преди,а това не ми допада изобщо
    [/b]

еми според нещата са фифти фифти....Ако имаш брат/сестра винаги ще има някой до теб, няма да ти е скучно, ще си помагате и т.н.
    ако си единствено дете няма нужда да делиш каквото и да е било с друг, нямаш отговорността да се грижиш за по-малкия/малката си брат/сестра.

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Дам...според мен е по-добре да си имаш още някого...Аз например съм единствено дете,но винаги съм искала по-голям брат. Пове4ето ми приятели казват,4е не било хубаво,щото постоянно се карали,но въпреки вси4ко...на мен ми харесва.Тва,4е ако имаш брат или сестра...4е ще те оби4ат по-малко хи4 не е вярно,сигурна съм Ако имаш сестра,също е яко,щото ти е най-добрата приятелка...в пове4ето слу4аи ...Е аз искам по-голям брат...ама нямаааааааа

Супер фен Аватара на HePeAJIeH
    Предимства при само едно дете!

Предимствата са главно че е задоволено от всяка една гледна точка!Получава всяко нещо което поиска а и от биологична гледна точка по-лесно се отглежда поради факта че няма брат или сестра за които също трябва да се полагат грижи.

Недостатъци при само едно дете!

Повечето такива деца стават егоисти и понякога не се вписват в колектива на своята компания или в училище поради простата причина че то мисли само за своите прищевки и търси решения само за себе си което пък от своя страна е логично да не се нрави на хората които го познават.

Предимства при повече от едно дете

В повечето случаи две или повече деца от едно семейство се подкрепят и се обичат и по този начин те изграждат опора помежду си и изграждат едно много свято и чисто приятелство.

Недостатъци при повече от едно дете.

Отглеждането и изучаването на такива деца става доста трудно поради простата причина че се изискват много пари и финанси

ПП Това е моя гледна точка по въпроса и ще помоля някои от потребителите да не ми се сърдят ако някъде не съм прав! Това са мои разсъждения! Ако имате критики към моите възгледи с удоволствие бих желал да ги споделите с мен.Лек ден!

Град
    Dreamland Varna
    Ми аз съм единствено дете, винаги съм искала брат или сестра, ама... няма. Тъпо е да си сам
    Aveee eiii ! Selski pr1chki ! Gadna vi e trevata Ne davam i edna stotinka za taQ pumiq, na tiQ na tiQ na tiQ.. Taka che i da q pluQ i da q Bogotvorq - Istinata e EDNA - vseki VTORI pushi Q !

Не за огромно съжаление!

Ами..въпроса може да се разгледа от много страни..
    Имам приятели,които нямат брат/сестра,но не са пораснали самотно
    и никога не са скучали..
    Е,да..като си единствено дете получаваш повече пари,всичко
    е само твое,но по-добре е да делиш всичко с някой,отколкото
    да си самотен..
    Имам сестра,с нея винаги сме имали всичко и единственото,което
    делим е стаята..е също мама и тате..
    Ако ме питате кое е по-хубаво ще кажа,че е по-добре да си имаш..
    при всеки е различно..
    Една съученичка дава мило и драго да няма малка сестричка,а
    аз за това живея..

Walk go home boy...

Град
    Плевен бе!
    единствено дет съм и се радвам защото вси4кос ие само за мене много пъти съм говорила с нашите на тази тема и мама каза 4е не е искала да има друго дете , защото не е искала да разделя оби4та си ..
    Do you see how mutch I need you right now ?

Супер фен Аватара на bloodfrozen
    Град
    Far From The Sun
    Ох, аз много съжалявам, че съм единствено дете.. Откакто се помня съм искала по-голям брат, но знам, че няма такава опция. Аз лично бих дала всичко, за да имам един брат или сестра..
    You are broken, I can fix you...

Повече от фен
    Ами,зависи.Според мен и двете си имат предимства и недостатъци,като всяко нещо.Но когато сте с голяма разлика е много по-гадно,откъдето и да го погледнеш.Примерно моята разлика с брат ми е 12 год.,въобще никога няма да си дораснем годините и да сме на едно мнение,да си споделяме и т.н.,предимствата,които вие споменахте.Делим всичко,което от една страна на мен въобще не ми харесва,извинявай,ама 2/3 от шкафовете в моята стая са заети от неговите играчки,при положение,че все още и 3год. няма(след 1 месец ги навършва),за дрехите не говоря,т.к. са в стаята на майка ми.За пари да не говорим,апък за това как аз съм по-голямата и трябва да отстъпвам не искам и да се сещам.Може и да съм недорастнала да го разбере това,но нямам намерение да се съобразявам с изискванията на някакво лапе,което не знае къде се намира,пък камо ли да правя каквото ТО иска.Честно казано,колкото и егоистично да звучи,ако можех да избера дали да съм сама,бих пожелала да съм.Не е хубаво да говоря така,но това е положението.Иначе хубаво,сладко бебче,но просто може и без .

И въпреки всичко обичам брат ми!!!

Еми аз не съм,но мога да ти кажа нещо за малките сестри/братя:лошо с тях още по-лошо без тях.....

edinstveno dete sum i se radvam na lubovta na mama,no ako znam 4e tq 6te e 6tasliva s o6te edno beb4e da si go ima nqmam problemi s tva,samo tq da se radva...
    Във всеки един от нас се крие някой друг,намери го и го опознай,спаси го и ще спасиш света!

И аз съм единствено дете Винаги съм искала по-голям брат или сестра... Уви няма! Да си единствено дете е много тежко от една страна... Особено, както аз си имам непрекъснати проблеми и дразги с нашите... Нямам никой друг около себе си, с моето мислене, с моите разбирания, който да ме изслуша и да ми влезе в положение... А и нямам чак толкова верни дружки, като изключим гаджето, ама...
    От друга страна е яко да си единствено дете просто, защото всички средства и грижи отиват за теб... Ама мен това не ме блазнииии... ТЪПО Е ДА СИ САМ!!!

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от XeS-GirL
    И аз съм единствено дете Винаги съм искала по-голям брат или сестра... Уви няма! Да си единствено дете е много тежко от една страна... Особено, както аз си имам непрекъснати проблеми и дразги с нашите... Нямам никой друг около себе си, с моето мислене, с моите разбирания, който да ме изслуша и да ми влезе в положение... А и нямам чак толкова верни дружки, като изключим гаджето, ама...
    От друга страна е яко да си единствено дете просто, защото всички средства и грижи отиват за теб... Ама мен това не ме блазнииии... ТЪПО Е ДА СИ САМ!!!
    То да е по-голям-хубаво,ами я да ти се падне някое с 12 год. по -малко от теб,с инат 12 пъти по-голям от този на родителите си,събран заедно и върви се оправяй.Цени това,което имаш,защото има някои,който и това нямат.

П.С:И аз винаги съм искала по-голям брат,но уви.

Повече от фен
    Ми аз съм единствено дете и ми е мн яко...всичко си е самои за мен и си признавам де егойст съм ама кво да се прави такъв е живота.Ако имаш брат или сестра всичко се дели и така е мн тъпо..

Голям фен Аватара на Iviqna
    Град
    Stranata na 4udesata :Pp

Цитирай Първоначално написано от Your Nightmare
    За мен е по-добре да имаш сестра или брат...В момента никой не го оценява,защото те са по-малки или по-големи и търсят само как да ни закачат..Но като пораснем ще осъзнаем,че брата/сестрата е ценно нещо...Ще има на кого да споделиш,кой да ти помогне такива неща....А да си сам е тъпо(според мен)...Обожавам брат си и това че е той е прост ме кара да се смея всеки ден,но ще по умнее и ще разбере че ще сме ценни един на друг...Това важи за всички...
    mn dobre kazano i az sum na tova mnenie
    http://www.vbox7.com/play:6c61a679 БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!!!!!!!!!!!!!

mn po qko e das si edinstveno dete vsi4ko e za teb,pove4e te obi4at,pove4e ti obra6tat vnimanie ako ima6 brat ili sestra kato pri men e mn tapo samo se karame i se bieme deibi iskam da sam edinstveno dete KOI KAKVOTO ISKA DA VIKA NO E PO QKO DA SI EDINSTVENO DETE

Супер фен Аватара на gabi_94

Цитирай Първоначално написано от Your Nightmare
    На същото мнение съм! сега сестра ми е малка и много ме ядосва,ама като пораснем съм сигурна че много ще си помагаме! А да си единствено дете и според мене е тъпо, вярно е че единствените деца получават всичко, а братята и сестрите делят всичко, но все пак аз се надявам че един ден ще разчитам на сестра си!
    If you do not tell the truth about yourself
    you cannot tell it about other people!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си