Предимствата са главно че е задоволено от всяка една гледна точка!Получава всяко нещо което поиска а и от биологична гледна точка по-лесно се отглежда поради факта че няма брат или сестра за които също трябва да се полагат грижи.
Недостатъци при само едно дете!
Повечето такива деца стават егоисти и понякога не се вписват в колектива на своята компания или в училище поради простата причина че то мисли само за своите прищевки и търси решения само за себе си което пък от своя страна е логично да не се нрави на хората които го познават.
Предимства при повече от едно дете
В повечето случаи две или повече деца от едно семейство се подкрепят и се обичат и по този начин те изграждат опора помежду си и изграждат едно много свято и чисто приятелство.
Недостатъци при повече от едно дете.
Отглеждането и изучаването на такива деца става доста трудно поради простата причина че се изискват много пари и финанси
ПП Това е моя гледна точка по въпроса и ще помоля някои от потребителите да не ми се сърдят ако някъде не съм прав! Това са мои разсъждения! Ако имате критики към моите възгледи с удоволствие бих желал да ги споделите с мен.Лек ден!